** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Nov 28, 2010

dulu kini dan selamanya

dulu kini dan selamanya..

aku dan dia

bersahabat...

berkenalan tanpa sedar

kami punya perasaan yang sama

sampai satu saat kami hanya mampu tersenyum..


dulu kini dan selamanya..

kiat berkawan...kita bersahabat..

kita mulakan perkenalan

dengan sakat menyakat...

dengan bergaduh...

dengan buli membuli...

dan akhirnya

kita saling jatuh cinta!

oh indah nya sangat itu...


dulu kini dan selamanya...


bila aku marah...kau diam..

aku akan diam bila kau mula marah..

aku merajuk kau pujuk..

aku marah kau pujuk..

aku menangis kau pujuk..

tanpa sedar satu perasaan itu hadir lagi dalam diri ini..

bukan aku minta..bukan aku pinta...

bukan kehendak ku perasaan itu hadir kembali dalam hati ini..

namun aku hanya manusia biasa yang alpa dan lalai dengan semua itu..


dulu kini dan selamanya..


kalau kau tiada..

kalau aku kehilangan kau

biarpun sekejap..

aku merindui mu tanpa henti...

terlalu merindui mu..

kalau kau ada d cc..

kita mesti gaduh kan..

setiap masa...saat..

gaduh tanpa henti

tanpa sedarmu kadang kala aku terusik dengan gurauan mu..

tanpa sedarmu aku menangis kerana kata kata mu..

tanpa sedarmu aku ketawa kerana usikan mu...

dan

akhirnya

perasaan itu hadir kembali...

oh TUHAN..

aku tak bisa membohongi lagi...

namun ku cuba hindari perasaan itu ..

semoga perasaan itu tidak hadir kembali untuk kesekian kali nya

untuk menagih kasih sayang dari mu..


sampai bila dan bilaia berakhir ??

aku juga tak pasti akan semua itu....

Nov 27, 2010

i LoV Yo Like How u LoK.:)

malam semuaaa...
ngah buat pe tuh :)
mesti korang ngan busykan diwi nengok ulangan
CINTA KIRANA kan??
ngeh..ngeh..ngehh...

kiter baru abis mandy...
lum g makan nie....
ngah LaPoOO...
jap g ar makan....

Mood : MAsih PEnat!!
nape mOod kiter masih penat??
sebb tadi pagi kiter g OT....
pehhhhh....sakit pinggang....
OT mengemas stor menolong kawan yang terchenta bersihkan stor
hahahhahha...urus nye uruss....
susun nye susun.....
akhirnyeee siapppp......
hahahhha.ingat tak siap tadi kemas stor...
hahahhahahha...

jap nanti continue k.
nak g makan jap.

p/s for someone :
i love u so much!
saya sayang anda sepertimana saya melihat kamu.


Nov 24, 2010

malam ni cete per??

mat malam semuaaa.....
hashhhhh..
korang dah makan ker??
mesti makan sedap kan..
hary ini kiter masak lauk ikan bilis masak berlada...
plus teLor dadar...
dah tak de idea nak masak pe..
hary2 lauk same jer..
ayam...
ayam masak kicap..ayam goreng....ayam..ayam..ayam..
huhhhhh....

perut dah ok dah cket..
esuk nak g tenguk wayang nie..
cete 2 alam best tak????

malam ni tak de cete sangat...
sebb tv pon tak wayang and drama yang best kan..
so tak tahu nak wat pe..
paling paling pun jam 10 lebih gtu dah masuk bilik..
nak tiDo..
hahahahah...
awal kan tido.??

okeh la....
nanti kiter masuk merepek g.
miss u all..

gud nite my dear .

apteNoon seMuaaa =)

afternOon...
wahh apteNOon dah...
erm ary ni banyak keje..
pOning den nak selesaikan nye..
nak wat surat g..
my second bos for admin tak de..
so dia sms jer suh wat ini itu ini itu..
so Poning ar pale den nie....
ngah dengar lagu kapilla, ngah dengar lagu sTING...
hahahhaha...
memang ar tak leh wat pe suke dengar
lagu2 sedih sejak akhir akhir nie..
semua gmbar kat bawah nie semua gambar time raye ary tuh..
tengOk ar...
=)
ondeway nak g jenjalan kat KL'
raye ke ntah ke berapa..
hahahhahha

salam kete...with my kazen..

ngah tunggu my mom beli barang kat nilai 3


yeahhhH!!


g jenjalan..

time ni act nak g raye g umah member yang dah lame tak jumpe.
and anak g raye umah lUlu...
tapi ape leh wat laaaa
huhuhhuhuhuhuh
tak sempat....



kat sunway.....




with my mOm..



makin tembam kan??hhhhahaa
ishhhhhh



raya time
kat seremban
1st day raye..
wahh baru nak update ker???
hahahhahaha...

okeh ar..
kOrang nak lagU aper...
meh kiter Tolong pasangkan...
=)

