** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jul 8, 2009

"...tak pernah nak tipu hati sendirii tapi terpakse tipU laaaaarrrr..."

entry ini menjawab segala persoalan dalam entry sis naniey
khakhakakahak..
sori sis cilok jap..
tapi mana ada adik cilok sis....
entry ini mengupas segala pertanyaan sis..
kira ni entry jawapan la...
hahahhahahahhahaha.....

jangan risau la sis..
tak cilok nye...
ni jawapan bagi pihak aku la sis..
bagi pihak dida..
bukan dida tulis entry ini tuk jawapan insan lain..
buat pe nak tulis entry about jawapan insan lain...
betul tak????

okies mesti sis tunggu lame kan
nak taw jawapan dida..
ni jawapannya...
lihat la..dengar la...aku ingin meluahkan isi hati ku..
cehhhhhhhhh

bukan nak tipu..
tak pernah ada niat nak tipu perasaan sendiri..
tapi kan nak berkata jujur tu SUNGGUHLAHHH MALUUUU!!
ntahla..
kita larik jap keliling dunia dari topik CHENTA!
if realiti sebenar kehidupan...
sebagai seorang manusia..
yaaa...kita terpakse jua menipu diri sendiri..
nak tahu kenapa??
contohnyaaaa :
if kita tak suka akan orang sekeliling mahupun bos kita sendiri..
kita tak kan cakap ngan bos kita yang kita tak suka dia kan..
kita tak kan cakap kat bos kita yang dia sebenarnya HAMPEHHH!!
KEDEKUT TAIK HIDUNG MASINNNN!!
BETUL KANNNNN??
so terpaksa la menipu demi kebaikan bersama....

if sebagai seorang KAWAN..
pun sometimes kite terpaksa menipu..
bukan untuk menjatuhkan maruah diri ataw pun maruah sedara mara..
tapi tuk kebaikan bersama..
sesuatu kejujuran itu adalah sangat pahit dan sakit untuk ditelan
lebih lebih lagik orang itu adalah kawan kita...
TETAPI...
setiap KEJUJURAN itu biarpun sangat sakit..
tapi ia boleh buat orang itu ikhlas dengan PERSAHABATAN NYA...

DAN

NOW BARU KITA kembali ke dunia CHENTA..
puas dah larik keliling dunia??
kalau dalam dunia PERCHENTAAN lagik laaaa...
if kita ada suka kawan kita taw insan lain laaa kiranya kan..
s0 mmg TAK LAAAA kita nak gtaw dia secara depan depan kan...
mesti kita senyap seribu bahasa kan??
hahahahhahhaa....
mesti kita kate.
ehhh!! mane ade aku suka dia..KAWAN JE LAAAA...
PADAHAL nampak dia ngan minah cantik dah gelabah satu shopping komplekkk..
adehhhhhhh..
tak ke namenye itu menipu diri sendiri ituuuuuu...??

SO...
KESIMPULANYAAA..

BUKAN NAK MENIPU..
TAK PERNAH NAK TIPU HATI SENDIRIIIII..
TAPI TERPAKSA KERANA KEADAAN MEMBUATKANKITA..
MELAKUKANNYAAAA....

HEHHEHHEHEHEHHE.....

fulaaaamaaakkkk!!
fuhhhhh!!
dah siap aku berceloteh panjang gila siotttt
adehhhhhhh
tu la terlampau banyak idea kan...
layan ja laaaa...

[aQu suKa, aku Like dan Aku memang TAK kesaHHHH apa Orang Mo cakappppp ]

assalamualaikum..
selamat petang kepada sient reader ku..
yang banyak membantu aku..
chehhhhh...
selamat petang yang berbahagia buat follower ku.

ni mesti korang heran kan??
heran la baaaaa..
mesti jua perlu herann..
cehhhhh..memaksa lagik tuuuuu...

mesti korang heran kan??
kenapa sejak hari itu...
entry aku mesti aku letak ayat ayat yang menyakitkan hati..MUNGKIN...
ENRTY aku cakap pasal BLAH LA KALAU NDA SUKA..
ENTRY aku cakap pasal KALAU NDA SUKA AKU NDA KESAH...
YA..MEMANG AKU TAK KESAHHHHHH PUNNN!!!
hahhahhahaha..
act benda ini secara semula jadi..
tangan ku tu menaip ayat ayat POWER GTU..
APA PEDULI DAH NAMA PUN BOLOG KUUUUUU!!!!

okies....
aku suka..
aku like...
aku memang TAK KESAHHHH PONNNNN!!
jangan buat semak yang tak hendak hendak sudah laaa....
panjang dah ni aku melalut nie...

aku nak cakap borak talking pasal apa ar..??
erm aku mo lagik borak stroy morry hot story
biar GEMPAQ bolog ini...
hahhahaa..
mo cakap pasal siapa??
pasal buffreeenn pojaan hati ku laaa....
sapa lagik kan....

PASHA UNGU adalah INSAN yang bertuah...

yang dimaksudkan adalah AARON AZIZ...
yang ditekankan disini adalah HANS ISAAC..

