** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jul 7, 2009

bulan yang ke 5

assalamualaikum semua...
sekali lagi aku muncul di waktu malam hari...
last month ujung bulan tu..
adalah ulang tahun blog aku yang ke 5 bulan ntah berapa hari...
hiiih =)
thankz la korang ye suke jenguk bolog aku...
thankz sangat2 koz sudi terjah menerjah ke bolog aku...

now aku bukan nak sedey la..
tapi just terfikir la kan..
selama aku berada di dalam dunia bologger ini..
selama 5 bulan ntah ke berapa minggu or hari...
dah 3 kali aku kene maki dan hamun...
dah 3 kali ade lalat2 yang masuk berak kat bolog aku...
mungkin ade yang tak sengaja...
tu aku maafkan la...
tapi yang 1st dan 2nd tu MEMANG TAK DISENGAJAKAN...
MEMANG SENGAJA MEMBAKAR API KAT BOLOG AKU...
ntah apa tujuan nya..
aku tak dan kurang pasti la...
ntah apa yang marasuk meraka mereka itu..
aku jug akurang mengambil tahu...

1st mayb cara penulisan aku ni buruk sangat kot...
tapi tu la aku cakap...
bolog ade ke rules dia..
how tu penulisannya...
ya memang penulisan yang penuh akan buat pembaca akan rase hormat kat kiter..
tapi setiap orang ada penulisan yang berbeza beza tuk
menarik supaya pembacanya tertarik untuk membaca...
penulis ataw diri sendiri juga tak pernah memakse follower tuk jadi follower taw...!

2nd mungkin aku ni cantik kot..
kahkakakakhkha..
sorry la if penulis bolog yang lain ataw
aku sendiri mempunyai minat yang sama...
suke angkat bakul sendiri...
itu lebih baik dari korang yang angkat bakul aku..
lau mereka mereka yang angkat tak tahu la aku
ape kan jadi..

3rd sebab aku ni merepek ntah ape ape..
ishhh dah nama pun bolog aku...
so it up tu me la mo tulis apa pun..
aku nak cerita aku bercinta ngan artis punaku boleh buat taw..
tapi aku lum sempat berkenalan ngan mana mana artis lagik....

4th sebab aku suka memaki dan mehamun kot..
laaarrr yang nak terase tu kenapa..
aku tak kate mereka mereka itu.
so jangan nak terase lelebih lak....

5th aku sendiri tak tahu nape dorang tak suke...
ntah la..
nak kate aku ni rampas hak mutlak dorang tak jugak..
nak kate aku ni rampas buuuyyfreeenn dorang pun tak jugak...
ni kan suami dorang aku tak rampas la...
nak kate aku ganggu hubungan drng pun aku tak kenal siapa mereka ni...
heran kan..???

okies kite tinggal kan mereka mereka ni yang tak ku kenal...
okies..
kepada yang bersama ku dari awal lagik..
terima kasih ku ucapkan..
kerana kalian sanggup mendengar luahan hati ku..
sedih ku ..
ralat ku..rajuk ku...
gembiranya aku....kecewa nya aku..
semua korang sanggup tontonkan..
sanggup dengar kan...
sanggup luangkan masa bersama ku...

kepada yang tak suke bolog ini...
nyah ko pergi jauh2 dari bolog ku..
bolog ku tak best ke...
bolog ku buat kamu menyampah ka..
bolog ini berwajah keanak anakan ka..
bolog ini buat kamu muak ke..
WAJAH PEMILIK INI TAK CANTIK KA....
pa kau peduli..
yang penting aku happy...
aku tak kacau ko..
aku tak kenal ko..
so please la....
nyah ko larik keliling dunia dari bolog ku...

:: aku dan suka duka ku ::

tak de nak tulis banyak pun..
justt wanna sayyy
i reallllyyy miiissss myyy EXXXXX buyyyyyyyyyyyyFrrrrrrrrreeeeNNNn..
khakhakhakhahk!!

i really miss my buddiest...
di uMS tu..
di Key HaLL tuuu..
di UPsiiiii tuuu..
di uSMmmm tuuu
yang di TAwaUU tuuu
yang di MIiirrrriiii tuuuu
yang di lautan china benuaa
cehhhhhhh...
di mana mana la korang berada..

suka duka ku bersama kalian..
amat ku rindui..
kenangan itu..
buat aku tersenyumm
nak nangiiiiessss pun adeewwww..
huhh=(
jangan korang lupa dakuuuu nyeeeeeeeeee...
ku amat amat menyayangi korangg..
mesti korang geli gelamaaaa ni kan...
dengarrrr
tak khesssaaaahhh laaaarrr
yang penting aku rhinnnddddduuuuu sangatttt
m,uahhhhhh seribu sejuta billliiionnnnn2x kalinya
tuk kamuuu semuaaaaa...

kepada awak...
cettt sape tu....
dak tu la...
cinta dalam hati laaaaaaa....

aku juga merinduimu...

