** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Feb 25, 2010

RUMAH AKU DI MASUKI PENCURI

sungguh dida tidak menyangka cempedak jadi milo...oh my GOD.....tak de la..muahahahahaha....dida tengah dok geram nie...umah dida kat labuan di masuki PENCURI...PENCURI itu amat bertauliah la konon nyaa...MENCURI tanpa meninggalkan sebarang kesan....TANPA MENYENTUH apa apa barang di dalam bilik aku kat LABUAN..fuhhhhhh!! amat dasyat sekali yeekk.....tidak ku sangka.....

PENCURI YANG BERLAGAK ITU sungguh kurang sopan yeee..MENGAMBIL HAK INSAN LAIN...kurang ajar punya pencuri...memang DIA TAK KAN LEPAS dari hukuman......AKU AKAN JADI PENYIASAT untuk menyiasat kes ini....aku akan mencuba tuk mencari SIAPA KAH DALANG DISEBALIK KES PENCURIAN INI!!!!!! SIALLLL BETUL INSAN YANG BERGELAR PENCURI ITUUUUU!!!!!...

INSAN ITU telah mengetahui selok belok kedudukan umah aku..keadaan persekitaran umah aku....luar dalam umah aku..ciSSssssss!!! bededahh BERANI ENGKAU YEEKKKKK!!!!

KAU ingat KAU AKAN TERLEPAS..TAK AKAN KU LEPASKAN MU...!!!WAHAI PENCURI YANG KONONNYA BERTAULIAH!!!!!GDJYADFG BAEWFIHSONDHLIJADME ^^$%^#$@$#!&*&(&() !!!! GRRRRRRRRRGGGGG!!!!

Feb 24, 2010

dah puas aku membebel bebel

today is my bad daYyyyyyyy!!
warrggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!
huhuhuh
sedey nyeee....tak mampu nak ucap ngan kata kata....
cehhhhh...betul laaaaa......
pagi pagi lagik dah unlucky...
aishhhhhhhhh....
terus rasa nak sayang....
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... :'(
benci hate menci tak sukeee laaaa...
faham tak nieeee.....
pagi tadi after kolling lepas wendu yang tertahan di hati ini..
turun tangga yang tinggi nak mampus tuhhhh...
bad day aku telah bermulaaa....
========================================================
aku JATUH TANGGA..nasib TAK JATUH tergolek golek..
huhuhuhuhuhu :'( aku sad..tahu takkkk???!!!
calar kaki aku...bawah lutut aku BENGKAK...
aduiiiyaiiiii terus semangat nak ambik exam lebur ntah ke mana..
oHhh my lucky..where are u??!!
ntah laaaa..and second my bad day when i terima my result
exam komputer is 41..oh my GoD....
this is my second exam...
sedeyyyyyyyyyyyyyyyy nyeeeeeeeeeeeee...
geraammmmmmmm pun adeeee...
======================================================
alalallalaalala...satu lagik nak luluss..
apesal laaa benggap sangat otak niee.....
tu la dah lame tak jawab duduk exam kan...
huhuhuhuhuhuhuhuhuh
:'(
============================================
ntah kenapa rasa sedih je bila dengar suara my dear baby..
alalalallalla...mcm mane nak duk jauh nie...
maybe aku rasa aku lebih better okeh when dia jauh dari
tak dengar suara dia..huhuhuhu...tapi tak mo la dok jauh..
nanti susah nak jumpe....tambah lagik rindu ku ngan dia...
=============================================================
cukup la sekrg nie...aku dah cukup meranaa,...
duk diam diam tanpa message from him..
oh My God...hanya TUHAN sahaja yang tahu
macam mana perasaan ne....
=============================================================
baru aku baru mcm mana perasaan dia
when aku suruh dia stop to message me and calling me..
for 2 days..but tu before me declare with him..
but i know rite now..
how his feeling!! sorry baby...i buat mcm tuh dulu....
yayang cuma nak tahu perasaan yayang time tuh..
and Now u know that answers...
==========================================================
tapi jangan lah lame sangat..
yayang tak tahu sampai takat mana yayang mampu bertahan
tuk tak ganggu sayang..nanti hari hari yayang ganggu sayang..
nanti sayang pun naek bosan ngan perangai yayang..
so please..try yang terbaik k..
hihihih :p
====================================================
wahhhh wahh wahhh dah masuk laen macm nie..
yayang yayang sayang sayang sekali dah nie..
opppsss!!!!! sorry erk blogger tetiba lak terasa nak
bermanje kat blog nie..
ni je lah tempat aku meluahkan perasaan aku..
aku bukan maen politik..
aku bukan maen ape ape yang
boleh aku ditangkap polisi..
aku hanya aku
yag ingin meluahkan apa yang terdapat
dalam hati aku..
tanpa sebarang mengaitkan org luar..
kecuali my dear je..
so just read if u want read..
but if NOt.just ignore...
OKehHHh!!!

