** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 20, 2011

rindu suasanaberbelog-ing dulu dulu..

rindu nak berbelog-ing mcm dulu dulu..
idea tak pernah berhenti di kerah di perah..
hihihi.. :)
idea sering datang melulu..
tanpa segan dan pilu terus menerjah kota fikiran ku...
dan akan sering diluahkan di dalam belog..
namun kini....semua nya mcm tiada seri..
sering kehilangan idea kerana ??
aku juga tak tahu..
rindu nak bergosip gosip ngan semua org...
rindu nak berchatchitchatchit ngan semua org..
cik ifa busy ngan keje...tak same dah mcm dulu...
dulu stdy..busy mcm mane pun tetap layan belog...
huhuhu....puan asna still menghadap belog nye..
belogger tegar ye puan asna...???
hehehhehe.. :)
adik awyn ntah hilang ke mana tak leh nak kesan sekrg nie..
wendu la ngan adik saya itu....
huhuhuhuh :(
dah lame tak buat semak kat page cik lollypop..
huhuhuhu :(
merindukan saat saat mcm dulu
giler ar....
nak skodeng beloging org pun tak kira..
nak gaduh pun tak kire wei..
suka sangat gaduh ke cik dida nie.
tak de la..tapi org yang selalu tak puas aty ngan aku..
nak wat mcm ne.
hihihi :)
org tak puas aty ngan aku sanggup ambek link aku nak
laga laga kan aku ngan satu belogger tegar yang lain..
kejam kan?? kejam kan??
dan aku jadi mangsa keadaan dan siap kene maki hamun
ngan follower dia wei..
asihhh..benda yang tak leh nak tahan..
sampai sekrg takleh nak kesan sape nye keje...
kejam sungguh..
dalam dunia belogger ni..
manyak benda dah aku pelajari
dan aku lalui...nyamuk nyamuk lalat lalat
menyerang dan menyinggah ka diri mereka di ruang chat chit ku itu..
siap maki hamu aggy..cisssss
berani mereka kan?? hehhehehe...aope2 pun
ku tetap tegar berbelog-ing....
yeahh!! syabas buat diri ku..
aku tak de la gile sangat sampai nak follower beribu ribu ribu
sebb aku tahu follower beribu pun tak de gune kot..
sebb bukan semua follower itu bace kita nye tulisan..
ngeee~~~
cukup sekdar ade silent reader..
tapi bahayaaa ooooowhhh..
silent reader ini adalah menyampai or musuh ketat kita..
ada masa kita di sukai org..ada masa tulisan kita org benci sangat sangat..
mcm penulisan mereka itu bagus sangat kan? kan?/
heheheheh :)
sangat sangat merindui waktu dulu....
=)

Mar 18, 2011

Rindu SeteNgah Mati :(


salam malam semua....
ntah nape ari ni aku tetba ase nak nanges jee..
sunyi nya hidup kalau mcmnnie..
ade housemate tapi mcm tak de..
ngekk!
ntah la...
nak kuar tapi malas..
ngek!
bila la my dear gumul's datang kat sini..
rindu ngan mereka mereka itu hanya mampu di luah di sini
dan di fesbuk-ing ja..
tapi if luah kat fesbuk - ing...
mesty org kate jiwang ar...
mesty org kate merepek la..
drng ape taw perasaan aku kan??
ngek ngok! ikut suka aty aku ar nak meluah ke ape ke kan.
tak nak bace remove ar aku dari fb korang..
cehhh..tak de tak de...sory ar...
tak de modd ar...
:(

