** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Feb 23, 2011

ketika aku membutuhkan nya..

hati ini sering dilukai..
hati ini sering dikecewakan
sehingga hati ini mati tuk mempercayai sebuah keindahan
yang bernama.
"cHiNta"
TerLalu sukar Tok ku lalui semua ini..
terlalU sukar tuk ku terima semua ini..
sampai ke hari ini..
aku Masih menanti apa YaNg seterus nya..
sampai Ke saat ini..
aku masih disiNi meNuNGgu
sesUatu yang pasti..
datang pada Ku...
kaU..
memBuka mata Ku..
membuka aTy Ku..
tiKa aku sedih..
kau hulurkan baHu tempat Ku menangis..
tika aKu kemurUngan.
kau HulUrkan senyuman dan lawak mu..
buat KU ketawa...
tika Ku tersedu..
kau HuLurkan tangan saPu airmata Ku...
mendiamkan aku dari tangisaN itu..
terIma kasih kerana HAdir Buat KU.
walau Ku tahu hadir Mu Hanya sementara...
hati ini sering sahaja keliru dengan setiap perbuatan mU..
hati ini sering kalah dengan belaian mu...
hati ini sering digaru gembira bila tika kau menyakat ku..
seakan kau tahu aku sering mengintip mu..
seakan kau tahu aku sering menanti mu...
seakan kau tahu aku sering kalah dengan mu...
sehingga hati ini tak boleh membuat perbandingan...
antara kawan atau pun lebih dari seorang kawan...
diri mu,
kira kau melihat ini...
tika kau membawa ini..
ketahui lah bahawa aku sering keliru dengan apa yang telah
berlaku antara kita..
sememang nya kita berkawan,
sememangnya kita ketawa..
sememangnya kita gelak tawa..
tapi hati kita tiada siapa yang tahu..
sehingga kita mengakui nya sendiri..
bila??
hanya masa yang menentukan nya..
hanya tika itu bisa buat kita memperbetulkan
segala gala nya..
sehingga kita , sehingga hati kita..
tidak keliru dengan semua ni...
betapa aku membutuhkan kamu
wahai chenta...

alasan tak balik umah

Hukhukhukhuhuk....sedih nyaa..benci nya dan diri ini sangat gerammmmm sekali...adakah aku yang kurang layanan??? or aku ni kurang pekaa pada diri nya sehingga diri nya teramat sukar tuk menerima layanan dari ku????
oh mY god!! tulunnnkk.......sangat geram bila org tu cerita ngadu ngan org lain tentang apa yang dia tak puas aty ngan kita..dalam umah kita..ishhhh...pesal tak g taw yang akak ni taklayanmcmtuanputeri kat kamu.....
ishhhhhhh...
alasan tak balik umah : keje partime...ade ke keje partime leh sekejap2 n driver le jadi keje partime yang sekejap kejap..??? nak tanya la kan...iasshhhh...kalau ye pon tak suka layanan bagai puteri akak ni gtw la...saya tak suke la akak buat mcm nie..shaya tak suka la akak ni buat semak baju tak sangkut ker?? oppppsss bocor rasia lakkk...ishhhh...
alasan tak balik umah : segan sebb saya tak de wit nak beli barang makan..saya pun tak de la banyak sen gak nak beli barang mkana ary2 saya bukan jenis makan yang mewah2..saya pun makan goreng telur dadar je..saya pun makan sardin jer..ikan masin je....langsung tak makan pun ade gak,..at least jangan la menipu kata keje tapi act tak keje lepak umah kawan sampai berminggu mcm saya ni halau lak dari umah ini...awak tu bayar SEWA tapi tak duk uamh..tak kan membazir namenya tu.....duk la umah wahai adikk....
tak faham pemikiran org sekrg nieh./
eishhhhhhh!!!

