** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Dec 25, 2011

malam itu bulan dan bintang! hahaha

hai malam! korang sihat tak malam ni??? jangan ada yang sakit pulak taw..
hai bintang! pasti aku datang bertemankan kata kata puitis...mungkin!
hai bulan! cehhh!! tetba rasa nak bermadah pujangga pulak kan..
biarpun! orang kata aku ni jiwanag..ade ku kesah!
jiwang kah aku?? ade kene mengena ngan korang! jiwa korang tak de pun dalam jiwa aku!
so kalau open my page! kene la terima ayat ayat dalam belog ku ini!

ntah la makin lama aku semakin kurus! cehh!! tetba kan..! ikut suka ar..
aku nak makan ape ar nak buat badan aku naik balik!.haha!!
bukan itu yang aku nak ceter ni!

oke! kita stop citer ngarut.seyes topik!
semakin hari semakin lama aku semakin lemah untuk bertahan..
kenapa erk??! mungkin terlalu banyak cabaran kot! tapi aku cuba bertahan untuk itu.
untuk kebahagiaan itu.tapi untuk 2 3 bulan lagi?! mampu kah aku?
aku hanya manusia biasa sahaja..
aku sedar bahawa nya sekrg ALLAH sedang menguji ketabahan dan kesabaran aku
untuk mengharungi liku liku hidup..ALLAH tahu kemampuan umat NYA ..
ALLAH sayangkan kita semua..ALLAh tak kan menguji umatnya sehebat ini sekiranya
Umatnya itu tak boleh mengharunginya kan??! betul tak??!

insyaallah aku akan cuba bertahan! selama mana tolong jangan pertikaian kan..
kerana selagi aku ingin bertahan aku akan bertahan namun kira aku terlalu penat untuk itu..

aku akan berhenti!

sekian..

Dec 17, 2011

sempurna bila ada kamu kerna kamu buat diri ku sempurna bila bersama :)

sempurna nya hidup ini bila ada kamu..
bahagia nya hidup ini bila ada kamu...
selain dari keluarga dan kawan sahabat anda adalah insan yang boleh buat
diri ku bahagia..

aku hanya manusia biasa yang punya keinginan dan cita cinta...
cerita kisah chenta ku amat menyedihkan dan kdg kala mengembirakan..
sungguh aku tak mampu hilangkan diri nya dari dalam diriku..

kadang aku terfikir adakah aku penting dalam hidup dia.
dia yang aku tak tahu kewujdan nya..
mungkin aku ada di hati nya.
mungkin insan lain telah mengambil tempat ku di dalam hati nya..
adakah aku bersedia tuk menempuhi keadaaan ini....

bilakah semua nya akan bertukar menjadi kebahagiaan seperti mana kita semua inginkan.
ku juga tidak tahu!

Nov 16, 2011

we are de Boshhhhh ^___________^

hari ini paling bahagiaaaaa!!

tapiiiiiiiiiiiii..

sakit peyut dan pinggang laaaaa sayang oiiii...


yeyeyeyey..mesty ade yang jeles kan..kiterorg tak mendengar

celoteh lagi...tak mendengar arahan lagi.

penat dowhhh ari² dengar arahan...

bebelan...yeahhhh!!!!


tapi kebahagiaan ini cuma seketikaa..

hanya untuk 3 ari ni sahaja..

hahahahhaha ;p


ape² tetapp best!!!


we are de boShhhhh!!!!

Nov 15, 2011

bila aku mula start balik merepek.maka ini jadinya...!!!

dalam hidup ini penuh dengan dugaan..kadang kala kita gembira..

kadang kala kita bersedih terluka..

namun ada yang lebih memerlukan perhatian dari kita..

namun kita selalu lalai mengikut perasaan sendiri .

sehingga tidak menghiraukan perasaan aorang lain.

dan tindakan kita mampu melukaan hati orang..

kadangkala kta ingin di belai..kita ingin disayangi dan di manjai


namun kita hanya mampu berkata kata tanpa merasa nya.

kadangkala kita tiada niat pun ingin mencari dan memulakan pergaduhan.

namun akhirnya itu lah yang berlaku..

bermula dari pergaduhan kecil..

merajuk marajuk manja sehingga menyebabkan pendam perasaan

itu berlaku lalu akhirnya..


ungkit mengungkit berlaku dan pergaduhan berlaku.

act bukan pergaduhan tapi selisih faham akan berlaku.

tapi kalau satu pihak je yang cuma tuk menyelesaikan masalah yang

kita sendiri tak sedar ia berlaku..

bolehker?? tak kan jadi ase nye kan...

tak adil bagi satu pihak lagi kan?? kan??

pe arrr...hahahha...


kalau kita hanya memikirkan untuk sembunyi kan sesuatu yang kuita rasa

kita boleh rahsia kan sehingga mati! tetap akan terbongkar juga akhirnya

kerana ia tetap akan berungkit suatu saat nanti.!

percaya taw tidak pasti semua dari kita akan merasa nya.

pointtt ituuuu! penting! hahahhaha...

alalalalal..oke stop tuk merepek!

ni la lama tak merepek kan....

hasil nya ntah ape2 je..hahahahha ;P

Sep 2, 2011

hari ke lapan ayahanda di wad..


hari ini hari raya ke empat bagi kita semua
namun di sebalik nya..
hari ini merupakan hari ke lapan ayahanda saya di hospital.
berada dalam wad...
sungguh pilu rasa hati melihat beliau mengerang kesakitan
menahan rasa sakit di masukkan ubat antibiotik ke dalam badan nya
menahan sakit dada kiranya batuk keterlampauan..
sunggu pilu rasa aty...

sedih melihat beliau tersenyum di pagi raya
melihat anak anak datang melawat dan cucu..
andai kamu semua tahu beliau merindui cucu cucu nya..
:(

hati mana tidak sedih melihat beliau terlantar di wad..
sedangkan kita...bergumbira..ketawa...
berhari raya...sedangkan beliau..
terbaring menahan rasa sakit...terlantar terbaring di katil pesakit..

huhuhuh :(

hari ini..beliau beransur pulih..
alhamdulillah berkat doa kalian semua..
berkat doa anak anak ..
berkat doa adik beradik..
dan yang paling penting..
dengan izin dari NYA..
demam kepanasan nya beransur ansur pergi nyah jauh dari beliau..
mudah mudahan beliau cepat beransur baik dan sembuh seperti biasa.
amin...
kita sama sama doa untuk ayahanda saya oke..
terima kasih :)

kami anak beranak beraya di hospital..
moga ayahanda cepat sembuh..
moga penyakit yang jahat itu keluar dari badan ayahanda..
moga ayahanda bisa melawan penyakit nya itu
moga doa kita semua di berkati dan di makbulkan..
kerana DIA sentiasa bersama kita semua..
amin..
ini lah dugaan buat kami...
semoga dugaan ini akan buat kita lebih kuat lagi..

Sep 1, 2011

doakan ayah saya cepat sembuh ye kawan2..

sekrg ayah saya tengah sakit.
berada di hospital labuan..
semoga saya bisa melalui saat saat sedih ini.
insyaallah dengan izin dari NYA
kesakitan itu mampu berkurangan..

doa kan ye kawan kawan.
semoga ayah saya cepat sembuh..

with love,
aidasari

Aug 29, 2011

sedih

tersangat la sedih bila mendengar or melihat orang yang kita
sayang dalam keadaan sakit or menahan sakit..
mengerang kesakitan..
meminta tolong ..sakit..sakit...
huhuh :( sedih rasa ati tiada siapa yang tahu....

selalu orang nak menyambut hari raya
hati tenang gumbira..
namun aku, hati sedih kerana hari raya tahun ni
tak seperti hari raya tahun tahun lepas..
biarpun hari raya tahun tahun lepas agak akan menjadi kelam kabut.
teriak sana teriak sini.marah sana marah sini.
namun kedatangan nya di rasai..
tahun ini, hari raya seperti tidak begitu gembira bagi ku
mungkin juga bagi family ku..
kerana ayahanda terchenta kini terlantar di hospital
kerana demam panas..