Mar 10, 2011

bersiar siar kat i - ICTY dan KEy EL

salam pagi semua.....
ngah wat pe tuh??
mesty korang ngah keje kan?? kna?? hahahha..(gelak aggy)
aku? mcm besa ar..still bercuti.
kat mane??
sekrg destinasi ku di sepang..
okeh aku nak cer ar cket about perjalanan mula2 sampai.
sebb line yang berapa nak bagus so baru pagi ini
ketika ini boleh ku upload pic itu.
sebb nya aku pakai line kat umah member aku ni..
hiihihihih wink ;)
kiteorg sampai je jam 1 petangg, pastu singgah kat umah kawan aku ni.
g makan mak dia suh jemput makan tengahari..
so tanpa menolak aku dan my mom g la...
bak kate org rezeki jangan di tolak..
ngeeeee~~~~
pas dari umah kawan aku tu dalam kira jam 3 gtu..
kita org bertolak g KEy ELL tok bersiar siar..
yeahhh!! cehhhh!! ayat je lebih..
kahkahkhakha...dah sampai key El ujan lak..aishhhhhh....
susah tol lak..dan disaat itu aku yang sememangnye demam dan selsema..
terkena ujan tambah agy ar demam panas aku ni..
huhuhuhuhu..sedih tol laa...
ape2 pun setelah berfikir panjang....
redah jee...
haahhahahhahha :)
okeh my dear,
setelah menconggak mengira dan berfikir...
jarrak dan masa..
penat dan jauh nya...
kami telah mengubah plan....
sebenar nya malam tu ingat nak balik umah dulu baru g i-CITY.
jengggg!!!!!! tapi akhirnya...setelah mengambil kira semua faktor,
kami telah pun bersetuju tuk terus g i-CITY...
tanya mama, okeh ikut je..so ngan mama sekali kami hangkut...hahahhaha
wowww!!!! i likeeeee sekali!!
hahahahhaha
dan di bawah ni hasilnyaa....
jengggg!!!!!
:
:
:
:







masa ini kan de abg pengawal tu tiup wisel
ingat die tiup tuk org lain..
tapi tiup tuk aku
tuk ape?
tuk suh aku bangun dari situ..
kahkahkaak....












aku dan dila...





akusyukesangatsangatgambarini okew!!

aku agy :)

i like....



dah penat bersiar siar kat i - CITY,
kiteorg g mamam..
huhuhuh..ponat dennn.... giler sangat2....penat sangat2..

comei tak comei tak?? hahhaha
dengar dek my dear.
kate nye perasan !
hahahhaha..
tak pe tak ksah punnn..
werkkk :P





dan ia tamat di sini setelah jam menunjukkan jam 11 malam.
mama nak balik..
sebb mak long ngah tunggu kat umah..
so setelah berkira kira..
penat dan lelah...
kiteorg balik ar....
dan sampai umah jam 12 30 mcm tuh....
okeh!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::;
okeh next destinasi...
kiteorg g key el ( selasa )
with whoo???
jengg!! with my kazenn....



sebelum bertolak....
comei tak comei tak ??
jengg!!

comei kan..cun tak ?? cun tak???
hahahhahh :P


my kazen (nisa) with my mom..

me with along..

penat giler weii jalan masa tuh..
lengguh kaki semua nie
huhuhuhu......
tak larat nak makan weii..
makan pun tak abis...
huhuhuhu
masa nak balik...



adakah kegembiraan aku akan berteruskan..

mari kita ikut kisah seterusnya ..

nanti...

jenggggg!!

Mar 9, 2011

meluangkan masa kat doBi :)

salam semuaaa.....hyeeeeeeeeeeee.....:)) mesty korang ngah sebok keje kan...alahai..aku masih agy bercuti..yipppeee:)


tadi sampai de satu pegawai tu calling aku nak tanye pasal claim..alahai tuan...sorry ar..kali ni aku masih bercuti..ngeee~~~ mesty pas pni kuar statement lak " dida balik kg untuk sarung cincin lak..." hahahhah....geli...menyampah pun ade..hahahhaha.....ary tu dah statement " dida nikah gantung"..huhu..sampai aty korang kan..! huhuhu...


act aku nak upload pic ni tapi ape kan daya...line tak kuat sangat..gambar tak leh upload..sebb aku terpaksa menunggu lama tuk dia loading..arhhhhgggg!! taksyukemencihatesangat!ni la dia sifat ku yang sebenar..ngeeeee~~~ korang dah makan??? mesty dah kan?? aku??? mesty korang tak percaya kan...kalau kat opis korang mesty taw aku ngah wat pe sekitar jam 1 hingga 2..dan aku tak kan makan pun....aku tido!..tapi sekrg aku berada kat kedai dobi~ ngeeee~~~...aku lepak kat umah kawan aku kat sepang..kat Bandar seri Ehsan!.~ hahahhah aku tak makan agy...makan tuk brekpes dan lunch sekali je..cehhh..nak diet ker dida ??? tak aiii..tak diet pon..tapi tak de selera..heheheehe.. :))...

penat kot tak hilang g..aahahahha..biasa ar penat berjalan seharian semalam tak hilang g..huhuhu..ngantok komfem..kalau kat umahsendiri ni..mmg aku dah tido nie,.....memandang kan aku kat tempat org..tak de la aku nak tido...ngeee muahahahhaha...e~..

ape2 pun yang terbaekkkk!!!