ALAMAKKKKK!!! MAKKK OIIIII!!
banyak jua nama nie..
sapa kunun buyyfreennn pojaan hati mu ni dida...
hahhahhaha...
mesti la semua nie..
ketiga2 nya...

mereka la pengarang jantung cik dida...
hahhahhahha..

menci hate tak suka ka ngan entry berlabel kan artis ini??
hahhahahha..
peduli apa aku..
yang penting mereka menjadi inspirasi ku..
inspirasi Tv 3..
hahhaahhahhaha..alamakk!!
dah msayuk la mende2 lain ..
hahhahhahhaa...

dah lame ku tak tempekkan pic ku bersama mereka kan??
hhahahhahha...
mengada2 betul la cik dida nie...
hahhahhahahhha...
okai2...stop!!
bukan tak nak tempekkan pic tu..
tapi malas ar nanti ade lak KONTROVERSI yang melanda mereka dengan diri ku..
kaahkakahkahkahaa...

p/s : lame nye "ABG AARON " tak menghupdate blognye....
adik rindu la abg..
khkahkahkahkaha
sila jangan muntah kat atas carpet merah hitam aku ni...


[ memandang rendah ataw tak sengaja terpandang ataw memang dah rendah ?? ]

cian nya kat kawan aku...
tapi tia pa..kita jangan tunduk ngan orang yang mcm tu..
nda heran la...
apa mo heran kita sama - sama manusia jua....

sebelum tu..
di harap kalian semua..
pendengar setia..
tidak mudah melatah ngan apa yang ditulis ini..
ini hanya ingin mencari kebenaran mahupun luahan hati ja...
tiada kena mengena ngan kehidupan kamu...
ok!

okies now mesti kamu semua heran kan...
jangan heran heran lu..
nanti pelan pelan kita ceta...

gni...
ada la member aku ni...
baru masuk stdy as student kan..
memang la ba..nda kan stdy jadi engineer pulak kan...
tapi yang herannya budak kelas nya tu pandang rendah ni ma budak budak diploma..
adehhhh..panas telinga ku mendengar tu semalam..
kalo YA PUN sekali pun result MATRIK or STPM KAMU tu
GEMPAQ GILA BABUN..
nda payah la mo merendahkan insan lain..
bukannya insan lain itu bersalah pun ma kamu....
apa laaaa...

POYO JUA AR...
ntah la...
kenapa mo heran dengan bahasa SABAH??
kenapa mo heran dengan bahasa LABUAN?
kenapa mo heran dengan bahasa SARAWAK, MIRI, KUCHING DAN SEBAGAINYA??
sebab apa?
kutuk bagai nak rak bahasa kami..
adehhhhhhh!!
ITU LA MALAYSIA
BANYAK BAHASA KAN INDAH..
BOLEH BELAJAR PELBAGAI BAHASA...


malaysia adalah satu negara..
berbagai bangsa dan suku kaum..
so kenapa mesti timbul PERBEZAAN ini..??

BEGINI LA KAN..
manusia ini rambut ja sama hitam..
tapi..
hati lain lain..
mmang la hati lain lain..
nda sama tubuh badan nya...

so aku cakap gni ja ma kawan ku...
if drng kutuk kutuk lagi..
cko ja..
ADA AKU KESAHHHHHHHHH!!!

hahahhahahhah...
padan muka..
tembirang lagik...
alallala...
MATRIK KA...STPM KA...DIPLOMA DARI POLITEKNIK KA..
DIPLOMA DARI UNIVERSITI KA..
TAKAT SPM KA...
tu kan rezeki masing masing...
RESULT KAMU GEMPAQ macam mana sekali pun..
KALAU TEDA BUDI BAHASA
tiada guna juga...
bagus ko balik belajar jadi budak budak sekolah rendah!

okey
kesimpulannya
memandang RENDAH kat orang ataw pun tak sengaja terpandang RENDAH
ATAW
memang ketinggiannya itu RENDAH??

ENTRY INI TIDAK KENA MENGENA NGAN KALIAN..
SO JANGAN CEPAT MELATAH..
TAK SUKA BACA KA..
GERAM NAK BACA KA...
MENCI SERIBU KALI KAT BOLOG INI DAN ENTRY INI KA...
BENCI HATE GILA GILA TAHAP DEWA KAT ENTRY INI KA..
ANDA BOLEH TEKAN "X" KAT BELAH TEPI SEBELH KANAN TU..

OK!

HAVE A NICE DAY!


so banyak nyaaaa....

assalamualaikum semua..
today aku malas nak borak use bahase semenanjung or key HaLL...
aku yang use suka suki..
teda yang paksa aku..
jadi, today aku guna bahasa rojak..
mo baca..baca la..
nda mo baca...so please jangan mengutuk k.!

on july..
so banyak maaa...
orang sambut buuuffdaayyyy nya..
adehhhhh
start today sampai la ujung bulan nie..
ada ja orang yang sambut buffdaayyy...
tapi nda la setiap hari ku menyambut nya..
kahkakakha....

apa2 pun....
i wish happy buffday tuk yang menyambutnya hari ini...
so today befday anje...
who's anje??
anje is my bestiest ..
act my sista punya adik angkat..
tapi rapat ngan dida..
so aku pun rapat2 ma dia...
besa la sama umo kan....

sapa sapa yang menyambut hari lahir hari ini...
selamat ulang tahun yang ntha ke berpa...
semoga hidup kamu ini..
di rahmati tuhan..
dan di mudahkan oleh - NYA...
moga kita saling menyayangi antara satu sama lain...

Followers

Template by:

Free Blog Templates