:(

demam bapa tak pandai turun2..
kerap naik turun nye tak juga.
kejap je kalau turun.
huhuhu :(

tahun ni raya kat hospital la!
kat umah terkejar2 buat itu ini..
jaga bapa tukar2 turn..
abg dan mama...
ari ni aku ganti abg tuk sekejap..
pas ni abg akan ganti aku sebb aku nak teman mama g beli
ayam , ketupat tuk di masak esuk..
pastu malam nak wat kek..
nthen esuk paginya pagi raya pas solat raya.
g hospital...:( sangat sangat sedih..

okeh la t sambung agy :(

Aug 25, 2011

blur lak pula time nak hupdate belog ini!

setelah lama ku berehat.aku kembali membawa cerita yangtakbest.! aakakkwakakka...aku tak tahu nak story ape..tapi semakin lama ati ni..teringin sangat nak berkongsi keindahan dan kesedihan serta kegembiraan. dalam beberapa lama aku tak update belog aku ni.banyak yang terjadi kat dalam diri ini.sedih, suka duka semua da...

ape pun hari raya nak dekat dah.tinggal seminggu je yunk..tapi ati sedih siot! hahha...aci tak mcm tuh? hahahahah ;p

mmm..mood come to me :P sangat sangat blur ;p

Aug 19, 2011

happy befday to me yipeee

assalamualaikum all.today is my befday..hahahha! sweet 24 oke! still sweet agy taw..tak sangka usia ku berarak berangkat pergi...huhuh..kini ku menjadi lebih dewasa agy.cehhh :P konon ar..padahal still gak mcm tuh.tak de pun perubahan.! adoiii! apa raii..

namun dalam ku meniti dan ingin menuju ke alam itu..kedunia 24..pelbagai dugaan aku tempuhi.sedih + sayu semua ada..bergaduh..semu apun ada.ntah laa.aku kah yang terlalu memikirkan nya sehingga smeua menjadi kelam kelibut..?adakah aku yang bersalah.aku juga tidak pasti.yaa mungkin!

maaf la kira nya diri ini buat diri mu sakit.diri mu rimas dan diri mu bosan! aku mungkin telah bertukar usia namun aku tetap aku..aku tak bisa menjadi seperti yang kau impikan..itu lah yang pasti menjadi kekurangan ku di bandingkan dengan insan insan yang mendampingi mu..itu la kelemahan ku di mata mu berbanding insan insan yang lain yang selalu bersama mu.gelak tawa..

mungkin bagi mu, aku tidak setanding dengan mereka.mungkin! dan pasti nya kira nya itu mahu mu...ucapkan la..aku mengerti semua itu.akan ku undur diri ini.! tapi sebelum itu ingin ku tanya akan..benar kah ? diri mu tidak menyayangi diri ku lagi? betul kah aku ini ingin kau hindari? seriuskan diri mu mengatakan diri ku ini tidak kau perlukan lagi? nyatkan la bahawa diri ku ini membosankan mu..


di hari lahir ku ini, aku bersyukur ke hadrat ILahi kerna masih memberiku peluang untuk terus hidup di muka bumi ini..di bumi TUHAN ini.untuk mencari sesuap nasi untuk mencari rezeki yang halal untuk aku dan keluarga ku..insyaallah aku akan menjadi insan yang lebih matang dari yang sebelum nya...sehingga ke hari ini duga yang di berikan OLEH NYA amat kuat dan besar sekali...insyaallah aku bisa untuk mengharungi nya..dengan izin NYA dan pertolongan dari NYA.amin.

akhir kata..aku ingin kata aku sayang semua insan insan yang teramat lah penting dalam hidup ku ini termasuk kamu en pencuri aty.kira nya kau tahu isi ati ku ini........................

terima kasih kerana menyayangi diri yang ada banyak kelemahan ini,terima kasih kerana berkerjasama dengan diri ku yang kerdil ini..dan berbanyak terima kasih kerana terlalu banyak bersabar dengan karenah ku ini.

semoga ari esuk bisa buat aku tersenyum.semoga ari esuk buat aku lebih matang dan rasioanal dalam membuat keputusan dan berfikir. (^_^)

amin...

with love,
1901

Aug 12, 2011

update sekerat!

sangat sangat kenyang gile berbuka ari ni..hahahh! mcm pose je kan! uwerkk ;p..tapi betoi la! seyes ni...sangat sangat kenyang! syukur alhamdulillah...sehingga ke hari ini aku masih di beri peluang untuk merasa makanan di muka bumi ini!.heheh ;p

tapi nak cete je la gambar tak leh nak upload sebb aku tak ambek tadi....use my fon! use my fren fon! hahha!! ape2 pun t ai curi dari fb die oke! sabar menanti!

nanti sambung apdet! coz nak tunggu gmbr di upload dulu oke! hahhaha..

daaa~~~

Aug 11, 2011

sangat sangat comel bila ku tersenyum

malam yang indah seindah melihat matahari terbenam dan terasa nyaman nya malam ini kerana sejuk nya sepeti di tiup angin angin sepoi2 bahasa.malam yang terindah di sinari cahaya bulan..erk?? ade ke bulan ujan ujan nieh.tak de nye.! hahah! rindu itu buat aku menulis lagi di sini ! sayang ini juga membuatkan aku ingin mencurahkan idea di sini.sekali lagi!

mungkin belog ini tidak menjadi tarikan kalian kerana ia berkisahkan kisah cintan cintun.jiwang karat mengarat! naun ada ku kesah! belog aku selama nya.so ape ku kesah kan.tak de orang bace pun tak kisah! my belog is my diary! di sini la aku mencurahkan rasa aku.kesal aku.sedih aku! rasa terkilan aku sehingga satu saat dia tidak mampu mempertikaikan lagi perasaan ini!

oh tuhan kiranya dia jodoh aku.tidak mengganggu keselamatan aku. tidak mengganggu agama ku.dan tidak menyusahkan urusan dunia ku, ENGKAU dekat kan dan permudahkan segalanya.Dan jika dia bukan jodoh yangterbaik untuk ku..menyusahkan dan mengganggu segala urusan dunia ku, ENGKAU jauhkan diri ku dan diri nya..semoga aku dan dia bisa kuat dalam menempuhi segala ujian dari MU YA ALLAH..amin..

amin..

aku rindu dengan en pencuri aty. =) aku mungkin mampu sembunyikan diri.aku mungkin boleh berpura pura dalam semua ini.namun aty ku tak mampu sembunyi kan sesuatu dari mu. haty ku telah dicuri oleh mu =)

best nye menjiwangkan diri tengah tengah ujan ini!heheheh..=) hope en pencuri haty takecare oke.jangan nakal nakal oke! cik yang dicuri aty sedang memerhatikan anda! hahhah!

gud nite my pencuri aty =)

Aug 9, 2011

bila aKu mula rindu kau

alahaii...saya terpaksa g bercuti la..berapa lama?? saya juga tak tahu.! alahai..baek nye la wak ni..ahhahaha..dah dah henti kan lakonan kau semata mata itu.! ahazzz..!! jangan la marah!
saya memang sememang nya gediks..ahakzzz!!

