** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jul 9, 2009

^ Lucu bila baca balik, sedih bila terkenangkan...rasa insaf menyelubungi dirii ^

aku sedih lak..
huhuhkhukhukhukhukjhukkk =(

tadi bosan buhsan boring gila tahap..
aku baca balik entry aku ni..
then di situ la ku rasa lucu pun ada..
nak tahu kenapa??
sebab aku tak terfikir pun
yang aku adalah penulis itu...yang menulis ahyat ahyat seperti begitu
adakah aku aida sari yang suatu ketika lu
yang takut tuk buat presentation itu
sedang menulis betapa puitis nya...
ahyat ahyat nya..
lucu jua arrr...
baca ahyat ahyat aku sendiri..buat aku gelak sendiriii

tapi disebalik itu..
aku juga rasa sedih baca ahyat ahyat aku tu...
tak tahu kenapa...
sedih ja aku...mungkin aku tidak sebaik ahyat itu..
mungkin aku tidak sesempurna ahyat itu...
mungkin aku berlainan sekali dengan ahyat ahyat itu..
oh tuhan...
betapa aku kecil di sisi MU..
betapa aku rasa khecil di hati meraka..
betapa aku khecil di sis mereka..

aku menginsafi segala galanya..
sekarng saat ini ketika ini di waktu ini..
aku rasa insaf...
begitu puitis ahyat itu..
betapa ahyat itu membawa maksud yang mendhalam
dalam hidup sehari hari an...
dalam kehidupan kita...
dalam perjalanan sebuah kehidupan seorang manusia
tapi aku berbeza sekali dalam ahyat ahyat itu...
oh tuhan
maafkan hamba mu ini...
daif nya aku rasa sekrg...
sepi nya ku rasa sekrng
aku hanya mampu mampu terdiam..dan mendiamkan diri..

aku hanya insan biasa yang tak punya apa apa..
yang berbeza sekali dengan ahyat ahyat ku..
adakah aku bisa mengatur langkah untuk mulakan nya semula...??

[ dah pernah wat tapi nak wat jugak sekali lagik ]

tag ini from sis jue @ awandanya...
act dah pernah wat pun tag ni..
ini sesaja ja mo buat balik2.
pasni baru aku wat kaja...
hahhahhaa

[ jangan la ko buat begini lagik dida lau ko tempat lain]

1> apa perasaan anda sekrng??
a >> aku rasa sedey yang amat..plus lagik aku baru dengar crita kawan aku semalam..
aku bertambah geram...belum abis geram ditambah geram..
pastu now aku sedey balik..

2>saya nak makan..
a>> chicken ch0p..
tapi now tengah posa..
so esuk kot..
kakhahakahkhaka
[punya baik planing kan]

3> saya tak suka..
a>> ada insan lain yang suka pandang RENDAH ngan budak DIPLOMA.
dan tak suka orang bodoh amat yang ketinggalan tak tenguk tV..
biarpun saya ini MEMANG RENDAH!

4> impian saya
a>> ingin berusaha menjadi anak yang baik..sahabat yang baik..

5> haiwan yang saya tak suka?
a>> lipas, babi, lintah, semut, segala2 haiwan yang menggelikan
jiwa raga ku..

6> saya harapkan?
a>> moga aku bisa jadi insan yang berguna
berani dan sanggup tanggung risiko..

7> jika boleh diputarkan masa
a>> aku ingin kembali ke zaman sekolah..
dan aku ingin tell hafiz dat i love u..
dan tell prince i'm really sorry..

8 > saya pada 10 tahun akan datang
a>> akan punya suami yang memahami aku
punya baby comel like aku..
punya happy family..

9> handphone saya adalah sebuah
a>> keluaran motorola..

10> saya pernah bercinta sebanyak?
a> ikhlas dari ku..sekali je ooo..

11> kawan kawan saya?
a>> insan yang bertanggungjawab dalam kegembiraan ku..
insan yang bertanggungjawab dalam urusan kesedihan dan kesayuan ku..

12 > pernah dikhianati?
a>> pernah laaaa..

13> apa yang hendak dilakukan apada orang yang mengkhianati anda?
a>> lum terfikir agy...
minta dia di langgar lori treller panjang..
[wahhh kejamnya dakuuuu ]

14 >senaraikan 8 orang yang hendak di tag :
a>> oleh kerana semua orang pernah jawab tag ini..
aku tak mo bagi laa.a
kedekut ni...

DONE!

