** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jul 4, 2009

^cinta itu giLa...cinta itu busuk....tapi punya rasa bahagia bila ia dimiliki bersama...^

olllaaaaaa...
alamakkkk..
aku baru teringat nak email kat kawan aku..
cerita stroy morry kisah hidupku..
cehhhhhh..
wait-wait..
abis wat entry aku email kamu k...

harap maaf sekiranya entry ini berbaur kisah cinta..
mungkin kamu semua telah amat boring kan mendengar ceita aku ini..
if dah rase2 macm pernah dengar story morry ini..
just leave my blog k..
tak pakse pun..
okai....
and entry kali ini agak emo sikit..
bukan entry ini aje..
sebelum2 ini pun..
sorry if korang bace bende yang same..
tapi ini kan blog aku..
so nak ulang sepuluh kali pun tak pe kan...??
betul tak???
hihih :)
abaikan je orang yang busuk hati itu..!!

panjang pulak mukadimmah aku ni..
******************************************************************************************************
mencintai mu...
suatu yang amat mustahil...
memberitahu kamu...
bahawa aku amat mencintai kamu...
juga suatu yang mustahil...
mencintai seseorang itu tidak semestinya kita bersatu dengan nya..
mencintai seseorang itu tidak semestinya kita harus memilikinya..
mencintai seseorang itu tidak semestinya diakhiri dengan sebuah perkahwinan...
ya..memang kita harus punya perasaan itu..
dan kita harus jaga perasaan itu...
mencintai seseorang juga perlukan pengorbanan..
mencintai seseorang perlukan tolak ansur..
perhubungan itu tidak akan bertahan lama sekiranya kita tidak bijak mengurusnya..
perhubungan tanpa dasar hormat juga tidak akan berjaya..
tolak ansur,kerjasama itu juga penting dalam setiap perhubungan...
persefahaman dan kasih sayang antara satu sama lain
di perlukan dalam setiap perhubungan...
cinta tidak boleh terjalin sekiranya ia hanya sebelah pihak sahaja...
cinta tidak boleh wujud dengan rasa simpati semata-mata.
menderita kerana cinta adalah pilihan kita..
tersenyum kerana cinta juga pilihan kita...
cinta itu akan rasa bahagia sekiranya kedua-duanya punya dan merasakan perasaan yang sama ..
iaitu CINTA..
namun cinta kepada ILahi akan kekal selamanya...

semoga aku akan bertemu dengan insan yang betul-betul menyayangiku..
sebagaimana aku menerima dan meyayanginya dengan sepenuh hati ku...
amin...

p/s : sila jangan muntah..dan entry ini agak jiwang kerana seseorang yang menulisnya turut merasakan penderitaan insan lain yang sedih atas perkataan "CINTA"

cerita aku milik aku no copy and paste..

assalamualaikum...
salam sejahtera kepada silent reader ku yang non muslim..
salam assalamualaikum buat silent reader ku yang muslim..
salam sayang yang amat terchenta buat follower ku..
sekali gus salam kasih buat sahabat handai..rakan blogger dan silent reader yang terchenta...
fullstoppppp!!

bukan nak bersyarahan ni....
hahhahahha...

oleh kerana sejak dua menjak nie..
aku sering dikena kan oleh insan yang dengki ngan aku..
aku sendiri tak tahu la nape kan...
aku tak buat dajal pun ngan sesape..
aku tulis apa yang aku rasa ade kat kepala otak aku ni...
aku tulis ikut suke ati aku je..
aku tulis ikut pengalaman aku..
hasil nukilan aku milik aku sorang..
tak ciplak kat mane2..
biarpun tak de cop original dari kementerian malaysia..
but my blog is mine...
act termasuk la KES aku yang hari itu...
dah 3 kali orang benci menci tak suke hate my blog...
ishhhh..ishhhh.ishhhh...
bucuk hati betul....

okai..
stoopppppppppppppppp!!

tak mo!!tak mo la!!
malas dah nak ungkit kisah lepas..
yang penting bende dah settle..
so terpulang la if nak benci aku...
aku tak buat dosa kat engkau kan...
so aku tak kenal ko..
so aku tak tahu dan tak mo tahu pun apa masalah kau ngan aku...

fulllllssstooooooppppppp!!!

oai starting story is..
aku nak sambung balik ini...
kes aku TER - mimpi EX BUYYYYYFFRRREEEEENNNN aku tu...
adehhhh..
semalam aku ade ym dan msg with my bestiest...
die suruh kol..
tapi aku kate tak leh..nanti aku nangis...
huhuhuh =(
ye betul2...aku takut aku nangis dengar sora dia..
cehhhh =)
adekah chenta lama berputik kembali???
oooohhhhh!! dont noe la..
susah nak kate kan...
hahahhahhahah =p
mcm ade harapan la pulak....
seperti kate artis........"no komen"

sejak 2 menjak ni..aku TER - ingat kat die...(MY EX-BuyyyFrrreeNNN )
adehhh..apesal erk..tapi msg adik die..msg die pun tak berbalas..
huhuhuhuhuhuh =(
sedey pulak....

okai la...
tak de cerita menarik tertarik dida memang de Boom..
cehhhh..
betul pulak lirik lagu nie...
mesti ar dida de BOOM..
kalau tak....
name lak cik dida selalu jadi mangse lalat2 sedunia tu..
kihkihkihkih...
WANTED GILER BEB....

P/S : BILAKAH HATI INI AKAN BERHENTI MERINDUIMU..

SILA JANGAN MUNTAH KAT BLOG NIE...
TAK SUKE AKAN BLOG INI
SILA KLIK "X" KAT TEPI BELAH KANAN ATAS SEKALI YANG BERWARNA MERAH ITU..
SEKIAN TERIMA KASIH...
KASIH ANDA DITERIMA...

Followers

Template by:

Free Blog Templates