BILA AKU MULA MERINDUI MU..
alahai jiwang nye mode aku ari ni...muka garang tapi jiwang..garang ke muke aiii!!! hikhikhik..sweet taw..! alamak! angkat bakul sendiri agy :P

apa anda akan buat if korang tengah merindu??adekah anda akan jadi mcm aku?? asyik melalak je 24 jam? hahaha..tak de la melalak kot....gile tuh...tapi aku mmg mesty akan berusaha untuk cari alasan untuk buang rindu itu.tapi mesty di tempat yang betul..namun selalu tak dapat lepas rindu itu?? hakhakhak..tak adooo! kekadng jewww...selalu meset jeww....jumpe tak adooo!!! kalau aku kuarkan statement atas satu name..confirmm..!! letus gunungberapi yang ke soploh!..hahhaaaa..kejam tak kejam tak aku?? tak aaiii..tak kejam..sebb aku lum buat segempak itu..kalau dahulu yee...aku berani...letak pic besar besar mention name die...sekrg ni..tak adooo!!! memang tak la aku akan buat..biarlah orang tahu pasal aku bahagia..pasal aku sedih..berduka berceria biapun dalam duka..tapi tak sorang akan tahu siapa disebalik wajah selamba itu..hahahahha ;)adil tak untuk dia?? ntahh! adil kot...adil laaaa...mayb kot..!! hhahahha...apesal seemua pun jawaan mcm tak pasti..sememang dan setepat nya mmg begitu la! tak pasti!...:)

act tak nak story about love, cehhh!! but itu je dalam kepala hotak aku..tade nye laa..bukan itu sahaja..ade banyak agy..tapi selalu if happy mcm mana pun tak dapat nak luah ngan member member tak leh nak mention name dia kat mane mane...so just write dan meluah je la keje aku ni..tak dapet den nak nolong nye..hehehehe :)

best kan leh tulis mention nama besaw besawww aku rindu awak la tuuuuuuuuuuuuuuutttttttttt!!! ahahahhaa..leh kann?? best kann???ahahhaha..konon nyee...tak pe tak pe insyaallah kalau tak de ape2 nanti akan diberitahu kelak itupun kalau ye ..! hahahhaha... :)

sekarang ni aku nak duk lu..sakit pinggang weii..oke! nak berbuke nasi ayam. nak g beli.kalau orang lain dah kenyang..aku lum agy sebb just berbuke ngan segelas coke je..hehahahha..nak juga!

okesss! t sambung g storyaboutmacammananakepassakithatiyangketerlaluan. :)

with love,
1901

alamak tak de tajuk la!

cerita ini bukan ingin menguris perasaan sesiapa..
cerita ini bukan ingin mengutuk sesiapa..
juga bukan ingin mengiyakan sesuatu..
kita hanya berkongsi pendapat..
berkongsi rasa dan berkongsi perasaan...

mungkin di kala korang mesty sebuk
tengah berfikri ape juadah nak buke nanti..
tak pun mesti korang tengah dok masak kat dapur..
menyediakan juadah tuk berbuka nanti..
wal hal aku kat cini..
masih bercoret mencurahkan perasaan bagai nak rak!
ahhahahha..kelaka tak???
mesty ar bagi korang pehal budak kecik ni tak abes...
abessssss ngan melalak kat belog die..
aisshhhh de ku kesahh..
takkkk adooo jawab nye...

perasaan ini bukan suatu paksaan...
dan ia berbentuk dalam pelbagai jenis..
suka, duka, cinta sayang, benci khianat,
emua itu berbentuk perasaan..
eh eh silap khianat is perbuatan rite??
hahahhah..ahhh lantak laa...de ku kesahh!!
namun satu perasaan itu akan tumbuh mekar dalam diri kita.
biarpun kita pura pura tidak mengendahkan nya.
alaaaa paling pun mesty akan ckp mcm ni.
"ehh..mane ade..kawan je laa...bukan aku suka punnn..."
tak pon mcm nieee!!! "eh not my taste" eh betul ke tuuuuuwww?? !!
namun tanpa sedar perasaan itu sudah terrlalu sukar untuk
di usir pergi dari tempatnya..
sebab dia sesuatu yang keras aty, muka tembok.! taw tak..
mane taw nak pergi pergi dari tempat nya.!
halau laaa mcm mana pun..
menjerit laaa mcm mana pun..
marah la mcm mana pun! if dia tak mo pergi...
dia tak kan pergi! namun ketika kamu ingin ia bersama sama
duduk semeja, makan sepinggan, tidur sebantal
minum segelas, mandi??? tak leh ar sesame...
dia kan berlalu pergi seakan dan seolah olah
kamu langsung tak wujud depan mata!
seoalah olah kamu yang membuang jauh dia dari kamu.
meskipun hakikatnya kamu tidak langsung berbuat begitu.!
kejam kan perasaan itu...

sungguh perasaan itu menjadi begitu atas tindak tanduk tuanya..
sekiranya tuan nya itu setia..jujur...
maka dia akan stay sehingga dia tak kan jemu.
namun kiranya tuan nya itu cepat mulai lupa akan kamu.
maka perasaan itu akan cepat pergi..
benar kahh??? ntah la. aku buat tafsiran sendri..
so korang jangan la ikut.! hahahh!!!
kejam tak kejam tak??? ;p

mungkin kamu selalu lupa
kita kehidupan ini..tidak selalu di atas
dan tidak akan selalu menuju kebahagiaan..
kerna mana mungkin kita akan merasa kebahagiaan itu
tanpa kita merasa keperitan dan kesengsaraan dahulu..
biarpun hakikat nya sepertti un fair..
but itu la realiti kehidupan yang kita perlu hadapi.
biarlah kita sengsara menangis air mata ungu sekali pun..
dan atas usaha bertahan sendiri
berkat kesabaran dan pohon doa dari NYA..
maka kita kan beroleh kebahagiaan yang orang yang
tak mampu menghalang nya dari kita.
mungkin ketika itu orang lain akan jeles yang teramat.
kerna kebahagiaan yang mungkin suatu ketika dulu mereka
pernah kecpi kini dalam gengaman kita.
yang juga mungkin bagi mereka kita tidak layak memiliki nya.
ahh persetan semua itu.manusia sekejam itu tidak layak
memanggil ku sahabat!
dan ketika itu juga kesedihan bertukaar dengan sekelip mata..
menjadi sebuah kegembiraan yang sukar digambar kan..
seeee ?? sape kate kita ttak leh bahagia..

alamak! dah melalut la pulak.
seee....nta ape je aku tulis ni..ahahahh...
ape ape pun ikut suka ati aku la...
adoo aku kesah! ahaha mcm dah jadi tradee mark la pulak!
ahhahaha

oke stoop!
ape pun pun aku sangat sangat sayang en pencuri aty ku :)
smiling from us :)

bosan dowh!

alahai nape la ari ni sangat sangat malas erk... sangat sangat mengantuk...semalam migrain..dah abesss migrain...mengantuk lak sampai dah..haiiiii!!!! nila ni susah nyaa....mate ni..asyik nak titun jewww!!!

ari ni ku harap masa berlalu dengan pantas dan lari selaju nye..pecut 100 meter oke! sungguh aku tak mampu menanggung nya.! cehhhh!!! kuasa puasa ramadhan..rasa nak menjiwangkan diri mula lagi...........tapi nanti laaa....banyak sangat keje..sampai tak terabies dowhh!! keje ! mmg tak kan abess kan?? kalau kje abiss..makne nak kiamat la tu..huhuhu!!

okes! stop!


