** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jan 29, 2011

aku terbang bersama cinta...

hati...
selalu keliru dengan apa yang terjadi...
hati...
sering kau terluka...
sering kau dipermainkan....
hati
sering kau gembira..
bila tika dia muncul mengembirakan hari hari mu..
hati...
sering kau menahan segala kelukaan itu...
dan bila dia muncul
kau berpura pulih..



aishh pe kes ni ..petang petang berjiwang bagai nie..
heheheheh.....
ntah tetba nak mencoretkan sesuatu yang dah lame ku tinggalkan.
aku ingin luahkan segala nya...
namun ku terpaksa menahan kerana
ia akan merubah segala nya
dari sesuatu yang biasa..
apakah tajuk tak boleh nak blah nie..
tak de kaitan pun
werkk :p
aku berusaha tuk buat yang terbaik..
semoga aku bisa kuat tuk itu..
dah mkn lum nie korang??
aku ???
hah hahhh....
lum g??? hahhahahahhaa...
lapar g???
tak juga...tapi >>>
nak makan ayam... :(
sape sudi nak belanja aku malam ne?????

Jan 17, 2011

haiyak!! apa lah!

assalamualaikum
mat petang semua...
haaaaaa...
hari ini korang pe cer???
banyak benda nak share nieh.
tapi tu la gambar tak leh nak upload g..
ishhh..geram siot!
tadi malam aku tidor ada lah dalam jam 12 tengh malam..
tapi selalu ok je..bangun mesti on time..
kalau tak 6 15 mesti 6 30 pagi..
tapi tadi ..
buat kali pertama dalam sejarah kerja ku..
aku bangun 730..
oh my god! alamakkkk!!!
memang laa....aduiyaii.....mmg teruk la....
lalu aku msg eo tell..aku lewat masuk ..
sebenarnya aku ada meeting kewangan hari ini..
nasib je la meeting itu start jam 930..
huhuhuhuh..fuhhhh!!!
ingat leh sampai b4 jam 830..
rupenya...aku punch card jam 840..huhuh..
jem..jem..jem..
ingat kuar jam 8 tu tak jem g..aduishhhh!!!!
ape laaaa...
jem g upenya,..
and akhirnya..
kite org tak jadi nak g kuar makan..
aduityaii.
banyak pulak agenda tadi...
pas meeting, ade taklimat firefly..
pastu jam 230...ketua Unit lak meeting!
so mmg CANCEL la makan makan kite org tuh...
tak pe nanti dalam bulan february kite buat.
mesti buat.
kena rancang betul2 nieh....
korang dah makan lum nieh..
aku???
lum g..mandi pun lum g..hahahhahha....
tak senonoh kan??
okeh la nanti aku try upload pic..
if dapat baru kuar srory mory...
:)

Jan 15, 2011

apakah perasaan anda bila di tanya begini???

salam semua
buat kali pertama aku berani menulis nya disini!
semalam aku borak ngan satu mamat nieh ~ngeee~~
borak nye borak..tetba satu soalan kuar dari die..
mcm mana lelaki nak taw kalu gals tu suke mereka??
so kalu korang nak jawab ape??
hahahahha.mesti korang terdiam gak kan...
pastu malu malu nak ckap..
hahahhaha..;)
shy shy gitu...ishhhh..tak sopan langsung!
tapi kan aku tak kisah pon berkongsi ngan die..
bukan nak bagi rahsia gals tu terbongkar..
alaaa kalau die buka remaja pun
still ade benda2 or fakta2 tuk di kongsi tuk nak tahu
mcm ne nak tahu gals tu suke kat mereka de boys..
tapi bukan semua apa yang aku ckap aku buat pun..
tapi tadi tak kate pun tuk aku kan..
ahhakkkkkzzz.. ;)
shy shy.. ;)
tapi betul la tuh..
sometime if gals tu suke ngan laki tuh..
dia tak kan cakap ngan mulut..
tak kan ckap..
segan malu nanti org dok kate die perasan..
jadi senang die tunjukkan lalui perbuatan die...
kalau laki tu faham..faham ar..
lau laki tu jenis yang lembss..
so tak de harapan ar..
tapi ade gak gals yag tunjuk perbuatan ni just nak main kan org je..
nak tenguk laki tuh macm mane..
jenis yang melayan ker.
jenis yang tak kedekut ker..
jenis yang baik ke.
or
just same je mcm laki laki yang lain..
mcm tuh juga lau laki laki kan...
kdang kadang tuh if de boys bukan jenis yang mat jiwang nie.
die suke gals tuh die tak cakap.
tapi dia akan melalui perbuatan..
give bunga..give coklat..
gals tu majuk die pujuk..
gals tuh nak g mane die teman..
gals tu sakit die ambik berat,
ye..ye..mmg ar kawan rapat a.ka. bestfren leh mcm tuh.
tapi kite leh rase kelainan nye..biarpun de boys cakap
" aku ambik berat same je..mcm kengkawan lainn'
tapi yang rasa pompuan tu..
or de boys tu sendiri yang rasa tapi tak nak ngaku.
alaa.a.so sweet..shy shy gituu. ;)
wahh so sweet kan. ;)
dah lame tak de rasa mcm tuh...
oh hati...
bila kah kupu kupu rama rama itu akan kembali semula ? ?
;)
wink..wink..

pagi yang penuh cinta..