Feb 22, 2010

jadi lah diri sendiri weiii..

affteNunnnn..
hai semua..
dah lunch ker??
kenapa orang tak reti nak bersyukur erk.....???
napa ada orang nak jadikan kita ni sebagai
ekspiremen dia tuk melihat kecantikan or keburukan sesuatu tu??
napa dia orang tu tak leh nak nilai seseorang itu dengan ikhlas..
napa nak tenguk pada kecantikan??
ya mungkin suatu kecantikan itu adalah satu anugerah yang TUHAN
berikan kepada kita....yang TUHAN kurniakan kepada kita..
tapi bukan tuk diperagakan untuk mengumpan
jantan jantan miang yang hanya melihat pada kecantikan itu...
=============================================
nama pun manusia...NOBODY is PERFECT!!
ada kesilapan..ada kekurangan nya....
ada keburukan..ada kecacatan nya...
bukan semua manusia hidupnya dikelilingi keindahan..
kecantikan...kebaikan...
untuk jadi yang terbaik...cukup lah jadi diri sendiri..
nape perlu ubahnya nafikannya menjadi insan yang lain..
new human...
=======================================================
percaya la babe!! berubah mengikut kehendak insan lain..
tidak berbaloi..sekiranya perubahan itu hanya sekadar untuk kemegahan..
buat perubahan..berubah menjadi yang lebih baik itu OKEH..
diperlukan untuk mempertingkatkan lagik munasabah diri..
tapi untuk menjadi sepertimana yang insan lain mahukan itu...
sukar lah Babe...macm tak ikhlas la weiii....
mungkin ramai yang tak sependapat ngan saya...
===============================================
tapi itu lah pendapat saya..
berubah boleh di haruskan...
tapi tenguk la pada sesetengah itu...
yang perlu diubahhh..diubahh..
yang tidak perlu...dont laaa..
jadi diri sendiri kan senang....
biarpun kekadang diri kita banyak kekurangan
ramai orang tak suke...ramai musuh tapi kita still jadi diri sendir..
kenapa kita ubah jadi baik sedangkan kita tak suke...
kita nak berbaik ngan orng tapi hati kita kate tak bolehhh.
so just be your self...!!
{ sorry entry ni emo sikitt }

perLukah kita bertindak kasar??!!

pagi semua.......penatnye..pehh sebenarnye tak mende pooN yang ku buat....khakhakhakh!!!!sakit peyut nie buat aku penattt.....
eh ekceli bukan nak wat cete nie poN.....aku nak kongsi je..
bagaimana dengan insan pentingkan diri sendiri....tak mahu mengakui kesalahan sendiri...nak ikut kemahuannya sendiri....sampai tak nampak kesalahan dan keburukan serta kelemahan diri sendiri...semua apa yang dia nampak..semua salah...semua tak betul...ade je yang tak betul....
BUkah kah menerima insan lain dengan seadaanya itu sudah membuktikan kita boleh menerima sesiapa sahaja kerana kita telah menerima kebaikan kelemahan dan kelebihan nya...kenapa dia nak yang sempurna???sedangkan tak de manusia yang sesempurna itu....
kenapa manusia seperti itu perlu wujud dalam kehidupan kita??!!