Aug 8, 2011

mencari ...

mencari keserasian antara kita: ) oh yeeaahh!semakin lama semakin kita berjauhan..oh yaaa??? oh tidak..jangan terlalu berfikir dan memikirkan yang kita akan terpisah jauh... ;p cehhh!! ayat semua nak gempak kan?? hhahaahha...sayang oke! ape pun terjadi kitatetapbersama. :) wink (^___^) big smile for us :)

mencari kesefahaman antara kita? wlau pun jauh kita terpisah.walau jauh kita berada..kita tetap dekat oke..jangan pandai pandai nak berjauhan pulak...hhaaa...kita tak tahu ape yang berlaku...jodoh pertemuan ajal maut semua di tangan TUHAN..kita hanya mampu merancang nya..semoga apa yang kita cari semoga apa yang kita inginkan akan dipermudahkan oleh nya..

semalam kau buatkan diri ku bahagia..kegembiraan..tertwa..ku harap ia akan berkekalan.tak mo sakit hati lagi...dulu kau abaikan aku..kini kau adalah segalanya..cehhh ;p mcm org dah kawen lak kan...kini aku selalu ingin dekat dengan mu..biarpun hanya untuk seketika..aku iingin kau tersenym dengan ku..buat ku gembira tertwa..namun ahkirnya aku tahu itu la impian ku terakhir dan benda dan perkara terakhir kita akan lakukan..pabila semua orang sedar bahawa kau milik ku.bukan dia..bukan SHE...BUKAn juga HEr..hahhaahh ;p

terasa tak mo ilangkan waktu itu..terasa ingin berada di waktu itu..tak mo waktu itu bergerak pantas..tak mo waktu itu terrus bergerak..nak sangat sangat waktu itu terensi di situ.stop! untuk aku dan kau rasakan kebahagiaan itu.untuk seketika.tanpa sorang pun mengacau.tanpa seorang pun mengganggu. tanpa sorang pun mencuri waktu kita berdua..cehhh ;D ayat aku mcm best je kan..mcm semua nak perfect tapi mane dah yang perfect oiiii!! yang adooo...kesalahan dan kesilapan.kekhilafan sahaja! enough!kalau ada sedikit kesempurnaan pun adoo orang pandang ..tak adoooo!!! orang hanya akan mengingat pada kesilapan dan kesalahan orang..dari kebaikan orang.!

okes! stop to talking about us.cehhh! konon ar...

semoga kebahagiaan itu milik kita semua (^__^)

Aug 7, 2011

seminggu berpuasa di bulan ramadhan (^_^)

hari ini genap la kita umat islam berpuasa selama seminggu.fuhhh...dalam masa seminggu ini manyak dugaan dan manyak je yang membuatkan kurang nya puasa kita naseb bek tak terbatal puasa...hikhikhik...ape ape pun kite tetap tegar di sini.! harusssss!!!

dan hari ini aku masak ikan goreng masak sambal yang aku sendiri tak pasti sedap ke tak sedap ke...betul ke tak betul..mmg aku buat ikut suka aku je laa.! hahhah! maen letak je....hahahhaah....habis laaa!! naseb lum kawen agy..hahahhah ;p

dan seperti hari hari biasa aku mesty buat sesuatu yang surprisa tak surprise la untuk dia...so today aku ingat nak buat lagi..for de last kan..hahaha..mane taw pas ni tak leh nak wat agy. :( so kiter wat la paling gempak..cehhh! konon nye laaaarr...! bukan salah dia oke! tak mo tak mo salahkan dia..mmg aku mcm nie.!

oyessss!!! hari ini aku sangat merindui diri nya...terima kasih TUHAN kerana memberi ku ruang untuk bersama nya..... :) smile alwys dan happy sangat.! malam ni nak lepak lepak kat umah..act nak cuba mangu sahur...dalam semiinggu ni, 3 kali je bersahur..selain itu tak.! terbabs tidur sehingga waktu untuk mangun ke pejabat. ! oyesss..memang kau pemalas dida untuk mangun bershur.!! bukan pemalas laa..aii orang nye rajin oke! tapi liat ckt nak mangun...okess!

oke aktiviti untuk hari ini..seperti kemarin gak.kiteorg g pejabat untuk membuat kerja lebih masa..ceh formal gile siott!!! hahah..untuk mencari sen lebih :) tak de la! tak de niat tuk mencuri waktu.tapi sememangnya kite org ade tugas oke! tapi ntah kenapa ari ni seakan lemas dan lemah sangat! sehinnga tak bermaya.balek umah terus tido! oke! so sweet la cik dida ni.! ahhaha...mmg kau bulan puasa sangat pemalas oke! dan sekrg nak dekat waktu berbuka bagi kota kinabalu oke.jangan jeles orng semenanjung ;p..kota kinabalu berbuka 6.33 untuk ari ni.oyesss! dida nak out dulu.t kita borak borak santai gtu.okes! selamat berbuka semua.!


sangat sangat merindui kenakalan blogger blogger dahulu... :)

with love,
1901

sangat rasa bahagia (^___________^) senyum lagi..

terasa hati ini berbunga bunga sahaja bila mengingati diri mu..aishhhh...pe dah jadi ni!! serius aku cakap aku rasa bahagia bila kau tahu aku sering hadir dan sering ada buat diri mu...serius aku gila kan mu..hahhahahah ;p

di saataku perlu kan mu..kau ada untuk aku..biarpun kadang kala ada gak miss nye time aku perlukan mu..biasa la kerja mu membuat kita sering tidak bersama dan keadaan kita..saya akan cuba untuk memahami nya lagi..tapi seriuss aku cakap aku rindu gilaaaaa...

sangat sangat bahagia bila aku boleh masak untuk orang yang aku sayang..sngat sangat rasa bahagia bila boleh kurangkan rasa kelaparan dan kehausan orang yang kita sayang..hihi... :)) senyum lagi nieh... hhihi..dah mereng dah ni..tambah2 agy tengah dengar lagu korea..love story ni..asiihhhh....boleh kembang je tersenyum je ni....

boleh tak korang rasa apa perasaan aku sekarng ni...rindu sehhhh!!! terasa sangat sangat di manjakan bila orang yang kamu sayang suapkan makanan kat kamu..aisiihhhh...tapi tahan je la weii..tak leh nak lebih2 kanggggg...habis semua jadi kontroversi..wakakakkak!! opppsssss

biar aku ja tahu...

yang penting aku sangat sangat rasa bahagia walaupun kdg kala kami seakan tidak mengenal ant satu sama lain..kuang..kuangg.kuangg...biarpun kdg kala ada pasang surut nya..biarpun kdg kala kami seakan musuh ketat.aissshhh....tak pe tak pe insyaallah kesabaran ku akan membuat ku bertahan dan akhirnya muncul mentari menyinari hidup ku.....:))

thankz so much. :))

Aug 6, 2011

happy sangat sampai senyum sampai telinga ;))

selamat malam semuaaa...haiiiiiii..korang ngah buat pe tuh...
hari ni sangat heppy....hihi
takde la happy sangat aiii..
cuma saya dah cuma buat yang terbaek untuk
saya dan dia..
cehhh..
asyik asyik balek balek..cete pasal laki..
tapi suka suki aku la weii...

tadi aku ngan my yunk , saypet
g bazar kat lok kawi..hihi :)
fuhhh..!! punye laaahh!! hebat! jemmm! memanjang..
hahahhahha ;p
ape kesss. ni tetba nak g bazar..
hahahhaha...saya sangat suka laa...
first time g bazar lok kawi.
sebb tahun lepas tak g pon...:(
sedeihhhh...
tapi tahun ni terima kasih my fren! bawak aiii g bazar lok kawi.
hahahahha ;D

ari ni berbuke nasi kerabu ayam..hahahhaha. ;D
ngan martabak daging..alalalalallalala ;p
rindu nak berrbyka ngan my member member kat labuan..aiii
sabar la weii..