[:: hidup ini tidak seindah yang di sangkaaa ::]

ok!
1st of all..
nak minta sory la kat korang
entry tadi tu..
emosional nya lebih cket..
bukan takat lebih..
banyaaaak siottt...

ok!
kehidupan ini tidak seindah yang di sangka..
ada orang happy dengan apa yang dia ada..
ada orang tak happy dengan apa yan gdikecapi..
hidup ini tidak puas selagik ada benda difikirkan..
hidup ini terlalu banyak dugaan sampai
kita sendiri rasa nak BUNUH DIRI pun ada
astagfirllah al'azim...

seindah kata dapat di bentuk...
seindah mutiara dapat dikecapi..
tapi
ia semua tak seindah kehidupan sekarang...

tapi aku baru je kejap tadi ym ngan bestiest aku..
she cry..
cryy??
why??
emmm biar la dalam rasia kami sahaja..
tapi time bagi dia advise aku terfikir sejenak..
aku juga bukan insan yang perfect..
NO BODY IS PERFECT RITE??
aku juga insan yang lemah
yang kalah dengan dugaan duniawi..
cehhhhhhh =p
sastera la pulak....

tapi sebagai seorang insan yang rapat dengannya..
sebagai sahabat yang sayang pada nya..
aku hulurkan sedikit nasihat kepadanya..
YA ALLAH..
aku hanya insan biasa yan banyak kekurangan...


aku telah kalah dengan perasaan aku sendiri..aku insaf untuk seketika..[opppsss untuk ketika aku berym laaa.]
aku bukan insan yang layak untuk menasihat insna laen sedangkan aku juga banyak kekurangan diri..banyak kelemahan diri.untuk menasihatkan insan laen??aku rasa aku belum sedia..tapi untuk seorang sahabat ku hulurkan nasihat yang bagi ku telah menjadikan aku insan yang aku dengan permainan duniawi ini..cehhhh [ayat memang tak boleh blahhhh ]

rendah diri??
ya sebagai seorang insan yang ada maruah dan harga diri..
kita perlu ada rasa rendah diri..
kerana untuk mengingatkan kita supaya tak bongkak..
tak berlagak sombong nak mampos..
tak riak dengan apa yang kita ada..
tak alpa dengan kemewahan duniawi lemparkan...

tapi..

rasa rendah diri itu perlu bertempat..
kerana di situ lah ada yang mengambil kesempatan dalam kesempitan.
jangan sampai maruah dan harga diri
di pijak2 bagai semut merah yang pedas...
di hempas2 bagai lipas yang menyerang secara tiba2..
di bunuh dengan kejam bagai tidak punya perasaan

menangis??

menangis la kamu wahai hati..
selagik kamo menginginkannya..
menangis la kamu wahai hati..
selagik kamu rasa sakit..
keluarlah kamu wahai air mata..
selagik kamu ingin merembis keluar..
keluarlah wahai mutiara mata...
selagik hati ini dalam kesayuan dan kedukaan...

tangislah..nangis la...selagik itu yang kamu mahu..selagik itu yang mampu buat kamu redha dengan segala galanya...nangis la jika itu buat kamu tenang..nangislah hati kiranya kamu rasa itu yang perlu kamu buat...nangis la selagik kamu punya hati untuk menangis...dan setelah itu..ketawa la kamu demi kemenangan itu...bergembiralah kamu demi kejayaan kamu mengatasi segala duka suka yang kamu simpan di hatiuntuk sekean kalinya...dan hadapi la dengan tenang...

kiranya aku di tempatmu...
aku juga merasai yang sama...
kiranya aku yang mengalaminya..
aku juga akan sedey bersamamu..
kiranya aku juga menghadapi dugaan dan cubaan begini..
aku juga akan menangis...
kiranya aku rasa di keji..
di umpat..dikutuk...
aku juga akan rasa rendah diri...
tapi percaya la..
segala ini akan bisa jadi normal..
when kita membenarkan ia berlaku..
dengan seikhlas hati kita...
dan membenarkan ia berlalu dengan tenang

aku hanya insan yang lemah..
aku hanya insan yang banyak kekurangan..
untuk nasihat menasihati itu bukan aku orangnya..
aku bukan sahabat yang baik...
aku juga bukan anak yang baik..
tapi aku akan cuba try test untuk
jadi insan yang baik...
jadi sahabat yang baik....
dan jadi masyarakat yang berilmu dan baik..
untuk ibu bapa ku,
untuk sahabat ku...,
untuk kekasih ku yang bakal tiba..
untuk negara, masyarakat dan agama..






^ iNi daaaahhh LEbihhh PAndangggg dAhhh Niiiiii ^

assalamualaikum buat sahabat handai blogger yang sentiasa
menceriakan hari hari ku..
di dalam blog
sebelum aku meniti hari yang lebih sukar..
dari yang sekarang...

1st of all.
i wanna say sorry if what i write
u all terasa hati..
but INI TIDAK KENE MENGENE NGAN KORANG..
KAMU...KO...KORANG..BLOGGER

OK!
SO JANGAN CEPAT NAK MELATAH...