Feb 21, 2010

kesah kisuH kUuuu

pagi lagik nie....sempat g nie..nak jugak.....sempat..
sempat nie......selamat pagik warga bloggerrrrrr!!!!
hiihih :P...korang wat pe pagik pagik nie....
mesti korang dah ade rancangan nak g jenjalan kan??
tak pun g bercuti ker??cuti sekolah nie..
dah abis erk cuti sekolah...???almaklum laa..
dida tak de anak kecik...hihihih :P
so just tanye je anak akak akak sekalian....
dida tak g memane..planning nak g pantai..
tapi last minutes tak jadi pulak..
koz member ade hal pulak..
takut tak sempat g join kiteorng...
besa ar lau jenjalan reramai nie...
best gak kan..dari jenjalan sensorang..


so hari ni dida satu ari ar duk umahh..
tak g memane..sO tak yah nak tanye tanye erk...
hihihih :P..ni dida nak meluahkan nie....
geram ar ngan satu budak tuuuu...
dia ADD FRIEND kat dida..so dida APPROVE ar dia sebagai member dida...
tetiba dia leh tanya ngan dida...
"..ko sape..aku tak kenal pun ko.."
aduiiyaiiii..rasa nak lempang lempang je minah senget nie
aduiii..geram siotttt..pastu leh lak nak komen2 owg nye comment
ntah ape ape laaaa....
nyakit kan ati tullll....
pastu laaa dah dida geram ngan minah sengket tuu..


ade laa pulak minah satu nie...
oleh kerana "stateMEnt dida yang berbunyi mcm ne
[ insyaaLLAh aku 2013 ]
hebOh satu kampuNg termasuk ngan familY dida...
dia kate dida gile nak kawen...
aduuiyayyyy...menyampah siotttt....
laaaaaarrr..tu memang perancangan dida..
dari tahun lepas lepas lagik dida tell sape sape gtuuu..
tak de pun heboh sekmpung..senegeri...
aduyayyyy..geram siott.....
ntah ntah kalau dida letak aku di tangkap polisi dan di soal siasat..
ape lagik yang di hebOhkan satu kampUng....



Aku yang gatai gatai nak bermekap..
hihihih :P


bosan sO take laar pictureee....

tak suker laarrrrrr...
peduli laaa.
"ada aKu kesaHH "


Feb 20, 2010

benDa yang Ku tuNggu TunggU dah KunjunG tiBa..

malam semuaaa..........heLLLooo member2 ku....tengah wat pe malam malam cam ne...??? mesti korang ngah lepak ngan member member or family or ngah nonton cete drama kesukaan kamOOO kan...???ermmm saya tak nak cete panjang....koz saya malas nak cete ar..kikiHkihKIh...saya nak tunjuk nie jerk....

ni la yang cincin yang dida tunggu...
dari jauh nie..hihihihi :)
thankz sesape yang membantu ku...



ketika kedua dua cinCin ini di jari Ku..


Ketika TUan punYa cinciN nie tak amBek Dari Ku LAgikk..


cinciN itu punya NAma kaMI BERDUA..


keciKNye tapak Tangan KU..
kehKehhKEHHH..


BiarPun hanya RiNg besa..BuKan cincin Lord of de Ring...tap ia ikhlas dari Ku buat Mu sayang..pehHHH ayat memaNg tak BOleh BLaH..hahahhah!!!!! tapi ye..sememangnya aku ikhlas itu!! tak tipU...buakn untuk mengambil hati Nye....tak....aku tak tipu....aku ikhlas memberi tanda peringatan cincin itu..tanda ku sayang dia...muahhhxxx

Feb 17, 2010

kalau itu yang awak nak....

petang..petang.....heloOOoooo..heLlooOOOo kabi kabi LoooooOOo...
nak Kopi Ke miLooooOOOOO....


takl nak ...tak nak...tak..nakkkkkkkkKKKk!!! saya Nak teh Tarik Ais saTuuuuu!!!


erm...


hati rasa sunyi sekali bila aku mula bersendirian....


