** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jul 1, 2009

awak, saya dan dia...

Awak..

Hari ini adalah genap 3 tahun kita meninggalkan dunia study kita..

Hari ini telah 4 tahun usia perkenalan kita…

Dan juga secara rasminya telah 4 tahun usia pershabatan kita..


Awak…

Mampukah awak ingat setiap impian kita…

Mampukan awak mengingat setiap kegembiraan dan kesedihan kita..

Yang kita lalui bersama…

Mungkin awak tak Nampak itu semua…

Mungkin itu semua tidak begitu penting bagi awak,…

Tapi awak…..

Setiap apa yang saya lalui bersama awak..

Dalam menjalani hidup sebagai seorang pelajar mahupun manusia,…

Rakan seperjuang, persahabatan..

Setiap detik itu amat berharga buat saya…


Awak…

Awak hanya nampak keseronokan tanpa melihat disekekeling wak…

Awak hanya kecantikan perempuan lain tanpa melihat ada insan lain yang mendambakan perhatian dari awak…

Awak….

Kenapa sukar untuk kita cipta kegembiraan dan kebahagiaan itu bersama….

Kenapa awak tak pernah mahu mengerti perasaan saya…

Kenapa awak sanggup melakukan itu terhadap saya…


Awak….

Tega nya wak membiarkan saya menunggu jawapan dari awak..

Teganya awak membiarkan harapan saya tanpa sebarang jawapan dari awak…

Tega nya awak memalukan saya depan rakan-rakan yang lain..

Tanpa awak mengirakan betapa tergurisnya hati saya awak perlakukan sedemikian rupa….

Sungguh tergamak awak melakukan saya begitu…


Awak…

Awak marah saya…saya Cuma mampu marah

dan geram apa yang awak buat…

Hanya tuk seketika sahaja..

Namun esuk nya..lusanya…seminggu selepas itu…

Saya menegur awak..

Tapi awak…

Kalau saya buat awak marah..

Tak ikut kemahuan awak..

Awak marah seminggu…sebulan tak tegur saya..

Kenapa wak??

Gembirakah mempermainkan perasaan orang lain…

Tanpa sedikit pun rasa bersalah…


Awak,

Awak nak balik kampong..

Time tu awak betul-betul terpakse balik kampong…

Kita da kuiz…ada tugasan…

Saya sanggup buatkan tuk awak,..

Tapi apa hasilnya..

Awak tinggalkan saya..tanpa sebarang ucapan terima kasih..

Awak tahu tah betapa sedihnya saya….

Awak tahu tak saya rasa diperalatan hanya kerana itu…

Ya..hanya sebab ityu..

Awak berubah..

Napa wak??

Tapi saya tak kisah…

Sebab awak…saya telan semua nya….


Awak…

Tapi pada malam itu..

Bila awak kate kita tiada apa2 hubungan…

Just a fren..no more than,..

Sedih nya hati saya awak…

Wak tak tahu wak..

Betapa saya menangis hanya kerana awak..

Air mata saya menitis lagik…

Kejam nya awak…

Betapa awak mengecewakan segala-galanya dalam hati saya…


Awak…

Selepas itu, hati saya kate tak boleh maafkan awak..

Tapi bila awak say sorry..

Hati saya maafkan awak..

Mulut saya kata tak pe la…mungkin bukan jodoh..

tapi hati saya kata saya takmahu maafkan awak…

Esuknya..

Awak kita exam awak…

Awak pandang saya…

Saya buat bodoh….

Saya pandang awak.awak buat bodoh..dan pandang tempat lain…

Hodoh sangat kah saya ini awak…

Kejamnya awak….

Last day…

Last paper…

Saya nak salam ngan awak…

Tapi saya tetapkan hati saya ..

Saya tak kan salam awak…

Tapi sebenarnya saya sdih kerna saya tak dapat salam awak…

Tapi kini…

Saya, awak dan yang lain…

Sama2 berjaya dalam bidang yang kita ceburi…

Ntah kenapa saya tak pandai nak marah lame2 ngan awak dan dia….

Ya awak..

Awak dah balik2 tanya ngan saya…

Saya suka dia tak..

Saya sayang dia tak…

Ya awak..

Saya sayang dan suka dia..

Sejak bila??

Saya sendiri kurang pasti yang pasti

Saya rasa bahagia bila tenguk dia bahagia…

Saya harap dia juga punya perasaan itu..

Tapi ntahlah awak…

Hati saya kata tak boleh..

Dan sehingga ini..

Saya , awak dan dia tetap berkawan..

Dan saya harap kita akan terus berkawan..

Ingat awak..

Jangan biarkan insan yang menyayangi awak terlepas begitu sahaja..

Jangan selalu bermain dengan api..

Nanti kelak akan membakar diri…

hari ini terlampau banyak cerita..

assalamualaikum....

1st sekali , dida nak say sorry..semalam dida tak on9 koz dida wat ade hal..hihih =) so dida tak dapat nak on9..and dah g taw kan cuti..hihih =)

semalam nye cete tensen je memanjang...erm tak dapat wat kat hospital...mC..so terpakse la wat kat klinik swasta..dah la kering kontang sekarang nie..baru nak masuk bulan baru dah kering kontang...huhuhuh cedeynyeee...=(..ni la nasib badan....tak naik2 gaji..hukhukhukhuk =(

okai....tu cete semalam..settle okai...ade agy satu cete.biar menjadi rahsia ku dulu..satu saat nanti korang pasti taw punye..aku tetap akan cete nanti k..koz act aku lum bersedia nak story bende ni k...kenapa??sebab aku pun sendiri tak sure dan takut sekali..huhuhuh =(ntah la binggung pun ade..ngah berfikir ni nak mencari jalan kuar yang baik..dan tak susahkan orang lain...so just wait k...

okai next entry kiter sambung cete yang ari tu yang dida tenden gile terlupe pendrive..okai...

daaaaa..~~~

Followers

Template by:

Free Blog Templates