Nov 23, 2010

lagi lagi jatuh cinta (^__^)v

yehhhhUuuuuuu..
ngah wat pe korang???
mesti tak bsy kan.
or buat buat busy nie..
kahkahkahkahka.
(^________^)v


rase dah lame nak letak gmbar2 nie..nahhhhh
ambikkk..lepas semuaaa nyeeee...
tencion ar duk wat keje serius tahap dewa nie..
so ni keje sampingan....
hihihihi..
lepas gian weiii...
:P

ary ary banyak keje.
tapi mcm tak manyak jee..
hahahahha,..
kiter anggap je tak manyakk.
hahahhahaaha....
ary ary pasang lagu jiwang je kiter nie..
ntah nape kiter sukew pasang lagu rock jiwang sekrng nie..
hahhahahhhaa...


dari lagi sPOOn...g SPIn...sampaikan ke dikir barat dahj nie..
hahahhahahhaa.
ntah ape apew je kiter nie...
hahahhahahha.....
release tension kan..
sampai org yang masuk admin nie dah tw

(^__^)

kiter nak cari org kelantan??

saper leh tolong cari kan..??

hahahhahahhaha

(",)

setenang aty pagi ini (^___^)

assalamualaikum semua..
selamat pagi too all blogger..
chenta aty dida....
Qhaseh aty dida....
silent reader..
ade lagik ker silent reader ku ini....
korang dah makan ker??
dah brekpess???
brekpess apeee???
jom mengediks jap tengok gambar dida....
mehh...mehhh...
aku dah lupe kat ne nie..hkakhakahka
ari tu tetiba rase nak buang tebiat g la restoran yang agak2 mahal..
hahahhahhaha..

ini time aku ambik cuti..ingat nak g Kl..
tapi akhirnya bercuti kat kk je la..
ikut housemate g kursus..
hahhahhaha...
teman my kekanda g tempat drng dinner mlm tuh..
nak tempat makanan..


awek mane laa ni agak comei nie..






this my NAnayeLLow..



okehhhh.......
lame dah tak de gambar kat post BeLOg aku ini kann??
so ari ni aku agak sedikit rajen masukkan wajah terbaru ku..
cehhhh!!!
hahahhahahaha....
bosan ker?? tak de laa...nak buang tebiat mlas dalam hidup ini..
nak buang masa ngan update belOk..
mayb ngan ini tak de la ingat kat HIM sangat...
ingat kan aku kalau aku terlekaa...
OKEh :)



with my bestfren
mase ini drng sambut my befday yang ke 23 tahUN..
lambat beberapa ary je..
tak kIsah POn.....
besttt....

wit My dear TuNAng kat Fb lU..
hahahhahhaa......
my best fren...

okeh laaa.....
nak sambung wat keje jap..
nanti aku sambung balik k...
nanti membebel lak bos kanan aku tuh...
hahhahahhahha....:P
kijam nya kau wahai dida...
pe leh wat mmg aku kijam sekarang nie....
have a nice day..
(6______9)

Nov 22, 2010

boleh ke tak leh ni...

dalam diam nak dekat 5 bulan dah aku bertitle single..

mmmmmm..tapi sungguh aku tak mampu lupekan dia..
oHHhh..aku cuba kuatkan aty tak hiraukan all about him..
but...i can't..i really love him..
co muchh....tak ingin kehilangan die pun...
kenapa harus begini...ohhhh

sungguh aku terlalu mengikut perasaan mungkin..
tapi bile kite fikir balik...mungkin ada betul nye..
tapi die tak nak jadi kawan aku agy...
sedih nyeee :(
aku try meset die...
akutry kol die
tapi tak satu pun die rely
dier angkat..
kijam sangat kah aku ni sampai dier tak nak kawan ngan aku agy...

harhhhgggghhhh!!!!
aku dah taw nak buat pe lagi..
aku ramai gak kawan lelaki..
seme kawan aku nasihat suh lupe kan die..
jangan tunggu die..
jangan mengharap ngan die...
cari laki lain..
kuar ngan lelaki lain..
i try but i can't stop thinking of him..
huhuhuhuh :(

menci i hate my self!

haLooooo..(^________^)

assalamualaikum seme...
halOOO...haaaa....
lame nye tak update kan..
hary ni ade sedikit rajEn..
tapi agaK agaK terbatas gak laaa..
sebb kepala Ku masih berat g Ni...
cian KAt aku nie....
asyik kene migrain..migrain..
act dalam jam 4 gtu..
aku terasa bahu Ku ase berat semcm je..
tak tahU napew....
so aku suruh ar akak opis uRUt..
beshhh Oooo..
tapi syaNgnya tetba lak berat kepala ku makin bertambah....
adusshhh..sekit kepala daari semalam tak ilang g upenye...

wahhh berkilatt...berguruh...aduiiiyaiii...
ermmmmm...
tetiba terasa nak makan ayam goreng kan...hihih:P
ermm.....

k la nanti aku sambung balik g k.

salam..

Followers

Template by:

Free Blog Templates