Feb 16, 2011

c H E n t a

bila hati mula rasa tak senang...bila hati rasa nak menangis..bila hati rasa nak menjerit menyatakan sesuatu...bila tekak rasa nak mengeluarkan sesuatu yang dia rasa akan buat dia rasa aman dan tenteram..alangkah bahaggia bila kita bisa menuturkan bait bait kata itu di hadapan insan itu...oh...sungguh hati terseksa kerana hanya dia yang mengalami nya...





bila hati mu ingin mengatakan oh syg, aku sungguh rindu pada mu.....tapi hanya di kotak benak fikiran ku sahaja,..kerana tiada siapa yang mendengar nya keluhan hati kecil ini...bila mata tak mampu menampung air itu lagi, maka dengan secepat nya dan selaju je....dia mengalir dari mata itu menjadi air mata kesepian dan air mata seorg gadis yang merindukan orang yang dirindunya....oh sungguh kesian hati ini...tak ada siapa yang peduli...




bila hati ini tak bisa duduk diam..mula rasa cemburu..bila hati dan kotak fikiran mula tertanya tanya siapa gadis itu...mengapa dan kenapa kah?? dan bila kah?? maka c hati juga la yang merana.kerana hanya mampu di simpan di dalam hati tanpa mengeluarkan bait bait persoalan itu....sungguh tak di sangka....pedih nya rasa hati...



cinta itu bisa buat kita kuat, bisa buat kita lemah dan bisa buat kita nangis...cinta juga bisa buat kita ketawa....kejap nangis dan kejap tersenyum..kerana kita bahagia memiliki nya.....kerna itu cintai lah diri kita sebelum kita mencintai orang lain...hargai diri kita kerana itu la yang terbaek buat kita semua...

Feb 11, 2011

mcm mana nak remove blogger yang tak aktif lagik??

help..help..helpp!!
aku ade masalah nie..
mcm mana nak REMOVE BLOGGER YANG TAK AKTIF LAGIK.
aku naek binggung nieh..
dulu pandai sekrg dah benggong cket
tak tahu dah nak remove mcm mane..
SAPE2 YANG TAHU TOLONG HELP MEEE.....
PLEASEEE AJARKAN SAYAA!!
;(

Feb 10, 2011

jangan pernah tanya saya kenapa

MAT PETANG SEMUA...
entah kenapa aty ni asyik terusik
sejak akhir akhir nieh...
entah kenapa aku sering ingin mengalirkan air mata..
ingin menitiskan air mata...
entah kenapa sejak akhir akhir ini..
aku ingin bermanja dengan diri nya....
ntah kenapa aku rasa terasing dari diri nya...
ya! aku tahu aku tak begitu penting buat nya..
tapi entah mengapa aku terasa dan terusik dengan nya.
aku ingin sahaja mendengar suara nya..
aku ingin sahaja bergura senda dengan diri nya...
tapi hakikat nya aku tak ingin dia terganggu dengan kehadiran ku..
adakah aku terlalu megimpikan dia???
untuk aku dan untuk hidup ku???
aku keliru dengan perasaan aku sendiri...
kawan kah dia dengan ku..
sayangkah dia dengan ku...
ahhhhhh!!!
ingin ku lenyapkan semua ini dengan segera..
ingin ku menganggap semua ini..
mimpi semata mata mimpi di malam hari..
dan bangun keesOkan ary nya..
ia hanya satu khayalan dan tiada apa apa yang berlaku..
kenapa aku yang selalu YANG merasa semua ni..

Feb 9, 2011

boleh tak saya bertahan untuk sehari ini...

