** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Apr 17, 2009

kisah aku dan along arman..

sebelum aku berkemas nak balik..
aku nak tinggalkan ni tok korang..

story start begini..

along : dida dah mkn??
dida : dah tadi sekrang ni pun tengah mkn pisang goreng..
along: nak..nank juga..
dida :nak ker??hihih..nate dida antar burung putih merpati k..
along : amboih.. ikut along ek? hehehe..
dida :
hihi...ya..tunggu taw..takut buruh puhit merpati dida tersesat..hih
along : huhu... suh la die pakai baju kalis peluru..
dida :
hahahhaa...tak de la....mane leh bagi dier pakai..hihihihnanti dier jatuh...tak leh angkat..hih
along : alaa.. dida cari la yg ringan².. hehehe...
dida :
hahahhah..ye la tu..tak nak gak...tenguk ar mcm mane dida nak urus dier nate..if tak smepat hari ini esuk pagi ar dida suru dier jalan erk sis...mayb dalam petang or sebelah tengar hari sampai ar dier tu...
along : alah... lamanya.. kempunan la sis... huhuh..

sekian

motif :
boleh erk mcm ne...
ade ker ??
lu fikir la sendiri....

hihihih :)
smile...:)

aku yang bakal bercuti

perhatian!!perhatian!!perhatian!!

aku akan bakal bercuti pada 23 april 2009 until 27 april 2009
aku nak bersiap sedia tuk akak aku tuk hari wedding dier...

aku juga bakal bercuti 30 april 2009 until 2 may 2009
kerana aku pergi ke KOta kinabalu (KK)
tuk menemani mak long dan
nenek endon { sahabat arwah nenek aku kat sebelah seremban}
so aku pun bercuti kembali..

so aku telahpun mengambil cuti..
kihkhkih...

motif :-

jangan merindui diri ku.
kahkahkahahk..
{ pasan lagik }

tag from cik angah sayang..

tak nak borak panjang-panjang..
terus je jawab tag ini..

kali ini tag datangnya dari cik angah..

nama timbangan
* dida
* adek
* did's
* dada

aku plus lagik erk
* sweet
* dear
* baby
* sayang

anda seorang yang
* penuh emosi, riang seperti kanak2, panas baran
* suara nyaring

insan yang istimewa dan kenapa dia tersangat istimewa
* family, kawan-kawan
* kenapa { kerana mereka adalah insan yang penting yang memberi ku semangat tuk terus hidup}

lagu kesukaan sekarang
* lucky, terlanjur cinta

benda wajib dalam handbeg
* handset, dompet, gincu, pen

kali terakhir nangis
* time ku tenguk crite Witch Yoo Hee..{ tak ingat tarikh}

tak nak tag sesape...
nak buat..siler kan..

siap..

award lagik datang..

kahkahakhkahakah..
wahhh ape lah dida ne..
award datang lagik la...
bukan award lagik datang..
ape-ape aje lah..

kali ini award ini datang dari sis eida..

bercakap pasal sis ieda...
cehhhh..wat saspen jer....
dida kenal dier pun dari dunia blogger nie..
sis ini baik hati..
dah lame tak dengar cerita pasal sis ne..
sorry erk sis..
maafkan dida jarang bertandang ke umah sis..
nate dida selalu g umah sis k..
umah { page blog sis ieda}
okies tu je aku nak story...

award ni aku dapat dari salah satu blog..
koz aku punyer blog dier cakp lar..
blog tercantek...
terima kasih awak...

nagntuk arrrrrr..

Followers

Template by:

Free Blog Templates