Mar 3, 2011

buntu

mulakan hari mu dngan senyuman
=))
adakah senyuman itu akan berakhir dengan
senyuman juga ????
atau ia akan berakhir dengan tangisan kecil..
esakan kecil..
aku juga tidak tahu....
memberi nasihat kepada orang itu senang..
memberi sokongan kepada orang lain itu cukup mudah...
memberi kata kata semangat itu dengan penuh keyakinan...
namun....di hati kita...
seharian kita akan berfikir...
mampukah kita berdiri di kaki sendiri..
mendonggak..dan menerima segala dugaan dan rintangan
yang bakal kita terima dan yang telah kita terima.
serta yang sedang kita lalui...
sememangnya..
tuhan tidak akan menguji seseorang itu dengan ujian yang telah diberikan
sekiranya insan itu tidak boleh menangani segala ujian yang diberikan itu...
sebesar mana pun masalah itu...
seberat mana pun masalah itu..
yang tuhan berikan kepada umat NYA..
pasti ada hikmah di sebaliknya....
mudah mudahan aku mampu berdiri di kaki sendiri..
menyelesaikan masalah ini...
sesungguhnya aku sendiri tak yakin dengan diri ku sendiri..
adakah aku mampu melepasi dugaan dari NYA untuk kali ini..
doakan aku ya kawan kawan..
:)

menjenguk seketika.. :)

selamat pagi semuaa..
hye korang ngah wat pe???
hehehehhehe...
aku ngah bertungkus lumus menyiapkan kerja yang
bakal aku tinggalkan pada sahabat ku..
rakan sejawat ku a.k.a partnr ship ku..
waakakkakak....
ok sekrg aku nak chow dulu...
sebb aku nak selesaikan keje lu..
nanti aku continue agy k...
:)

Mar 2, 2011

Pengurus pasukaN?????

oh Noooo..
oh my Goddd!!
apakah?? aku sedang bermimpi....
nggeekkk...ngooookkk...
hahahhahahahaha..

(padahal dah taw awal agy)
tadi petang jam dalam 2.30 petang kiteorg ade meeting
meeting sukan..
untuk setahun ni ar....
ajk n who to be pengerusi untuk sukan.
sudah semestinya Oc...hahahaha...
pengarah laaaa..tak kan laaa kiteorg kan??
pe laaa...
hahahahahhaha...
dan pada jUn nieh...
jabatan kite org ade wat Konsvensyen sukan kat UITM Shah Alam.
so dengan itu...
nama nama pengurus bagi setiap sukan yang dianjurkan
telah pun diumumkan..
jeng...jeng...jeng.....
netbaLl a.k.a bola jaring...
pengurus nya..
cik aida sari...
jengggggggggggggggggg!!!
boleh ke?/ aku jadi pengurus ni...
buat kali pertama...
hahahahahhahaha.....
aku pun kurang pasti..
tapi insyaallah.. aku berusaha..cehhh
ayat penyedap je tuh....
hahahhahahha..:))
ok la tuh kan..hahahhaha..
p0e pe laa..yang oenting tiket penerbangan free..
hahahahhaha :))
so after bulan ini (march) bulan JuN i coming again.!
yeahhhh!!

setelah berfikir panjang..

hellloooo!!
selamat petang dan malam semuaa....
assalamualaikum wajah terchanta ku...
ceehhhhhhh......
setalh aku berpenat lelah mengubah wajah belog ini..
akhirnya.
aku berpuas hati tuk template yang ini...
yang sememangnya kadang kala tak de sape nak bace page belog aku ni..
tapi sebb keinginan yang kuat tuk mengubah nya...
akhirnya aku tamatkan nya di sini.
buat masa ni tak mo ubah dahhh...
akaallalalalala....

Followers

Template by:

Free Blog Templates