** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

May 14, 2009

SileNt MeAning...

selamat malam reader..
dah makan malam ker??
aku lum lagi..
kahkahkahahaha
kerana sekarng waktu petang....
kaahkahkahakhakak...

aku sebenarnye malas nak tangkap jiwang...
miss lolly..
*** aku tak jiwang la....tapi owez bagi nasihat kat kawan-kawan aku pasal kehidupan **
sO...kenal aku pasti kau akan taw kenakalan ku...
now aku nak ber"nakal-nakal" lu...

Check It Out...

what The Stroy For ToniGht...
silent MEaning??? MyEm0.Com
LAyan JE...
faHAm...faHAm...
TAk FAham....Sudahhh....

cerita di suatu petang..

A : bosan la....
B : p la main guli....
A: guli????
B : a'ah la...tak kan nak main pengatin-pengatin...
A : hahhahahha....tak de teman la....
B : lar...cari la teman....tak best taw main sowang-sowang.....
A : hahahhaha...giler ko nie....

30 minutes kemudian...
B : buat pe??
A : baru lepas main guli....
B : owhh..amcam?? best ke??
A : best..penat giler wei...
B : owhhh ok la tu....tak pe sesekali ilangkan rase bosan ko tu..
A : ye la tu..giler siot..asyik aku je kalah..kat bawah....
B : hahhahahhahha...MyEm0.Com

senyap kejap...

20 minutes kemudian..

B : weii..ko buat pe nie....
A : tak de wat pe..baru habis makan lollypop...
B : hahhahahhaha...lar...tak ajak pun...
A : ishh wat pe nak ajak....tak kuase aku nak ajak ko makan lollypop...
B : hahhahha..ko makan sape nye...
A : kuang..kuangg..kuangg..MyEm0.Com
B : hahhahahah...erm ade2 je ko ni kan..
A : ade orang bagi ar lollypop nie...orang tu balik2 tenguk aku..tetiba bagi aku lollypop...hahhaha....
B : ape rase?
A : ermm... rase orange...sodap...
B : lalallalalallalala..MyEm0.Com

sekian dulu cerita ku ini...

silent meaning....

FLy FrOm Cik Ifa To Cik Dida..

dah lama aku tak tempek award kan..

kepada sesiapa yang memberi ku award..
nanti akan ku tempekkan..
okai...



copy award dan letakkan dalam blog anda:
~~ done ~~

nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini:
>> comei sangat <<
>> dia rampas aaron aziz ku..tak pe2...<<
>> dia seoranng yang giler...<<
>> dier seorang yang setia menunggu kepulangan abg tercintanya..<<
>> dier seorang yang tangkap jiwang<<


nyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award sepenuhnya :

# nama penuh ku aida sari binti iraman...tapi kat umah aku dipanggil dida...member panggil did's n gem...nama selalu ku guna..adek, littlebaby..
# aku seorang silent lover
# aku seorang yang baik hati..** kahkahkaha **
# aku seorang yang manja
# aku seorang yang kuat marah...panas baran la katakan..
# suka merajuk tak pandai memujuk..
# suke giler ngan pasha ungu, aaron aziz dan hans isaac..
# minat giler ngan nama-nama di atas..
# aku seorang kawan yang suka bergosip...**khakhakahkhaa**
# aku seorang pendengar yang setia...Gud listener..
# aku ingin menjadi anak yang baik...

pilih 10 penerima award seterusnya dan describelah tentang mereka:

# dida lum terfikir nak bagi sape...
nanti update lagik..

NEw UpDAte :

aku nak berikan award ni kepada :

@ adik ku awyn
@ adik ku nurul..
@ sis LAdy Z..
@ Ain
@ NAdd
@ cik Mira
@ amil



boRn On August..

dida join awin wat selidik lak..ni la hasilnya..kihkihkihkih...


* Suka berlawak.
* Mudah tertawan padanya. * Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain. * Berani dan tidak tahu takut. * Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan. * Pandai memujuk orang lain. * Terlalu pemurah & bersikap ego. * Nilai harga diri yang sangat tinggi. * Dahagakan pujian. * Semangat juang yang luar biasa. * Cepat marah & mudah mengamuk. * Mudah marah apabila cakapnya dilawan. * Sangat cemburu. * Daya pemerhatian yang tajam & teliti. * Cepat berfikir. * Fikiran yang berdikari. * Suka memimpin & dipimpin. * Sifat suka berangan. * Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat. * Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk. * Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit. * Belajar untuk bertenang. * Sikap kelam kabut. * Romantik, pengasih dan penyayang. * Suka mencari kawan


ada yang betul..ada juga yang kurang tepat....bukan tak tepat...hihihihi :)

ada satu yang tak tepat...:)

dida bukan jenis orang yang suka rampas laki orang mahupun boyfriend orang ataupun sesaper la kepunyaan hak milik mutlak orang lain....

sila jangan menyampah..

selamat pagi pendengar semua....
selamat pagi pembaca semua...
selamat siang bapak-bapak..ibu-ibu...

( jam menunjukkan pukul 10:31 pagi )

aik...haaaiiiisssshhh apasal dengan tajuk entry aku kali ini...macam ada orang yang nak cari gaduh je ngan aku....apesal erk.....sebenarnya tak de ape-ape pun...belum ada agy lalat-lalat, nyamuk-nyamuk singgah ke page aku ini selepas aku menyumpah seranah kat entry - entry yang lepas....

act aku nak cakap...sila jangan menyampah dengan all my entry yang korang rasa macam jiwang je memanjang..** kahkahkahak , kompom nak muntah kan..**

yang korang rasa macam same je tiap hari kan..** ye ker **

yang korang rasa macam pernah bace je entry tu sebelum ne..** ade ker **

yang korang rasa cik aida sari nie tengah tangkap jiwang je ari-ari..** tak de lah....sesaje je tu....**

okies ni kisah yang sebanar-benarnya....

act semalam aku tengok dan nonton video klip pasha ungu bersama rossa, pasha ungu bersama band dan hady mirza.....sebab tu la tercetus nya di minda cik aida sari semalam nak buat entry versi bergabung itu.....

entry tersebut bukan bermaksud..atau lebih senang cik aida sari katakan..bukan ingin memberritahu dunia blooger ini bahawasanya cik aida sari amatlah meminati kumpulan ungu band kerana pasha....tapi idea nak membuat entry itu tersangat lah cepat..** harap jangan ada yang meluat **

mungkin juga cara cik aida sari ini juga hint tuk memberitahu kepada dunia blogger bahawasanya cik aida sari meminati gila - gila dengan pasha ungu itu..malahan cik aida sari juga meminati lagu-lagunya...** kahakakakahkaha (gelak sendiri **)

dan hint kepada pencinta yang setia tuk membuat puisi dan hint kepada insan yang cik aida sari sayangi...**kahkahkhaka geli lak kan **

pesanan terakhir cik aida sari ** harap kalian pengunjung setia blog page cik aida sari tidak menyampah dengan membaca entry-entry cik aida sari yang tangkap jiwang..alaaaa..tak jiwang sangat pun..tak puitis sangat pun...cik aida sari ini bukan kaki jiwang sangat pun...**

Followers

Template by:

Free Blog Templates