tadi beli aiskrem lagik..
for who??
stu for my yunk, saypet..
satu for whooo???
jenggg..jengg.jenggg.....
adalah...secrett ;p

okeh2 stop to talking..
kita watching tv....
;)

muahh..
sayang sangat ma awak tawwww tak ???
hehehh ;p

Aug 4, 2011

buka pose with ayam masak kicap ;)

selamat malam semua......
kepada yang belum berbuka tuk..
diharap bersabar la yer :)

hari ini aku masak ayam masak kicap dan tumis sayur kubis..
ngeeee .. tetiba rasa nak makan ayam masak kicap..
ngeeee....

ni la hasilnyaaa..
hihihi :)


dah dua hari aku kurang berselera..
tapi ikutkan haty tak berbuke la aku..
nak ikutkan rasa memang tak masak la aku kan..
tapi sebab puasa aku pastikan aku mesti berbuka
dengan apa yang aku plan...
hihihi


dugaan di bulan puasa..
terlalu banyak...insyaallah pasti aku mampu hadapinya..
dugaan ini buatkan aku terus berfikir..
sampai bila harus aku begini..
yaaa ! mungkin aku tak mampu mempersoalkan nya.
kerna itu la kehendak hati aku sendiri.
tapi aku ingat dugaan itu berhenti di situ..
namun semakin aku kuat tuk hadapi dugaan itu..
pasrah dan reda dengan segala dugaan itu.
semakin aku di duga dengan pelbagai cara dan dugaan..
hanya aku mampu lakukan..
tersenyum biarpun tiada siapa tahu dalam ku
nangis..seperti air hujan yang tak maw berhenti..
tapi aku sedar tak de sape yang tahu dan tak de sape yang
perlu di persalahkan dalam hal ini.
so buang yang keruh ambil yang jernih
namun boleh kah aku setelah semua nya aku lalui.
aku pendam seribu kelukaan dan sepoloh ribu terkecik ati.

semoga segalanya berakhir dengan kebahagiaan :)
mentari bersinar :)





with love,
1901

Aug 2, 2011

kenapa orang asyik salahkan saya ?!

assalamualaikum semuaaa...

hope korang sihat la yee...

hope korang pose laaa yaaaa....

jangan tak pose lakk... ;p


nape saya asyik asyik di persalahkan??

nape saya juga asyik asyik di tinggikan suara...(konon)

napeeee?? huhu!!!

heran..kenapa orang mesti heran dengan saya? cehhh..

ingat ko tu artiss keeE???

ahahahaha..


nape saya terplih oleh diaa??

opppsss i mcm dah out of topic..

hahahaha...;p


oke2 stop jangan buat fikiran anda melayang terlayang ke arah

yang tidak elok!

act tajuk tu tuk buat gempak je..tak de hal laaa...hihihi..

sesaja nak tenguk respon korang kan..

tadi aku de baca post aku yang dolo2 tu..

tajuk die mcm nie..

'kenapa saya tiada boyfren ?? "

oh my god!dulu nya story...gileee ar..lucu siott..

bace sendiri pun tergelak sendiri...

korang mesti heran kan kenapa saya tak de boyfren??

adakah saya seorang yang memilih pasangan?

cehhhh!! tetba kan?? hahahhahaha :P


be continueeeee ....






Aug 1, 2011

puasa pertama bagi tahun ini.. (",)

salam semua...waaaa today is puasa laaa..puasa pertama...yiiipeeeee!!!! hihi....bahagia nya kerana aku masih punya waktu dan masa tuk menyambut bulan puasa lagi..terima kasih tuhan memberi ku peluang tuk menyambut bulan ramadhan ini untuk sekian kali nya...


mesti korang tengah masak tuk juadah berbuke kan?? tak pun ngan dok bersempit memanaskan diri kat bazar kan..alllllaaa bukan selalu ade bazar kan..bazar setahun sekali tuk bulan ramadhan..mesty banyak juadah yang sedap sedap bakal menjadi santapan korang kan..?? kan??


ramadhan yang penuh kontroversi?? cehh ko ingat ko artis..hahaa...ramadan yang akan dan bakal aku lalui dengan penuh kesabaran dan ketabahan. insyaallah segalanya di permudahkan oleh NYA..tapi agak sadis permulaan nya..kerana bersahur dengan air suam dan setengah dari roti aku makan..pastu makan ubat.aduiyaiii..sian nya kat aku.korang mesti sedap sedap kan sajian tuk bersahur untuk puasa pertama.. :)


sekarang ni aku ngah sediakan juadah tuk berbuke pulakk.. :) ngeeeeee :)


okeh t aku sambung oke!

Jul 31, 2011

pernah ka kamu rasa itu perasaan ?

pernah ke kamu rasa cam ne rasa sakit yang kamu sendri susah nak tafsirkan...pernah tak korang rasa mcm mana rasa sakit yang terlampau..sehingga bisa buat kamu mengalirkan air mata..bukan kerna sakit period or sakit yang boleh di lihat secara fizikal nya..huhuhu....


tawu tak perasaan rasa sakit hati yang ingin kamu luahkan tapi akhirnya terpaksa kamu pendam sehingga membuatkan kamu mengalah demi kebaikan bersama.boleh tak kamu terima kiranya berulang kali di lakukan tetapi alasan yang sama diberikan.haisshh..mungkin saya seorang yang terlalu memikirkan benda benda yang terlalu simple sehingga apa yang saya rasa langsung tak pernah di ambil tahu..tak pernah di ambil pusing sehingga ahkirnya saya mengalah dan terus mengalah.


mungkin! saya yang salah! mungkin! saya yang terlalu memikirkan sesuatu yang bukan bukan sampai air mata itu mengalir lagi.ya!! mungkin saya yang bersalah! terlalu memikirkan benda yang tak akan terjadi dan akhirnya membuatkan orang malas nak bergaduh dan akhirnya berdiam diri.malas nak melayan karenah saya lagi! mungkin! biarlah ape orang nak kate itu la saya.kenapa susah sangat ka saya ni untuk difahami..kenapa ? permintaan saya terlalu tinggi ke sehingga buat orang sekeliling saya menyampah dengan saya.ntah! saya juga tidak tahu! biarkan mulut busuk bau longkang itu.! abaikan.


iye mmg saya suka tanya soalan yang pelik2 sehingga menimbulkan kebosanan di muka orang.tapi itu kan saya.bukan sesaje je saya tanya soalan pelik2..sebenar nya da gak terselit ingin memberitahu kebenaran tapi hanya itu yang mampu saya lakukan.diam lebih baik dari bising.tak juga! kekdang diam itu la pemusnah segalanya kerana sekali ia bermula ia akn berakhir dengan airmata.luah luah luah luah dan terluah la segalanya.itu la senjata utama berdiam diri.mungkin satu satu tahap berdiam itu lebih baik.namun bukan semu abenda kita perlu berdiam kerna setiap yang berlaku ada sebab dan ada punca dan akibat nya.pelik kan manusia nie?!mungkin selama ni dia sahaja yang banyak mengalah demi kebaikan bersama.sebb itu dia berdiam diri.


sakit haty yang di tahan tahan akhirnya akan meletuskan perang dunia ketiga..perlukan sehingga berlaku nya begitu? kecik aty yang tak terluah dan akhirnya bisa buat kita marah dan terus terusik aty walaupun dia telah meminta maaf. sehingga begitu lama kita terusik aty keran tindakan nya.adui sang pojaan ku, sedar la aku juga seperti manusia lain.perlukan perhatian mu.bukan kawan2 mu saja.


okes! adios! terima kasih!


