** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 22, 2010

sila jangan menyampah kerana dia milik ku



Chenta hati ku…
Maaflah kekurangkan ku buat diri mu tidak selesa
Tika bersama daku…
Maaflah kurangnya peka terhadap diri mu
Buat ku rasa bersalah..

Mungkin aku belum faham memahami diri mu..
Sepenuh nya..
Tapi aku cuba dan akan terus mencuba agar aku
Bisa buat kau ketawa..

Maafkan diri ini jika tak bisa jadi yang terbaek untuk diri mu..
Maaf…

Betapa ketika ini aku rasa amat rindu ngan diri mu..
pehhhhH!! Ayat memang tak boleh blah ar..
seyesly..yess dah seminggu aku tak jumpe dia weii..
wendu giler dah nengok muke dier weii..
tapi ape kan daye si dier sebuk ngan keje..
kejOOo lak tak tentu mase…
kejap jam 12 tengah malam…..
jeng..jeng..jeng..
kejap kang jam 7 malam….
Kejap kang jam 4 petang…
Kejap kang jam 8 pagi…

Balek lak tak tentuuu..lau keJoo jam 12 mlam tu
balek nye jam 2 or 3 pagi..
Kalau dah kejO jam 6 or 7 malam tu balek nye jam 12 tengah mlam..
Jengg..jeng..jeng…..
Kalau stat jam 8 pagi die balek opis hour laaa…
Cian kat die tido tak tentu…
kejOoo time owing dah tiTun…
huhuhuh =(
tapi die kene gak buat kan..
dah kejOoo kan….
sO nak kuar pun tak tahu laa bile nie..
aku lak macam tak faham die..
cian kat die kene desak leh aku..
aku tak nak desak die..
tapi wensdu nye pasal,.
Aku selalu gaduh ngan die..
Tapi aku tak salah kan die..
Cume kekadang aku hangin gak,
Time aku nak bermanje tu la die nak marah marah aku
Time tu la die nak majuk majuk…
Huhuhuhuh =(
Seedy siottt……..

Aku bukan sengaja nak buat die hangin
Tapi aku nak bermanje..
Nak dengar die ketawa..
Nak dengar die buat lawak
Nak tenguk dia senyum biarpun sebenarnya aku tak tenguk pun..
Dah pun namenye bercakap kat telefon..
Rindu nye….
=(
Ni belum lagi lau die duk jauh dari aku..
Alahaiiiii….
Sabar la wahai hati…
Kau kena berkorban kali ini…
Bertahan la wahai hati….
Kerana dia chenta hati mu..

Semoga impian itu milik kami…
Amin…


family ku merindui mu

Aku dan kaseh sayang aku..
Betapa aku dambakan kau di sisi ku sekrg nie..
Betapa aku merindui family ku…
Mama dah balek seremban dahhh…
Yihaaaaa..boleh ar minta tulung beli karpet nie..
Khakahkahakha!!!!

Hari jumaat ni silap silap haribulan memang aku balik labuan ar
Rindu nya ngan baby alisya..
Aduiiiiiiii…..


My family I miss u..
Muahhhh!!!!

Mar 21, 2010

sunday holiday

hai semuaa..
mat malam...
dah makan ke semua nie...???
hihihihi..
muke chomel tetap maintain siottt!!!
ape ape pun dida minta izin dulu taw ngan my dear hubby...
nanti nampak dek kawan my dear takkan kes naya tuu..
so minta izin tu perlu..
waahhhh boleh jadi isteri solehah nie..
khakhakhakahk!!!
hai.hai...
peace!!
saya budak comel!

minum petang kat alamesra..

sempat agy ambek gambar sebelum jalan..


mmmmmm..


khakhakhakha!!!
muke chomel tetap maintain weiii...
okei la wei...
aku nak sambung nonton af...result ni kejap g..
okei..rest first
tomorrow we jumpe agy...
muahhhh
gud nite all..

sunday lucky


jalan lagik paginie...

waahhh jalan je keje nye erk....

tak de la...today act nak g opis....

tapi kawan bawa teman tengok aksesori kereta tuk Mr basri..

So...kiterorng memang tak leh kurang sorang..mesti BER3..

nnati ape ape susah nak jawab ngan my dear and azlila hubby...

hahhahahah...


So better than two...

kalau sempat dan kerajinan yang kuat

sampai la aku kat opis nanti...

tapi kalau tak..

jawabnya balik umah laa nie...

khakahkahkha!!!

today nak penghabiskan sen mr basri..

hahhahahahhah..

kijamnye koraang dua nie..

muahahhaahahhahahaha....


ape ape pun yang paling best

kiteorng mmg tak kuar sen pon...

hihihihihi :)

sume di tanggung beresssss.....

okeh ar nak g mandi lu....

tak bau pon..

jam 10 ni kene ambek...

yihaaaaaa...




ape ape pun dida dah minta izin dari my dear hubby lalink...

dida rindu sangat kat dier..

huhuhuhuhuh :'(

i'm cry...

hukhukhukhuk...