hari ini
ase nak off semua handphone kesayangan aku.
ase nak tutup semua...biar tak siapa pun dpat cari aku..
tapi ade kew owang nak cari aku??
ase nye selama ni aku yang cari owang...
huahuahauah....
boleh kew aku bertahan tak onn/bukak handphone
for tonite...
ntah la ary tetap terusik..
nak kata ape..
tak de laaa...tapi itu la hakikat...
kejadian tadi pagi buat aty ini terusik...
cuba nak hiburkan haty dengan on9 fb..
tapi akhirnya tak dapat gak..
cuba gak hiburkan haty dengan on9 youtube..
but still gak ase kosong..
yaa..aku ase kosong sekrg...
nothing in my heart..
y??? aku juga tidak tahu mengapa dan kenapa
jadi begini....
boleh kah aku bercakap mcm nie...
boleh tak aku nak ckap mcm nie...
'syg rindu ngan dear'
' dear buat sayang rindu'
tapi aku de hak ker???
hahahhahhaha....
pasan jer lebih la cik dida nie...
tak de sape nak kat awak tuh.
dah la tak CHANTEK...
PEMARAH lak tuh.....
huahuahauhauhaua..
kijam tak ayat tuh :P
ayat tu mmg kijam kan.... ;)
okeh la start jam 9 .
akuakanoff9..
off9kan semua yang buat aku berhubung
dengan dunia luar..
simpan kat dalam beg ..
takyah tengok g..
pasni baca novel lagi bagus..
kalau terbaca la..
tak pun pasni tidooooooooooooooooooo!!!
jangan fikir ape pun....
oke!beres!
gug nite dunia ku..!

mood yang hilang

my mood is hotttt!!
me tak de mod today..
aduisssshhhh...
ntah tetba ase mod gantung..
tak de modd...mod ilang..
ase nak teriak....huhuhu....
tak tahu la nape..
aty ni terusik sedikit..

Meeting wiTh My Bff edisi Khas

salam petang semua.....
korang ade mooD ke nie...
aku mcm jiwa kacau sudah niehhhh....
boleh ke aku tutup " off hand pHone for tonite "
huhuhuh...
patut keerR?
baru ary ni dapat ade mod nak update
"perjumpaan bersama budak budak yang comel"
edisi khas...
"meeting with my Bff edisi khas"
sampai je kat labuan around 6.30 petang...
sampai umah dalam jam 1915 malam....
tetba maen meset ngan my twin...
she said malam ni je le kita jumpa....tapi kejap jaa...
sebb my mom marah kuar time CNY...
dan aku fikir malas dah nak kuar lau mcm tu..
tapi my twin said Oke!..
hahahha..
so Jam 2015 aku kuar lagi..
adoiii..penat siot....
dan ni la hsil nya..
kiteorg lepak kat macD..

mae satu my twin??????



peaceeee!!3
dan ini malam kedua aku di labuan...
hahahhahha..
apeeewww kau nak kate ary ary kau jalan ye cik dida.????
yee..aku dah berjalan ary kedua di waktu malam....
yihahaaaa.
hebat tak hebat tak???
kiteorg lepak g makan kat tomyam island....




ni la makanan aku..
ye aku??
aku sorang je makan...kawan aku tak makan
dia makan ayam sayap je...
huhuhuhu...



dan...




ini adalah...
mesty korang dah agak kan.....
ni adalah malam ke tiga aku di labuan.../
huahauhauhauha..
tiga malam bertutut2 aku berjalan kuar malam..
canggih betul aku nie.....
act nak jumpe waktu pagi..tapi my Bff ni ubah tarikh kan..kerana
esuk nya aku nak bertolak balik ke my home Kk..
hahahahhahhaha....
my home la kOnOn nye......
so aku berabis ar kol member2 nak bawa berjumpa...
dan ni la hasil nya
terima kaseh kawan... ;)
aku menghargai kedatangan korang di malam itu...
gembira sangat....
sampai aku gelak kuar air mata kan..
kan.. ;)




with my Bff
dan dia balik ary isnin.....
huahauhaua..
dia la yang ubah tarikh tu..
tapi oke la tu sebb leh jumpe!
happy sangat..
okeee!!



with my Bff a.k.a sistaa idra



bergembira berborak bersama...





