** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

May 17, 2010

waktu itu emas!

oh my God!
balek balek keje tadi terus landing siot!
giler ar....
memang ngantuk tahap dewa tuh!
tak pernah g aku landing sampai jam 8 mlm oo..
ni rekod ar ne...
hahahhaah.
selalu paling aku balek tidur terus pun
aku akan cuba try my best tuk bangun sebelum jam 730 mlm..
ni dah lebih dah nieh..
hahahhahahah!!!

okey
tetiba mase sebuk sebuk meset ngan my dear
oh My god!
iBu jari ku terluke laaa....
bila masa waktu dan ketika nya aku pun tak tahu...
ermmm. bangun2 je dari tidur tadi terus rendam sotong..
ohhhhhhhhhh!! rupenya lapar...
khakakahakhakha!!!
giler mahu nye tak lapar.
dari tengahari tadi tak makan...
tadi lagik best..
masa lunch..
g pantry terus tidur..
lelap siot....
tapi spoil nye di situ..
aku lak menahan nak membuang " air kecik "
adehhhh!!!
ngantuk2 nieh terpaksa gak bangun tapi
bangun pun dah dekat jam 2 pun..
hahahahahhaha
ingat nak lebih kan cket dari jam 2 tuh!
tadi tulah!
ishhhhhh

okeh ni pun ngah tahan sakit peyut!
yang tak habis2 ngan perihal nye..
kalau ade sape2 tahu care nak hilang kan kembung perut selain sit up..
please inform me k!
TQ so Much!

apa nak wat!

mulai hari ini....
kita tutup buku untuk sedih²..
tapi tu laaa
perasaan kita suka kita duka kita mana leh kita tahu bile kan
so dida tak nak ckap apa²
sebab if dida cakap mesti dida akan buat balek tu..
so just igNore la nanti k!
So nak story ape nie!!
ntah la aku ni enak kurangkan buncit perut nie
sape² taw ade apa² petua tak??
tolong ar bagitaw....
okeh TQ!

May 16, 2010

mate yang degil!

nape lak mate nie tak nak tidoR..
ishhhh..dah penat aku memaksa nya tuk tertutup..
tapi tak nak lak tertutup..
nape nie..

dah la ni la paling best nak tidoR..
time hujan lebat giler nie..
naseb tak de GUruh + kilat..
ishhh,,ishhhh..ishh...
nape susah tul nie nak tidor...

lapar lak bangun2 dari tilam nie..
nak masak???
aduiyaiii malas nyaaa..tadi dah mkn .
nie lapar lagik..
dah la perut aku ade masalah nie

ishhhhhh....

selamat hari Guru

selamat hari Guru BUat
cikgU cikgu yang pernah mengajar saya!

terima kasih kerana mengajar saya menjadi
insan yang tahu menghargai
masa masa yang terluang
terima kasih kerana menjadi saya menjadi
insa yang berguna
pehhhH!!!!

tQ sO Much!

Love Myspace Comments

May 13, 2010

citer tuh dah abis!

baru je abis nenguk adamaya..yipeee..happy ending!!
biarpun maya buat mcm tuh sekali ngan adam..tapi adam tetap maafkan maya..
.huhu..baek sungguh hati mu sayang....muahhhh!!


sedey siot siap nangis lagik..
huhuh );
sedih sangat..
adam sungguh baek..
adakh lelaki di luar sana yang baek mcm tuh!..
huh!
erm sayang sungguh c dani tuh!!
sayang tak ingat dunia dan ALLAH..
sampai gila terus jadinya...
iskkk2..
hope i tak mcm tuh!
hahahhahah!!

nauzubillah'

May 10, 2010

i'm not feeling well

today i'm not feeling well... aku masih sakit...oh Nooo =( sedih nye....kenapa la di saat ni aku perlu sakit..selalunyeakuMINTAtakpundapat.....ishhh....mata ku mulai panas....kepala ku mulai sakit kembali...aduiiii...mcm mana nie...rasenye tak pon kene hujan...aku g opis pakai payung pun...besar g payung tu....tapi nape sakit kepala ku yang tak seberapa ni mulai menerjah kepala ku yang kecik nie...adehhhhhh..idon'tlikethis..


So apa cer today nie...adehhh....nak tahu tak???hujanyang turun membasahi bumi semalam still ade agy lar....hahahha..besh owhhh lau titun nie..cian nye warga² yang membonceng motosikal...sO sape² yang membonceng motosikal tu...hati² la okei! nanti di simbah air tanpa disengaja oleh kenderaan yang tertutup..kHKAhkakKhhhhh!!!

okei la...chow lu..

=((

sakityangtakpernahsembuh..

i'm not feeling well..

=((

May 9, 2010

saje je menyibuk kan diwi

mat petang merangkap malam..
cehhhhh..
adedeede...

kepala hari ni ok ja...
tak panas sangat tadi tengahari je panas
tak tahu la ikut cuaca kot..
koz malam nie ujan turun ngan lebatnya
so tak leh nak agak
yang aku ni dah sihat ke belum
yang penting mate ku masih pedih ag...

okeh now nak borak pasal ape erk.????
korang dah makan....
aku dah makan dah tapi lapar agy laa..
aku makan tadi b4 jam 6 koz lapar kan...
tapi now aku lapar agy...

eh eh korang rasa korang taw tak kat ne akak nanniey erk..
aku msg dia tak reply pon..
akak naniey dia tukar nombor keR??
mmm..
sape sape yang taw number baru dia..
inform me K.
tQ.

di manA kAH AKu DI wAKTU iTu

merindui di kala aku punya banyak idea
tul writing..
wawawawawawawa......

nape sekrg nie kau kekurang idea ne...
adoiiii...
nape mcm mane...
ntah laa..
banyak betul dah terjadi dalam hidupnie..

susah senang sedih duka happy bahagia..
semua ada....
buklan disebabkan my dear...je..
wahhh ayat tu..
statement itu boleh bawa gaduh k...
hahahhahhaha

tapi all around me..
huhuhuh :P

semoga aku sentiasa tenang dalam mengahdapi semua nya..
amin

sedih sangat :"(

morning lagik ke nie..
hahahhhahah..
boleh ar...

sedih sangat!!
tak tahu nak luah kat sape...
huhuhuhuh :(
try to understand u...
but i feel sad when i want u...
but u not here around me..
huhuhuh :"(

kenapa kita selalu gaduh...
kenapa selalu sangat....
sorry i'm not a perfect one yang boleh
buat awak selalu senyum dan happy..

hmmmm....


".. cubolah mengerti keadaan ku..
cobalah fahami keinginan ku..
ku ingin engkau miliku..."

maaf sangat sangat...
selalu kasar dengan mu..
:"(

Followers

Template by:

Free Blog Templates