** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Feb 14, 2010

remiNder to me..

celamat pagi..
xiannie kuaile....
pagi yang indah ini..
di indah kan lagik dengan
khata khata pengingatan..
saling ingat mengingat ini penting kan??
dida bukan nak kate ape...
but...
dida akui memang slah dida..
act kita tak boleh and tak patut sambut
"valentines day"
but i just wishes..
and i'm wrong...
sorry guys..
i accepted it sebagai satu kesalahan dalam diri..
jahil kah aku about agama ku..
ohhh!!!...ohhhh tidakkkK!!!..buklan jahil laa..
tapi kealpaan dan kelalaian menjadikan kita
sebahagian mereka yang "menyambutnya"
from muslim gals and boys..
i just want to remind u ol..
tidak boleh menyambut nya..
hukum hakam nya kita sendiri tahu kan...
so..just take it easy
just take it sebagai satu peringatan
supaya kita tak kan wat lagik...
aku pun tak lah alim sangat..
tak la baik sangat...
tak laaa tak pernah wat jahat..
but if itu menjadi kesalahan aku..
aku mengakuinya..
i love TUHAN ..
i LOve ALLAH SO much..
i LOve ISLAM..
[ astaghfirullah al'azim...]
mudah mudahan di jauhi dari berlakunya..
benda yang tidak kita fikirkan...
amin..

Followers

Template by:

Free Blog Templates