BB rozieaNa with Nordiana



hartiNi with Idra





kami yang sel;alu ceria dengan gelagat masing masing..
;D

balik time......
nak tahu jam berapa...
haaaaaa....jam menunjukkan 1130 malam..
bawu korang nak berambus dari macD ini....
penat budak budak macd tu tunggu korang berambus..
akhir nya korang berambus gak..
hauhauha..
kijam kijam sungguh nye..T_T






akhir kata..
semoga keceriaan kita menjadi teman kita semua..
wink..
bahagia rasa nya bila org sayang kita....
gembira rasanya bila kita tahu orang yang kita sayang
sayang kita....

ntah la!

assalamualaikum semee..
selamat pagi u all...
dah brekpes belum niehh??

ntah la ary nieh mood tak berapa nak elok..tapi pakse diwi jer tersenyum dan bergembira...kenapa?? ntah laaa ada sesuatu yang bersarang kat kepala nie....

ary nieh nak borak pe erk???
mcm mana nak taw lau orang tu "TELAH MENCURI" ATY KECIL KITA???
saya nak taw sangat...huhuhuhuhu.....

kenapa kita di takdirkan bertemu dan akhirnya kita berpisah...
kenapa kita ditakdirkan melihat segalanya sebelum kita menutup mata...
kerana itu lah perjalanan kehidupan kita sebelum kita menutup mata...kerana itu la takdirnya yang ditentukan OLEH NYA...kenapa kita perlu mengeluh kerana semua itu??

ahhhh.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! apa yang aku merepek ini.........!!!!!

Feb 2, 2011

lambat update * go to perak *

assalamualaikum...
selamat pagi seme...
u all ngah wat pe tuh ;p
aku kat office nie..
wakakkakak...
aku bawa lappy comel ku ini g opis..
susah ar nak upload pic or nak edit...
jadi nak merajinkan diri ar bawa lappy comel ku kaler pinky ini..
nak di jadikan cete ar..
cehhhhh..padahal mmg di rancang baik punye...
20hb tu gerak g PERAK...
sebb my akak a.k.a housemate a.k.a my ex housemate...
bertunang....haaaaa...tengok tu orang laen dah tunang...
aku?? bile g??? hahhahaaa...aku sendiri tak de jawapan nye...
nak dijadikan cete..my akak tu gerak awal g..jam 1230 tengahari...
akak naek MAS..penerbangan Malaysia Airlines System Berhad..
aku nye flight??? jam 1830 petang...
naek??? aisasia.....Penerbangan Airasia Berhad..
hehehhehe..kenapa tak same?? sebb jimat kos...hahahhaha...
aku sampai dalam jam 2100 malam cm tuh ar..
pastu kiterorg nak kete JERUNg...hahhaa..
haahh..apewww ko katee?? jerung?????? hahahhaha...
a'ah kete JERUNG a.k.a HONDA PUTIH....
hahhahhaha...sape punye?? aku??? akak??
ohhh Nooo mannnn!! bukan aku nye..bukan akak nye...
tapi cik abg akak punye...en.Tunang akak yang punye...
hahhahahha..akhirnyaaa aku berjaya naek HONDA cik abg akak..;p
thankz abg faizal ..;p


kiterorg g singgah makan kat perhentian sungai BuLOh kot...hahhaha..
makan pe?? makan kFc...
act bukan kite yang nak makan KFC memalam nie...
tapi cik abg akak tu yang nak makan..huahuahauhuahau....
pastu dari itu..kiterorg gerak balik g pErak...
perak kat ne???? kat sri iskandar....
tapi aku tak tengok perjalanan tu..
sebb aku tido!!hahahhaha..
bangun2 je...aku mmg dah nak sampai....
huahauhauahuahau....
penat + letih + sakit = tiDo....
esuk nye kiterorg g jenjalan buat inai kat jari..
tapi pix tak leh nak upload sebab gambar tu lom g edit nak nak masukkan
kat dalam belog terchenta ini...
kitreorg buat inai kat little india...hehehehhe..
cantek memang cantekkkk..
tapi tak tahan nak pakai lame kat jari nie.
sebb waktu itu....panas terik + inai dah retak2 = tak de sape nak bawa kete..
aahahhahahaa...
bijak kan kiteorg nie...
dah esuk nye....ary yang ditunggu tunggu...
wink ;)



ni la wajah cik akak tengah tunggu en tunang sampai ;)


ni aku kat tepi tasik...tasik ker??
hahahhaa.....