with love,

1901

Jul 25, 2011

sesi luahan hati..hikhikhik

sampai bila harus begini...hukhukhuk T_T..seperti mana mahu mu...aku juga ikuti semua nya..secret itu mungkin tidak menjadi secret.tapi ia tetap menjadi secret..hahahha..( ketawa pura-pura) memang ia tetap menjadi rahsia antara kita..milik kita berdua..cehh..(konon2 cinta mati la nie..) ikutkan hati mmg laaa....tapi akhirnya semua nya di atur oleh NYA...kita hanya mampu mengikut...bukan sekadar mengikut tapi setelah berusaha dan berdoa...insyaallah semua nya akan berakhir dengan perkara yang baik dan gembira.doakan la ye kawan2 semua...ngeeeee.....<3

mungkin if ini berlaku dengan orang lain...susah nak lalui..tapi kita ikut contoh yang sedia ada..tai mereka telah bersama ketika sebelum nya..kita bersama setelah nya.haiya..sma kah itu?? wahai kekasih pojaan hati ku?? bukan aku mempertikaikan masalah ini..bukan ku mengungkit keadaan kita ketika ini..namun aku cuma meluah sahaja.sekadar berkongsi rasa dengan yang memahami perasaan aku ini...bukan niat ku menidakkan kehendak mu..bukan niat ku menyalahkan niat mu...sebalik nya aku cuba bertahan atas niat mu..aku cuba memperbaiki salah diri ini mengikut cara mu...maafkan aku kira nya aku tak mampu menjadi insan yang lebih dekat dengan mu..yang lebih memahami diri mu...mungkin itu lah kelemahan ku berbanding mereka diluar sana...

kita adalah insan yang sama di suatu ketika dulu..kita adalah insan yang sama di ketika itu dan kini kita juga adalah insan yang sama...perangai ku...sikap ku...telatah ku...juga sama ketika dahulu..namun adakah kau tahu itu adalah sama??? atau pun kau merasakan sekarang adalah lebih teruk berbanding dulu...mungkin juga kan..itu bukan yang bermain di kotak fikiran ku..tapi itu juga andaian ku sahaja..hanya kau saja yang mampu menilai nya kerna kau yang begitu dekat dengan ku..

aku bukan mengungkit dan aku juga bukan menyalahkan kau.sekarang aku hanya mampu menunggu dan terus menanti mu..kiranya diri mu enggan aku menunggu dan menanti ku..ku mohon kemaafan kerana aku tak bisa menurut kata kata mu..aku tetap menunggu mu..itu janji ku yangtelah ku mungkir dahulu.please hargai apa yang telah kita bina untuk kali ke dua..mungkin ia tidak sepenting keluarga kita tapi ia amat penting untuk kita berdua.because kita saling sayang menyayangi..kunun...hikhikhik..but ...i'm a right?? if im a wrong.i'm sorry. hukhukhk T_T..semoga kita bisa mengharungi segala dugaan ini bersama kesabaran, ketabahan dan kekuatan yang kita ada.amin.semoga ALLAH bersama kita..amin..

with love,
dida 1901

hanya sekadar berkongsi cerita .

perlukah kita bermasam muka?? perlukah kita berdiam diri...kenapakah semua ini terjadi...cehhh ayat semua nak chantek ini....hihih :) kenapa mesty harus jdi begini...ntah mokata aku ni tak hiprokrit..aku juga hipokrit..wahhh!!!! berterus terang kah aku ini..yaaa mmg laaaaaaa...tapi at least aku berterus terang..dulu nya aku budak yang baik..kakahka..mengaku baik siottttt!! geli anak tekak aku...ape nak wat kan..salah sape?? aku juga tak tawu..

kira nya lepas ni terjadi apa apa atas perhubungan ini..aku dengan rela hati...aku minta maaf tapi ini la luahan ati....dengan harapan kalian fikir la bebaik..aku hanya sekadar berkongsi apa yang aku rasa dan apa yang aku alami...kiranya ada yang terasa aty or makan aty..kihkih...maaf lah yee.....:P

luahan hati aku...mungkin akan menyakitkan hati org lain tanpa kusangaja..bukan niat tuk menyindir..bukan niat tuk mengata..namun ini lah hakikat nya..kenapa perlu kita berlaku begitu...kalau kira tidak puas hati just talking..tidak payah melarikan diri seperti aku ini along mengejar penghutang nya.....apa apa pun kita sebagai yang telah meningkat dewasa..kita kena berfikir rasional dan melangsaikan nya secara rasional...berfikir secara org yang matang..cehhhhh :P hahhaha...

ya mmg aku bercakap terus..cehhh pedas tanpa fikirkan perasaan org namun kadang2 apa yang aku ckap itu betul supaya orang itu sdar akan tindakan nya mahupun pa yang dilakukan oleh nya..jangan pandai menyalahkan orang lain tanpa memikirkan kesalahan diri sendiri..kesan nya salah faham berlaku...terus terang jika perlu biarpun sakit tuk diterima..biarpun pedih tuk di terima..jangan mengelak terus sampai akhirnya menimbulkan kesangsian dengan orang lain yang tidak bersalah..

oke! memang!! kamu tidak bermasam muka.tidak menyindir mahupun tidak mengeluarkan ayat ayat pedas dan sindir seperti diri ku.namun car akamu itu membuat orang orang yang somel seperti aku menganggap kau dan aku punya masalah.tanpa ribut dan taufan.tanpa ombak dan hujan jatuh ke bumi tetba diri mu mengelak dari ku.haiyaaa..kenapa juga perlu begitu.apa la salah nya bercakap direct.yaaaa!! mungkin takut kita terasa or sakit hati.berdendam mungkin! namun kira kita sudah matang kira kita mmg begitu.kita harus terima ia nya secara positif bukan menerima nya negatif.yang penting jujur dalam sebuah persahabatan atau perhubungan.titik!

seoramng sahabat yang ikhlas dan betulbetul dengan persahabatan nya ia akan buat yang terbaek untuk sahabat nya bukan sekadar NIAT TUK MEMPERGUNAKAN NYA.. TAPI kiranya itu terjadi..mungkin hak anda di luar sana...maaflah kira nya luahan hati ini menyinggung mana mana pihak yang tidak telibat. tapi jangan merasakan diri anda dipercakapkan sekarang kerana ini hanya ingin berkongsi rasa. ini pengalaman seorang rakan baik aku.

oke! titik.kita berhenti di sini.!

Jul 22, 2011

*mode jiwang *



di saat aku menginginkan kamu...

kau selalu di hadapan ku

disaat aku menangis kesedihan..

diri mu selalu hadir buat ku....

bersama ku menyuruh ku berhenti menangis..

kerna aku penghibur mu..

mungkin..






tanpa kau sedar..


aku menyayangi diri mu...

tanpa kau dan aku sedar..

rasa sayang itu mula muncl dalam diri kita..

tanpa kau dan aku sedar..

aku menjadi mimpi indah mu..

kau menjadi mimpi indah ku..

namun semua nya itu hanya sementara sahaja..

semua nya musnah...

musnah kerana ego ku dan ego mu..








aku juga tidak tahu..

apakah dan mengapakah semua ini berlaku

di antara kita..

kau sayang aku ??

aku sayang kau???

yaaaa... sememang nya dari dulu itu la perasaan aku..

mencintai mu menyayangi mu..

biarpun aku juga yang mulakan dulu..

maafkan aku..

mungkin ini lah dugaan dari NYA buat kita..

ini lah rintangan yang perlu kita lalui...

kiranya jodoh itu milik kita....

kita tetapakan bertemu kembali lagi...





aku cuba untuk menahan diri dari segalanya.


namun semuanya berlaku secara pantas..
tanpa aku mampu menolak nya..


bukan niat ku untuk membelakangi mu..


bukan niat ku untuk berlaku tidak adil dengan diri mu..


sunggh aku amat menyayangi diri mu..


kau juga tahu itu...






dan akhirnya kini kita bertemu kembali


syukur alhamdullilah..

aku bersyukur kepada NYA..

biarpun aku sendiri tidak tahu apa yang terakhir

dalam perhubungan ini..

biarpun aku tidak pasti bila ianya akan berakhir..

namun aku pasti ..begitu pasti dengan perasaan ku sendiri...

aku sayang mu..

sangat sangat meyayangi mu...

insyaallah..

itu la doa ku...

ku harap kau juga begitu...




