** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jul 28, 2009

si jejaka

si jejaka..
aik pesal phelik benar ni???

si jejaka...
dia muncul secara mesteri..
eh tak de la.....
bukan muncul secara mesteri..
tapi tetba je dia muncul....

kejadian di perhentian bas..

si jejaka bersama member2 nya :eh celcom ada line ka??
aku : ada...
si jejaka bersama member2nya : oh cuba dail lu bagi lu num ko tu mo test..
aku : hahahhaha...senyum je...
si jejaka bersama member2nya : eh sapa tu nama ko??
aku : senyum je...
si jejaka bersama member2nya : ko mo p mana??
kawan aku : 1B
si jejaka bersama member2nya : oh sama la kita nie...

bla..bla..bla..blaa..

yang penting buat aku tersenyum...



cerita anganan dogengan one little baby

nak taw ape cerita ku??
tajuk bukan men lagik..
nak kate gempak tak jugak....
hhahahhahha....

okies aku nak story morry la erk...
kamo...ko...engko...
tak yah nak menyibok..
if tak suka..
ngan cerita aku.....
sila kuar berambus dari blog aku ini....

story bermula....
time nak lapor diri tu kan...
tunggu ar giliran kan..
g ambik risalah lapor diri....
ade ar satu abg ni...
ensem siot...
cute giler wei...
name di rahasiakan...
koz korang yang keje kat putrajaya stuuuu..
mesti taw nye.......

pastu kan...aku g ar tukar kementerian...
alamakkkk!!!
aku jumpe abg tu siottt..
alahaiiiiiii..rase ku nak semyum sepanjang hari..
tapi tak dapat koz time tu riso nak mampos pasal penempatan..

bangga tu siot.....
kenapa ko nak bangga dida????
sebab aku suka ar..
aku punye suka laaaa....

*****************************************************

2nd story morry..

aku naik flight air asia balik g sabah..
alamakkk..
untuk kali kedua aku terjhatuh chenta la pulakk..
ngan abg pramugara kat dalam kapal tu...
adehhhhhhhhh....
cute, miut, sweet, ensem
alamakkkk...
amcm nie....
suke giler aku if abg tu senyum kat aku..
kakakkakakak..
padahal abg tu mesti ar kene senyum kan..
tu la etika keje dorang kan....
gagagagaggagagga.....

ape2 pun i like it...

tak kisah ar ape korang nak cakap...
aku punya suke so aku suke suki ar nak write kat cni...

and NOW...
aku suka lak kat satu mamat nie..
keje satu bangunan ar ngan aku...
tapi bukan satu jabatan..
aku pun tak taw dia jabatan mana...
haahhahhahahha...
aku suke nengok mata dia...
koz lau dia senyum mata dia akan ikut senyum...
alahaiiiii..
comeyyyyyyyyynyaaaaaa.....
mauahhahahahahahhha......

okies now aku nak berborak borak lak...
malas nak tenguk blog if aku rasa penting kan diri sendiri..
hahahhahahhahahahha..

iye iye je kan???


p/s : miss u pasha..

Followers

Template by:

Free Blog Templates