OhhhhhHHHHhh!!

saYa dah tak Tanya ape ape lagik pasni..
kalau itU yang menjernihkan keadaaN kitaaa...
saya tak kan wat ape yang awak tak sukerrrrr...
tak pe laaa.....
saYa tak kan gurau benda benda yang tak berfaedah laGikkkkk....

saya TAw saya ini tak taw nak berlembut ngan awak....
saya taw saya nie tak tahU nak pUjuk awak....
saya hanya insan biasa yang jugak punya kelemahan dan keburUkan...
saya Harap awaK maafkan saYa....



saYa tak Nak janji ngan awak..
yang saya tak kan wat lagik...
tapi saya akan cuba tak wat benda awak tak sukeeee.....

hati yang tak terkata...

hati...dengar lah rintihan aku nie...aku harap aku bisa mengeluarkan khat khata nie..
namun aku cendiri aku yang aku tak mampu meluahkan nye cendiri...
kerana aku cendiri tak de keberanian untuk meluahkan nye...
kerana aku cendiri tahu apa akan terjadi...


haiiiiyaaakkkkk...bosan lak pagi nie...FessBukkk ku nie jugak aku dah bosan....haiiyakkkk....
nape aku begine,....terus beginee....haiyakkkk.....tulungggggg..tulunggggg....aku perlukan kekuatan untuk aku teruskan hidup nie..cehhhhhh!!! :P mcm nak g mane jerk kan.....hihihi :) huhauhauhauhauah!!!


aku rindukan suasana dulu....
tapi kenapa aku asyik kehilangan suasana dulu.....
haiiiiiiiiiyoooooo....
suasana ke mana ko menghilang...
datang la suasana agar aku bisa merasai mu lagik.....


sakit hati, sedih aku..
just on me...


kembali lahh ceria kembali oh belOg ku....
ke mana kah hilangnya keceriaan mu sayanG....

Feb 14, 2010

remiNder to me..

celamat pagi..
xiannie kuaile....
pagi yang indah ini..
di indah kan lagik dengan
khata khata pengingatan..
saling ingat mengingat ini penting kan??
dida bukan nak kate ape...
but...
dida akui memang slah dida..
act kita tak boleh and tak patut sambut
"valentines day"
but i just wishes..
and i'm wrong...
sorry guys..
i accepted it sebagai satu kesalahan dalam diri..
jahil kah aku about agama ku..
ohhh!!!...ohhhh tidakkkK!!!..buklan jahil laa..
tapi kealpaan dan kelalaian menjadikan kita
sebahagian mereka yang "menyambutnya"
from muslim gals and boys..
i just want to remind u ol..
tidak boleh menyambut nya..
hukum hakam nya kita sendiri tahu kan...
so..just take it easy
just take it sebagai satu peringatan
supaya kita tak kan wat lagik...
aku pun tak lah alim sangat..
tak la baik sangat...
tak laaa tak pernah wat jahat..
but if itu menjadi kesalahan aku..
aku mengakuinya..
i love TUHAN ..
i LOve ALLAH SO much..
i LOve ISLAM..
[ astaghfirullah al'azim...]
mudah mudahan di jauhi dari berlakunya..
benda yang tidak kita fikirkan...
amin..

Feb 8, 2010

fiNIsh my WOrk!!

PAGII SEMeeeeee!!


kihkihkihkih...


tora datang lagik....


khakhakahkahk!!!



i baru je finish my work..


[separuhhhh laaaaaa]
JAP i nak g berhabis pulus....
tuk masa depan i..
k..
chow lu..

kenapa Ngan Aku Nehhhh!!!

assalamualaikum semeee...
dan salam satu MAlaysia....
fuhhhhhh!!!
hari nieeee..
opsssss....
celamat pagi bloggerr..
silent reader ku..
okaehhh sambung balek...
erm hari nehhh gue manyak kejOo...
tapi yesterday gue tak leh nak titUn...
huhuhuhu...
ntah ape penyakitnye gue poN tak tahuuuu..
penat gue berlawan ngan mate gue....
tak jugak terlelap...
gue pon heran nape malam tadi gue susah nak lelap...
cuaca???!!!! fuhhh tak sah nak di kate ar..
panass memang panassss...
aKu titun rase nak bukak baju...tetttttttttttttttt!!!!
opppssSSss!!!!
23 tahun ke atas je tuhhhhh!!!!
tapi gue cakap seyes neiiii...
gue tak leh nak titUn ar semalam....
punye la gue mangamuk...
aduiiiiiiiii!!!
ntah la dalam jam berapa gue leh lelap tu....
tapi yang pasti saat neeehhh
gue still tangkap ngantuk g arrr...
koz gue rase mcm kejap benOr gue titUn...
huhuhuhuhu
i fell not gOoD for my heaLth....