** mode jiwangg **

Jul 12, 2011

terpaksa akur T_T

salam semuaa...salam maghrib dan isyak....ngeee......korang dah makan tak?? mesti korang dah dah dah makan kan???? kenyang tak?? sape yang belum makan agy tue sila la makan.nanti pedih perut sape susah....mak ayah boyfren galfren tunang yang gak susak..huhuhu....

nak dijadikan cete...aku terpaksa akur dengan keadaan aku..sebenarnya aku sendiri tak mo..tak nak pon....selagi aku bisa aku boleh aku tetap bertahan.....namun akhirnya aku terpaksa akur sekali lagi..ahhhhhhh!!! nape perlu begini...mcm mana nak kurangkan berat badan kirenye akyik akur dengan kehendak sendiri..not!!! nooooo laaaa..huh.bukan kehendak sendiri tapi terpaksa akur..oke! akur! huhuh....takmokalah!taknak gak!

aku terpaksa aku untuk makan nasi di waktu malam untuk malam ni..ahhhh!!! mcm mana ni..kate nak kurus kate nak kurangkn berat badan yang sememang nya semakin tak seimbang.ahhh!! gila ar..kalau mcm ni smpai bila la aku nak mcm mana.ishhh! harap2 pas ni aku mampu bertahan...nak minum air panas ngan biskut namun malam ni..semua nya terkubur layu....huhuhu...tak pe tak pe..next time n tommorw nite tak boleh kate iye..mesti kate tidak! oke!

dan tetba mode dewa cinta...jengg! sangat menyampah lak tengok cete ni...ntah kenapa tengok cete ni membosankan pulak..! ishhh tak tahu laa...bosan!bosan! bosan! bosan!

oke! sekian terima kasih!

di waktu ini semua orang di ulit mimpi indah

salam pagi semua....waktu ini semua orang di muka bumi oh..tidak bukan di muka bumi..dii bumi malaysia tengah di ulit mimpi indah.....namun aku???tengah berjaga alam...kejadian ini telah berlaku sejak minggu lepas agy..di hari jumaat ...i really dont know..why i cant sleep!!

di waktu orang tengah di ulit mimpi ngeri....aku tengah berusaha untuk tidor! berusaha ye kawan2..bukan nye senang nak tidur...sian kat aku....hukhukhuk T_T..selalu aku lah yang tak pernah kalah dengan perkataan tidur...terlalu sinonim ngan diri ku...asal sebut ridur mestii budak kecik..yang kuat tidur..namun sekrg aku juga tak taw ape msalah aku sebenarnya..sukar nak lelapkan mate..

nak kate aku memikirkan hal hal benda benda yang tak sepatutnya fikir sebelum tidur tak gak...tapi baru sekejap tadi aku terfkir sekiranya aku tak bisa kuat tuk hadapi reliti kehidupan sebenarnya...adakah mudah putus asa..akan mengalah mcm tuh je...dan akan membiarkan insan insan lain mengambil kesempatan terhadap diri ini..huh! tapi sekiranya ia melibatkan family..hal hal keluarga...bagaimana???? aku juga sendiri tidak boleh memikirkan nya..huhuh..sedih kan???

mata aku sebenarnya pedih sangat namun if aku cuba tutup mate tak leh...mesti aku rasa susah nak tutup seperti selalu.seakan ada benda yang menghalang aku dari akuterus terlelap...mungkin ini dugaan aku dari NYA...aku terima dengan redha...insyaallah pasti aku akan tertidur..aku tak nak lah terpaksa makan ubat ubatan untuk tidur...eee ngeri siiotttt!! tak nak aiiii.......okeh laaaaa sekian dulu celoteh aku di pagi hari..if aku tak leh nak tidur aku akan update setiap satu jam oke! doa doa kan aku cepat tidur....cian kat mate aku tak tidur dari pagi tadi....

Jul 2, 2011

ntah ape2 jeww...

yihuuuu..

hihihi....lama nya tak update belog..

hakikat nya tak de isi nak coretkan..

hahahha..panas nyaa ari ni..


best nye transformerss..

tenguk berkali kali pun tak pe...yeeee :))

panas dan pening mula merajai diri ini.

adoiiii..........


ape2 pun next time la update agy..

:)

Jun 17, 2011

bergurau ada cara nya geng!!

assalamualaikum..


sabar dida..sabar dida....jangan cepat melatah....mahu tak marah...tetba puuukkk....tolak kepala aku dari belakang..haiya pakcik kita ada adab oke!! bukan mcm tuh cara bergurau...agak agak la....aku ni pun bukan nya baik sangat pun..selalu gak berkasar ngan orang...selalu gak cubit2 org...selalu gak tumbuk2 org..tapi tak pernah terlintas di fikiran aku nak tolak kepala org lebih lebih lagi pegawai atasan aku...haiyaaa bro ! kali ni mungkin la kau di maafkan....


mungkin sebab aku ni terlalu kecil....haiyaa brooo....mmg kali ni aku tiada dah nak respct ngan lu la bro...haiya...aku ni cukup bagus la nak di buat dan di main2 kan korang....kutuk aku...tapi aku relax je....aku marah pun kejap je..merajuk pun kejap je...tapi hakikat nya gurauan kau itu sememangnya bagi aku kurang ajar ar....


ni kau baru buat kat aku....cube misalnye kau buat kat org lain...ape kesss???? fikir sendiri la bro...!!


oke! adiioosss!! malam ni nak kuar g tengok wayanng!!!!!

KenaNgan bersama sista KU wanie



assalamualaikum

meh kite citer mula perkenalan....



perkenalan bermula di rumah no.36 tak silap..ngeeee..lupa umah no berapa...sory ika....hehehehhe....di kuala mengatal..mula mula segan..tak manyak mulut..pastu dari panggilan wani.....ko..aku..dan akhirnya akak....dan gurau senda sahut menyahut bermula diumah itu....




persahabatan itu diteruskan lagi sehingga akhirnya kami mengambil keputusan untuk tinggal berdua di seri maju sepanggar..bermula episode kami berdua menjadi rapat sebagai adikberadik...jangan tak tahu kami ni memang satu kepala....sorang nangis sorang akan menangis..hahaha....tak de la gurau je..hahhaha.....kalu nak menyakat tak kira la kat ne..abis sume org kami sakat..hahhaha....yang penting kesetiaan dan kejujuran itu penting....


rumah itu kami hanya tinggal berduaaa.....no more insan lain lagi...rumah kekcik so tinggal berdua la...kalau my fren mini turun g Kk dari sandakan dia akan tumpang tido kat umah..alaalalla...rindu lak ngan masakan mini..kari ayam mini....hehehehhehe.......:)) ape2 pun kita sambung lik....rumah itu alkisah nya di cari oleh my fren shafiq..hahahha...yaa.a...biarpun rumah kami itu di tingkat empat tapi tak kisah la janji ade umah..hahhaha..yang penting kelengkapan dan peralatan dan Tv adooo!!! kalau tak adoooo mmg mati kutu ar..hhih....