::100 benda yang baik tuk kita ::


act tak de banyak fikir and tak de best nye entry
but now i have 100 follower
thankz la sweetie ku semua..
kerana setelah ape yang berlaku...
aku still punya follower..
ohhhh..
terima khaseh la kepada follower ku..
aku amat menyayangi khalian semua...

aku tetap tegar di sini..
berbual..
mencurahkan segala idea ku..
berkongsi segala duka suka tawa gelak...
bersama korang..
kawan di alam maya ku..

ohhhhhh..

mungkin sampai saat ini
ada mata-mata insan yang tak suka akan blog ini..
so please la..
if tak suka tak yah nak jenguk..
kalau korang rase blog ini
berbunga bunga..jiwang nak mampos..
mcm budak2...ngadu sna..ngadu sini...
perasan ngan mamat ini..
bodoh nya minah nie..
ahhhh
persetan la korang
ini blog aku..
so kalau tak suka tak yah nak sebok taw...

buat follower ku 100 itu..
aku tak memaksa kalian untuk bersama ku..
sejak ku membuka blog ini..
tapi kerjasama dari phihak anda amat dialu alukan..
dan ku harap kalian tidak mudah melatah sekiranya
ada lalat2 yang mula berjinak2 di blog ku ini....
tegar la bersama ku..

sekian terima kasih..


"....indah itu selalu berada di hati kita dan akan terus melekat kat cne..."

selamat tengahari..
indah itu suatu yang terindah..
pastinya kan??

tapi tidak selalu yang indah itu..
tidak menyentuh hati kita....

just a simple word...

my bestiest fren,
i noe susah senang.
suka dan duka..
kita selalu bersama...
menghadapi nya dengan penuh tenang..
biarpun ada kala nya...
kita bergaduh...
kita menangis kerana kita saling sayang menyayangi...
kita happy kerana kita mengecapi segala nya bersama...
kerana apa??
kerana ini lah nilai sebuah persahabatan.

jangan risau my bestist..
aku akan sentiasa mengingati kamu semua..
jangan mengalah hanya kerana kita budak baru...
jangan pernah mengalah..
kerana ini cita-cita kita....
matlamat kita bersama biarpun aku tidak mengikutinya...

keindahan yang selalu kita kecapi bersama..
akan terus mekar di ingatan kita...
akan terus semarak di ingatan dan di minda kita...
dan ia akan terus melekat di sini

tenang la wahai sahabat...
kemana kita pergi..
ingatan itu penting...
kenangan itu sentiasa di minda...
dan ia akan tetap teguh di sini

"..adakah awak sudi menjadi prince di hati saya.."

assalamualaikum sayang..
salam kasih buat follower ku yang habis2 menjenguk ku...
salam sayang buat rakan blogger ku yang tak henti2 nak taw story morry hot ku...
salam chenta buat sahabat handai ku...
salam pagi buat silent reader ku...

hari ini korang sihat ker??
if ade yang sakit lagik..
mcm aku tetba lak selsema datang hadir kembali ke sekolah...
adehhhhsssss....
so jangan lupe makan ubat erk....
dida tak boleh koz dida ngah berpuasa ganti..
kihkihkihkihkih.....

pagi yang indah ini...
di indah kan lagik dengan lagak seorang princess..
cehhhhhhhh.....

prince pasha : "..dida mo ngak jadik permaisuri di hari saya.."
princess dida de little sista :"... ohhh sayang ku, mo..mo..boleh aja dong...bisa2..."
prince pasha :"... mekasih ya sayang ku.."

p/s : kahkhakhahakahaha...nak jugak kan..sila jangan muntah kat entry ini
mahupun page blog ini..




Followers

Template by:

Free Blog Templates