ENTRY INI SEKADAR ENTRY LEPAS GERAM..

mungkin ENTRY ini mengandungi PERKAUMAN..
TETAPI..
it my opinion about that..
and it is my view about this problem..
yang i hear pun i dah naik GERAAAMMMM YANG AMAT...
SO JANGAN NAK MAKI HAMUN ENTRY INI...
ok!

ini khisah dari ku..
bukan untuk tunjuk perasaan ..
untuk buat AKU FIKIR sejenakkkkkkk!!

kemarin aku ada buat entry about
[ MEMANDANG RENDAH ATAWPUN TAK SENGAJA
PANDANG ATAWPUN MEMANG DAH RENDAH ]

SO hari ini kita continue....
itu crita my fren sebelah U di sinunnn..
tak mo sebut nama U...ok!
now crita U di sebelah sininnnn...
tak mo sebut nama U..OK!
kamo...kamu..ko..engko..engkauuu..KAU...
jangan tanya apa nama U itu...
nanti nyesallll...
hahahahahaha...=)

argghhhhhhh..
geram aku nak mampos dah nie..
biarpun aku tak berada kat situuuu...
tapi aku juga budak manusia insan makhluk tuhan yang paling ChuuuMELLLL.

that situation :

si ibu : heloo, pihak U ke nie...erm saya si MiNAh binti C ahmaD
[ p/s : sorry asna use nama minah tuk contohhh ]
ibu kepada c kiLi Binti c Sut..
nak bertanya...kepada pihak U la kan...
kat ctu ada JUAL BALDI TAKKK??

si pihak U yang bertugas : astagfirullah al'azim...[ maaf if tak komplet eja nye..]
puan..sekarang ini negara semakin maju...
dan negeri ini juga maju..mesti la ADAAAAAAAAAAA...
NEGERI INI SEMUA ORANG PAKAI BAJUUUUU....

OK!
NOW aku rasa kan GERAAAM YANG AMATTT..
apesal ar BODOH SIOT MAK INSAN ITU...
TAK TENGUK TV KE HAHHH..
SEMUA NEGERI KAT MALAYSIA NIE
TERMASUK LAAAA SABAH DAN SARAWAK..
DAH MAJUUU..
DAH TAK PAKAI KAIN JE..
SEMUA PAKAI BAJU KURUNGG.
SEMUA ADA PASANG ASTROOO..

MACAM LA KITA ORANG INI MANDI PAKAI
UPIIIIH PINANG...
MACAM LA KITA ORANG NI NAIK BOT JE G PEKANNN..
ADEHHHHHHH....

YANG PENTING BERPUAK2 LA TU..
ADEHHHH..
MACAM LA ORANG KAT STUUU...
TAK TAHU NAK BERSOSIALLL..
TAK TAHU NAK CAKAP ..
BISU KE?
TAK BISUU PUNNN...
BIJAK KE??
BIJAK LAAAA...

ADE lagik satu tu...
boleh cakap pulak....
AMBIK DIPLOMA TU BUANG MASA...
FULAMMAAAKKKKK...
MAKK AIII..
AYAT MENYAKITKAN HATI BETUL LAAA..
ANAK SAPA LA TUUUUU???
TAK DE INSURAN BETUL MULUT DIE MENGELUARKAN
AYAT PENYATAAN ITUUU.....
WAHHH...WAHHHH...WAHHHH...
INGAT SIKIT YE ..
KAMU TU BERADA KAT NEGERI ORANGGG...

BUDAK MATRIK KA...
BUDAK TERPELAJAR DARI LUAR NEGARA KA..
BUDAK TERPELAJAR DARI INTERNATINAL SCHOOL KA..
BUDAK DARU LULUSAN STPM KA..
BUDAK LULUSAN DIPLOMA DARI UNIVERSITI TEMPATAN MAHUPUN POLITEKNIK..
KITA SEMUA SAMA SAHAJA...
TAK DE BEZA..
NAK TAHU BEZA NYA
CARA PEMIKIRAN KITA..
CARA KITA BERFIKIR DAN CARA KITA MELUAHKAN PANDANGAN..
HAAAA..ITU LA BEZA NYA....
CARA KITA GUNAKAN OTAK MINDA KITA TU YANG
BUAT KITA PANDANG ORANG ITU
BAGUS OR TIDAK BAGUS..BODOH ATAW PANDAI..
BIJAK ATAW PURA PURA BIJAK...
HAIIIYOOOOO..

MEMANG NAK KENA SAMAN MULUT BUDAK TU TAW.....

OK!
sampai di sini je aku melepaskan geram ku..
kita cerita lain entry lagi...

p/s : sorry la entry ini emosional lebih sikit.
koz rasa geram itu sejak semalam lagik..

cerita story morry ini
yang hot meletop lagik DE BOOM
DI HATI KU INI..
TIDAK KENE MENGENE NGAN KORANG..
KAMU..KAU..ENGKO..
OK!!!

BAK KATA PEPATAH :
" HANYA KERANA NILA SETITIK ROSAK SUSU SEBELANGGA "

Followers

Template by:

Free Blog Templates