** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jan 15, 2011

apakah perasaan anda bila di tanya begini???

salam semua
buat kali pertama aku berani menulis nya disini!
semalam aku borak ngan satu mamat nieh ~ngeee~~
borak nye borak..tetba satu soalan kuar dari die..
mcm mana lelaki nak taw kalu gals tu suke mereka??
so kalu korang nak jawab ape??
hahahahha.mesti korang terdiam gak kan...
pastu malu malu nak ckap..
hahahhaha..;)
shy shy gitu...ishhhh..tak sopan langsung!
tapi kan aku tak kisah pon berkongsi ngan die..
bukan nak bagi rahsia gals tu terbongkar..
alaaa kalau die buka remaja pun
still ade benda2 or fakta2 tuk di kongsi tuk nak tahu
mcm ne nak tahu gals tu suke kat mereka de boys..
tapi bukan semua apa yang aku ckap aku buat pun..
tapi tadi tak kate pun tuk aku kan..
ahhakkkkkzzz.. ;)
shy shy.. ;)
tapi betul la tuh..
sometime if gals tu suke ngan laki tuh..
dia tak kan cakap ngan mulut..
tak kan ckap..
segan malu nanti org dok kate die perasan..
jadi senang die tunjukkan lalui perbuatan die...
kalau laki tu faham..faham ar..
lau laki tu jenis yang lembss..
so tak de harapan ar..
tapi ade gak gals yag tunjuk perbuatan ni just nak main kan org je..
nak tenguk laki tuh macm mane..
jenis yang melayan ker.
jenis yang tak kedekut ker..
jenis yang baik ke.
or
just same je mcm laki laki yang lain..
mcm tuh juga lau laki laki kan...
kdang kadang tuh if de boys bukan jenis yang mat jiwang nie.
die suke gals tuh die tak cakap.
tapi dia akan melalui perbuatan..
give bunga..give coklat..
gals tu majuk die pujuk..
gals tuh nak g mane die teman..
gals tu sakit die ambik berat,
ye..ye..mmg ar kawan rapat a.ka. bestfren leh mcm tuh.
tapi kite leh rase kelainan nye..biarpun de boys cakap
" aku ambik berat same je..mcm kengkawan lainn'
tapi yang rasa pompuan tu..
or de boys tu sendiri yang rasa tapi tak nak ngaku.
alaa.a.so sweet..shy shy gituu. ;)
wahh so sweet kan. ;)
dah lame tak de rasa mcm tuh...
oh hati...
bila kah kupu kupu rama rama itu akan kembali semula ? ?
;)
wink..wink..

0 tunding jari kat saya :

Followers

Template by:

Free Blog Templates