assalamualaikum
pagiyangcerah dan indah..
can't waiting for met my BFF..
ohhh my God!!
rindu rasa nya ngan dorng...
hahhahaa..
biarpon mereka tidak mengetahui nya..
tak pe tak kisah pon..
yang penting hari ni jumpe drng...
korang nak tau cerita tak??
oMg.
sebenar nya aku saya lucu pun ade..
tapi nak wat mcm ne..
sebb boleh2 tadi pagi i bangun jam 6.42..
oh mygod..
lambat dah nie..lambat..
selalu bangun 630 pagi..
adesshh...plan dalam minda nak ambik EL jer...
fikir fikir balik..
eh ari ni bukan ari saturday ker???
oppssss....ngigau la pulak..
adusshhhhhh!!!
hahahahhaaha :P
ape2 pun tidur aku terganggu dengan satu panggilan telefon ini
dua kali siot dia kol..
tak de save pun name dia kat fon aku.
at last aku silent.
ganggu tol ar org nak tidor...
ishhhhh....
nak baring baring jap..nanti continue
;)

Jan 14, 2011

really hate when org tak henti henti ckap kesian!

benci nyeee!! aishhh!!!tak suke la!
faham tak.!
kenapa susah sangat nak faham perasaan orang nieh..
nape nak cakap benda tu..or perkataan itu..
berulang kali..
dah naik muak dah dengar..
mcm la aku ni budak manja yangtak tahu nak berdikari!
aishhhhhh!!!
ye la kot kalau nak kecian pun..
tapi dah lame kot
dah nak seminggu kot..
tak yah la nak dok kecian..kecian nye..
iashhh bosan ar dengar ayat tuh..menyampah!
bukan tak sedih berpisa ngan akak housemate tersayang..
tapi aku dah besa hidup mcm nie..
g pun kiteorg dah mmg selalu je tak de kat umah..
so kalau mcm dia tak de tu aku anggap je dia g kursus...
cukup time ade kat umah!
so tak de la terasa sangat ketiadaan dia..
ni tak orang asyk dok nak ckap kecian nye,
dah tak de sape nak kawan..
dah tak de kawan nak berjalan berborak..!
iashhh geram tol la!!!!!!
mcm je kami ni tak leh hidup kalau masing masing tak de!
menci la asyik dengar ayat tu!
tolong la erk!
kite orng masing masing leh hidup berdikari!
tak yah nak dok kecian kecian
dekat kite org!
kite org tahu nak jaga diri masng masing!
cukup time kite org jumpe ar..
bukan tak leh nak jumpe!
okeh!

facial time>> best nye :)

best nye tadi
huauahuahauhau..
tu yang tak boleh blah tuh..
hahauhauhauah..
biar pun lambat tapi best gak..
gahhaha
terkejar kejar la tadi..
laju je bawa kete..
huahauhauhaua..
biarpun sakit tak pulih sepenuh nya..
tapi yang penting muke tu penting..
hkahkahkahakh!!!
esuk nak kuar ngan member poli lu..
yihaaaa...

Jan 13, 2011

bermanja time : nak juga,

mat malam
korang dah makan?????
aku lum makan g..
tengahari dah makan.
pas bangun tido dah makan dah..
tapi malam lum g,
nak makan ..
nak makan burger....
=(
kfC or MacD??





mane satu nie nak makan??


aduiyaii..
nak makan bubur maCd tapi tak de sape nak teman.
warhggggg!!
nak makan sendiri bleh je..
tapi tak besh ar...
uwaaaaaa.....

update cket....,
demam dah ok cket..
panas ade g cket....
tekak tak sakit sangat leh ar telan air liur pun tak sakit dah..
tapi batuk dah mulai menunjukkan diri nya..
iashhhhh....
ni yang tak besh niehh...

demam alahai!

cik dida demam???!!!!
oh my god!
jarang sekali nak dengar cik dida demam...
kalau dengar pon paling paling nak demam.
demam kali ini menjadi..
aduihai..
punya lah sakit..
mule2 tuuh just sakit tekak...
abaikan..
dalam 2 3 hari ar mcm tuh..
pastu kemarin..sakit tekak tumenjadi..
dan ttelah memanskan badan cik dida..
tak de mood??? kompom!
nak beli air minum pon dok berbaris pun tak larat..
makan pun takde selera..
sakit nye kan...
tepat 1130 kat opis...
saya g pantri tuk menidurkan diri yang tengah sakit.
fuyyyyooooo..
tidur tak engat dunia tuh..
tetba tidor ku di ganggu dengar ketukan kat atas opis..
lalu ku bangun..
dan di saat itu...kepala ku pusing bangat,.
pening doh...
huhuhuhuhuh....:(
cube tuk tido kembali....
ok...boleh g...
bangun sekali lagi tuk buka pintu..
kerana member masuk nak tido gak..:)
dan wake up jam 2.10 petang..
aiyooo.....
mmg rasa tak larat sangat.
panas mulai panas...
cube tuk bertahan sehinggan jam 5 petang..
tapi akhir nya mengalah tuk g ke klinik..
oh tidk...
sungguh aku tak suke.....
dan akhirnya aku di sini..
di umah....dapat mC...
huhuh
ari ni boleh ar...
boleh tahan g...baru pas makan ubat
tapi lum makan tengahari...
jap g nak masak..
nanti sambung g k,..
dahhhh

happy tak terkate..

salam pagi semua..
hari ini terasa nak update cket kat beLog ini..

aahaha..
lama dah tak update kan..
akhir nya saya dapat gak mini lappy saya..!!
yeahhhhhhh!!


ni la wajah lappy baru saya,...

kredit to incik google..(^_^)

heheheh..

sejibik ngan lappy kat atas tuh..

la lappy cik dida..

hahhahaha.

best best..

biar pun pening pening ngan lappy nie..

tapi still leh belajar kan

hihih....

yang penting cik dida puas hati..

and last nye cik dida beli camera..

hahahahahha....

ni kali mmg penoh ar gmbr cik dida je....

suke..suke...

Followers

Template by:

Free Blog Templates