Mar 20, 2010

thankz Saturday!

me and aze!

lepak di BIG APPLE!!
kat padini!

sempat g ambek gambar..mase ni mr basri ngah test seluar


mule nak gerak!!

tapi sebelum gerak dah minta izin ngan my dear shafiQ tuk jenjalan

hari ini!!

So teng Kiu dear!

Mar 17, 2010

Chenta dari hati



mat malam semuaa
dah makan belum nie...??
hopekorangdahmakankan!!


chenta dari hati ini lahir atas kehendak cendiri..
tak de insan yang memaksa ku melakukannya...
tak de insan meletakkan senapang kat kepala ku
tuk melakukannya...
ini semua atas kerelaan cendiri taw!!



chenta hati ku..
akuchentakamOsangatsangat!
tamaotamaO...
tamao kire..tapi blog ini dengan sendiri
tanpa di paksa tanpa di kerah..
tanpa diteriak..tanpa diterjah..
nanum atas kerelaan sendiri juaa.
ia mengira detik detik bersejarah dalam hidup ku...
sO terima je laaa.....

ekceli nak update time kat opis lagik nie..
tapi manyak benda lak pulak nak kene settle..
alamak..kaCau betul laaa....benda dah settle dah..
so esuk memang manyak keJoo lagik..
alamakkkk!!!
cepat la masa berlalu agar aku bisa bercuti panjang..
panjang sangat la cuti kamOoo tu cik dida...
tak yah nak angan angan mak jenin laaaa....
kaMoo tu susah nak bercuti..
cuti cket dah kene tanye g mane....
aduiiiiiiii!!
tapi kene reda gak kan.....


lahirnya ayat ayat chenta dari aku bukan atas
atas paksaan sesiapa..
namun atas kerelaaan sendiri...

aku chenta sama KammOOo..
pashaaaa!!!

akusayangsama kamOOOo.
aaroNNNn!!


LOveYousoMUchhhhh!!
hans isaac....!!


wargghhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!

kutetapingatkamOOselaluuuuuu!!!!


muhahahhahhahhh....

namun yang kekal dihati ku adalah dia..
dia adalah dia.

him...
i love him so much...

really sumpah tak tipu..
hihih =)) malu la pulak.
okeh stop merepek...





update cket!



assalamualaikum semua kepada para blogger yang telah mengaktifkan diwi mereka..
saya amat busy sekali ye!!
harap maklum!!


tu la update blog ni pun tergendala buat sementara ni...!!
adoiiii!!


manyak nye kejOo ni....
settle handle :
>> dah call pembekal tuk ambik LO <<
>> dah call AG tuk pastikan status sistem <<
>> kene call balik kaC kompom <<

belum settle sepenuhnya :
>> baucer baucer yang tergendala <<
>> pesanan pesanan tempatan yang belum key in <<


manyaknyeeeee....

adoiiiiiiii!!!!


hari hari yang membosankan..
aku nak jenjalan ngan my dear...
tapi bila erk????
bila la aku nak cutinie....
dearrr...
bila ko cuti dearrr...

Mar 13, 2010

cak!! sebelum tazkirah


















kesimpulannya :
adakah saya semakin tembam????



Mar 9, 2010

GIve Me TAg pLEaseeeee :((

efteNuuunnn semeeeee!!!
BUAT pe TUUUU????!!! DAH Lunch ker???!!
ni NAk BOrak borAk NGan KOranG Niehh....LAMe taK TAlkIng talkinG wIth U Ols..
Rindu Pulak Rase di HatI nie.....sape KAh insan di HAti KOrang Erk??hati KOrang MiliK saper??
act doK layan Fb nie bosan gak KAn...KAlau 100% tumpU Kat ctu..pandai BenggOng Gak aKu nie...
alaalallala...insYaaLLah raya ni aKu KELIK seremban Ar..hahahhaha....aku dah lame tak kelik seremban...TAPI aDAKAH akU akan TErPErgi KE negeri LAIn??!!kahhakhakah!!! NTAh NO KoMEn Ar.....ape kate KOrang?????!!!!dah lame tak taG pekene Tag nie..rindu rase hati nak menjawab tag cam dulu2 kala tu...leh baGI saya TAg tak??!![dengan muka yang tak tahu malu mintak taG kat ORANG..]boleh leerrr.......ni memang buang tebiat ni wat taip entry mcm nie nieee....khakhakahkah!!! :P

Mar 8, 2010

Lamenya tak update..

hai semua...morninggg....jam tengah menunjukkan jam 10:20 pagi...jenmg..jeng...jenggg..adakah aku tidak busy dengan kerja kerja aku.......????!!aku busy ekceli...tapi nak wat mcm mane kan..sistem down..adehhhhh!!

aku pun tak leh nak wat ape.......mmmmmmmmmmm...ape kate kite apply cuti kannn???apa amcm??boleh tak??sehari dua ker??cuti cuti malaysia.....sesaja je nak ambik cuti....hilang dari stress kejOooo.....hihihih :P


okEh laaaa...nanti g update...!!

Followers

Template by:

Free Blog Templates