Feb 5, 2010

usia ku yang setaHun...

30 january 2010
adalah tarikh keramat ku....
aku dilahirkan pada ari itu...
aku mula bernyawa pada ketika itu..
aku mula mempunyai gelak ketwa ketika itu..
takdir telah membuka aku ketika itu..
takdir telah membawa ku ke sini....
30 janury 2010
aku adalah aku...
aku punya ramai kawan setiap bulan....
ntah ape yang aku karut kan..
ntah ape je yang aku bebelkan...
ntah ape je yang aku coretkan kat atas nie...
orang bace....orang gelak...orang marah..
orang sindir..orang perli....
tapi aku tetap bertahan sehingga hari nie...
penah terasa ingin berhenti..
ingin lari dari dunia nie.
ingin larik dari segala masalh nie...
namun akhirnya aku berfikir panjang.....
aku tetap di sini....
merenung masa depan kuuuu..
terima kasih kawan kawan kerana kamoo..
aku menjadi lebih matang..
dan aku menjadi lebih kuat dari yang selalu
terima kasih kerana aku bisa hidup sampai ke hari ne..
terima kasih kawan kawan kerana
aku bisa melawan nyamuk nyakmuk..
lalat lalat yang singgap sekejap kat tempat aku selalu stay...
huhuhuhuh :(
namun aku tetap berdiri tegak
melawan agar kebenaran muncul!!
okeh!!
selamat hari lahir yang ke 1 tahUn
buat mu sayang..
MY beLOg...
happy birthday to u to
tahniahhhhh!!!!!

happy FRiday

happy friday guyyyy!!!
tak de cete nie..
sesaje nak menghapdettttt!!!!
semalam i tell u..
i gaduh dengan satu minah sengal nie..
hahhahah..
baru gertak cket..
buat ayhyat cket..
terus nak kate org mcm ni mcm tu..
hahahhaha!!!
saje saje nak cari gadh ngan orng..
hahhahahah!!
ahyat aku????
aku mengata???
pehhhh!!!
memang pedas siottt!!
tu la pasal die angin satu badan ngan akuu!!
dah laaa malas nak borak g...
hahahahhah!!

Feb 4, 2010

- aKu MEnghapDetNyaaa -

pagi yang indahhhh!!!!
indah sangat la tuuuuuuu!!!
opppssss!!!lupe sesuatU..
GUd MorniNkk All peoPle..
bLOggeR..para SilENt readEr Ku!!!..
seMOga hari Nie kita mendapat banyak menfaat dalam hidup..
bertambah sedikit iLmu..
kihkihkih!!
======================================
aku dalam hari niE..
waHhh waHhhh waHHHHhh..
adeK diDa..
ceHhhhh nak jugakkkk!!!!
awaiNyeee menghapdet boLog Mu iNi..
khakhakhakh!!
ni tetbe rajIn semcm nie KEnpa nie????
tak de nye RajiN...
sesaje!! dah lame tak updateEE!!
kihkihKihhhh!!!
=======================================
Sejak KEja Ku busY..
ihihih ihhih :p
kepLA ku akan menjadi seperti SeLaLu laaaaa..
huhuhuhuh :'(
miGrain ynag berleluaSa...
argghhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!
==========================================
ni tak boleh jadi!!!!!
==========================================
act aKu g keje awai giLE..
sampai opis JE 6.44...
fuYooOOOOOo!!!!
i cipTa reKod U....
nak masuk daLAm diary ar...
khakhakahkah!!!
diari i???!!!
my B0Log LAaaaaaa.....
============================================
hidup ini TAk seiNDah yang disangka...
aDA masa kita pasti aKAn menangis...
aDA masa kita akan ketawa...
namUn jangan di LUpa
kita perLu mereNUng unTuk MAsa HAdapan..
ketika di waktu itU,..
kita dah tak MAmpu menguBAhnyaa....!!
=============================================

Followers

Template by:

Free Blog Templates