bermula di rumah itu la kami tolong menolong, tolak ansur bantu membantu....gurau senda..tangis ketawa.....pujuk memujuk...baling baling bantal...hahha..nyanyi teriak teriak mcm ape je..hahuhuhu....di umah itu la kita mengenal kesusaha bersama....kalau aku tak kekurangan sen..dia la yang sering bantu aku...kalau dia kekurangan sen aku la yang bantu biarpun hakikat nya dia tak akan kekurangan sen sebb en abg sentiasa membantu dari segi kewangan..hehehehe...rindu rase nye..seperti semua berlaku semalam...dan akhirnya kini dia pergi balik perak....come to perak ..bye bye sabah.....


kalau dulu masak aku dia mesti cuci baju...kalau dulu sama sama kemas rumah.kini....di kemas tuk husband nye laaaa..hahahahha......jangan malas malas agy taw......kene ari2 sapu umah..cuci pinggan...jangan simpan je..huahuahauhaua.....tak pe perlahan lahan menjadi isteri yang baik tuk suami..hihiihihih...


ingat semua pesanan dik oke sista!!..kalau ade ape2..just call me...or msg me...t kalau takbusy mesti adik reply...hehehehhe.....perpisahan bermula awal tahun ini....ya awal tahun ini...dah lame rupenye dia menyimpan rahsia ini..dan awal bulan 12 tahun lepas baru dia bagitaw aku yang dia kene transfer ke tawau....huhuhu....nak tahu diia bagitaw aku kat ne...kat dalam message...waktu keje...office kiterorg kat sebelah je..padahal mase tu kiterorg still duk satu umah...kejam tak?? huahuaha......aku faham perasaan dia....so tak pe...pelan2 aku nasihat kan dia bersabar dan bertahan kerna nk buat mcm ne kan..dh ade je yang jeles ngan diaorg ni.....tak menyempat nak kuarka dari office tu...mmmm...mcm2 pe el kan...dan ade satu ari tu dalam kete....kite org sam2 nanggis.....mase tu dia yang drive...aku tak drive pun....dia bersuara pelan2....aku msih ingat lagi ayat dia..."nanti akak mesti rndu ngan adik...nanti akak mesti rindu nak bergaduh ngan adik...nanti akak mesti rindu nak baling baling bantal ngan adik...tak de dah kawan akak.." ya msa tu aku sebak gak..tapi still kontrol...tak nak suasana menjadi tangis menangis lak kan...so aku senyum je..tapi akhirnya airmata ku mengalir jua bila aku nasihat kan dia..huhuhuh..sedih beb!


biarpun aku baru kenal dia setahun lebih tapi banyak dah kenangan bersama...dia la ada di sisi aku bila aku mengadu itu ini..diala di sisi aku bila aku kehilangan insan tersayang....dia la ada bersama aku bila aku menangis menangis dan terus menangis mengingati org yang tak ingat aku..dia la ada disisi aku bila aku tencion....diala tolong aku driving..huhuhu...dia la yang ingatkan aku pada insan yang aku tolak satu ketika dulu..cehhh...dia la peneman di kala susah dan senang....dan kalau aku rasa ade yang tak puas hati..aku ckap je...saling ingat mengingati satu sama lain...itu la kami...k-Box...GSc...shopping..1 borneo...contre point...Suria sabah...Pantai Tg aru....KKIa, airport airasia terminal 2..segama..tg Lipat..adalah tempat yang selalu kiteorg pegi...meninggalkan kenangan buat dia dan aku...jadikan tempat tempat itu tenpat yang bakal dirindui....


dan kini....berita yang aku terima pada 2 3 bulan lepas menjadi terlebih cepat bila aku tahu penukaran penempatan dia pada 16 jun 2011..dan sepatutnya dia ingin menunda lagi tapi akhirnya terpaksa lapor diri ari isnin ari tu dan balik semula ari ni...17 jun 2011...so sad...tak sempat nak jumpe dia.ari tu pun tak sempat nak antar dia balik ke tawau....kerna aku g oT..huhuhuhu......arap2 keje kat situ oke laberbanding kt cni...biarpun belum mule keje dah ase nak nangis kan...bersabar kerna itu la ujian ALLAH buat kita umatNYA....bertahan la kerna itu la Dugaan buat kita.....TUHAN tidak akan menguji umat NYA kalau UMATNYA itu tidak mampu menghadapi nya...setiap ujian itu pasti ada disebaliknya..


adik bukan la adik terbaik dan kawan terbaek pernah akak jumpa tapi adik cuba tuk menjadi adik dan kawan terbaik kepada akak dan menjadi pendengar setia...syang dan rindu akak selalu..

ingat la kami kat cini..hehehhe..t awal dec adikbalik gak g situ..hehehe.yang penting adO yang ambik den...hehehehhe......:))

sekian..

Jun 16, 2011

puas hati Ku

assalamualaikum dan selamat malam.



haiiiiii!!! u all...mesty ade yang lepas ngah tengok drama nora elena rite??? and i already know..u all mesty dah puas aty ending cete ni kan....hahahha! i la pengarah nye..!! oppssss!!! statement tak boleh blah! hahahahahh!!.




hari hari apdate about nora elena..and today i last..erk..but about aaron aziz tak kan pernah berhenti...bukan mcm yvonne itu..akhirnya masuk penjara..hahaha..cian die....tak ksah la..yang penting kiter puas hati ..ngee :))




dan esuk bermula episod baru buat diri ku..yeahh leh ar kuar jenjalan kejap esuk tengok barang yang nak dibeli after gaji..ngeeee....




act aku nak bali spangebob..tapi yang ade biji2 kat dalam badan spangebob itu..so best je kalau di peluk..ahahkkk.....i likeee!!!! so i dah suruh my fren kat kl servay but just bantal je ade....so kalau tak dapat yang bantak ade biji2 kat dalam itu...aku nakbeli patung die ar..tak pe kan..hehehehehe.....amcm ??? boleh ke bagi ngan dak lelaki?? ahhaha..mesty korang terkejut kan..ape2 je la! hahahah..




oke la..kita tamat kan di sini...kerna ade agy kerja nak di buat..t kalau ade cete paling best..baru aku apdate agy :))


selamat pagi dunia!

assalamualaikum chenta chenta ku...

selamat pagi buat silent readers ku...

sempat agy kan..


yipeeeee!!

ari ni hari hari ku mcm biasa...

ade ke tak de ke...same je...

tak de beza pon...ye kot! hahahah!!

perbezaan mayb aku akan mula rasai bila ku sorang2 kot!

ntah! insyaallah aku tak kan pernah berubah lagi

untuk kali kedua! cehhh!! best nye kalau aku bisa buat dunia ku

gembira dan hppy..

bukan itu benda yang sama je ke?? hahhah!!

wateva!


dulu.. perjanjian itu aku mungkiri...

sekrng aku harap aku akan bisa bertahan!

dulu dan kini...

buat aku terfikir sesuatu...

dan buat aku mengalir kan air mata...

again! and again!


dan mulai saat detik ketika ini..

couting days and hours, and second bermula......

alamak! perluke???

kamu tahu ape yang yang hitung???

rase nye tak perlu..cehhh!!! nak juga!

ahahah!!!!


di saat ini aku tengah mendengar lagu lagu dari

drma terhangat di pasaran..

** nora elena**


oke! aku pun fren ni dah mula membebel konon..

konon2 aku ni tengah meluah kat belog kesayangan aku ini..

suka ati aku la kan...

pee ar..

sot nye fren!!


okeh ar aku nak blah dulu..

t dia g bising membebel mcm mak nenek...

hahahahhahahhah!!!


adiousssss!!

Followers

Template by:

Free Blog Templates