nii aku laa..sape agy..
gadis yang suke bergambar biarpun kat mane2...

tengah dok menunggu ni..
letih dah menunggu....






nampak tak inai kat tangan tu..
tu la inai tuu..
hahahahhhahhaa
;)


sesudah itu....nak taw tak jiran umah cik akak nie.

budak sabah..wakakakkakaa...
hensem boys ooo...
gile ar...
tapi ok ar..naseb cek cek balik dah ade Gf..hahaha..
kalau tk....aku nak mengayat lu..
khakahkahkaha...
ade ke patut...
tak patut tak patut langsung.....



rindu ngan budak budak tu....
hehhehehehhe..
rindu ngan anak dare seksi siot...
hahhahahahhahahha...
ade mase nanti aku akan ke sna lagi....
thanzk akak bawa adik jenjalan.
:)


Feb 1, 2011

dating with my Bff Gumul (edisi khas)

assalamualaikum..hye semua....ary nie cik dida nak story morry about my dating with my Bff gumul..ghhehheh..kiterorg nie name je dok satu Kk..tapi tak de masa nak berjumpe..sorang2 bz ngan agenda tersendiri,cehhh..busy la sangat kan...ape ape pon thankz my dear....mida n nana..meluangkan masa yang ada.yeahhh yang lain jangan menyampah :P
gambar cik dida malas nak upload manyak..sebb nanti lambat kan...hehhehe...biasa la tetba ary ahad tu cik dida terasa nak g Kbox...so kol ar manusia manusia yang ade kat area kK nie..hehehhe..sory dear...cik dida act ade dah plan ngan nana..tapi tak g taw adie n mida nie..so bile kol adie.adie kate die ade date..so kol nana serching by Fb..kredit to FaceBook...nak taw nape Fb??? sebb cik nana tak On hp...huhuhu...tapi nana lupe act kiteorg ade date...sebelum tu jenuh cik dida berfikir after balik dari perak ary tu...ade buat appointment ngan sape erk 30 January ...??? upe2nye ngan budak budak gumul nie,.hahahahha. :p...ni la unplanning perjumpaa budak budak gumul..hehehhehe :P
so yang lain jangan jeles erk....
al kisah bermula....
cik dida g ambik cik mida kat kelombong..hahhahha..punya la susa nak cari umah diee.huhuhu..sebb nye ary ujan lebat..so terpaksa la ambik dekat umah..tapi pusing sekali...dua kali dah banyak kali ubah tempat nie...huhuhu....kesabaran mula terbatas....huhuhuh....akhrnya berjaya...dan meneruskan perjalanan ke Wawasan plaza mengambil cik nana...dah ambik cik nana...g 1B tuk cik nana makan..kerna cik nana lom makan g.....terus kan aktiviti iaitu menyanyi..melalak..hahhaha..kbOx i'm here!hahahhah...yeahhhh!!! ambik ko 1 jam setengah kat kBox..melalak la sepuas puasnya....hahhahaha....
pastu kuar dekat jam 6 dan meneruskan perjalanan pke Pantai Tg aru...huhu..lepak-ing makan ayam sayap (ayam panggang)...dan balik dekat jam 730...hantar sorang sorang...sampai umah jam 8.35..on my god...!! cik dida ade temujanji! tuk siap kan diri ...oh Nooo!! send msg to Him..."give me ten minutes"... he reply.".Ok.."..hehhehe....naik umah....terus mandi......bersiap...n turun tunggu him kat bawah..hHOhoHOHo.....kelam kabut siot...hahahhaa..
sekian ..itu je ..hahahHOHOHo....


cik nana ngah menghayatkan lagu..

kat 1 B cik nana ngah makan..

for my dear yang lain....lain kali kita kuar k.
=)

Followers

Template by:

Free Blog Templates