** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jun 17, 2011

bergurau ada cara nya geng!!

assalamualaikum..


sabar dida..sabar dida....jangan cepat melatah....mahu tak marah...tetba puuukkk....tolak kepala aku dari belakang..haiya pakcik kita ada adab oke!! bukan mcm tuh cara bergurau...agak agak la....aku ni pun bukan nya baik sangat pun..selalu gak berkasar ngan orang...selalu gak cubit2 org...selalu gak tumbuk2 org..tapi tak pernah terlintas di fikiran aku nak tolak kepala org lebih lebih lagi pegawai atasan aku...haiyaaa bro ! kali ni mungkin la kau di maafkan....


mungkin sebab aku ni terlalu kecil....haiyaa brooo....mmg kali ni aku tiada dah nak respct ngan lu la bro...haiya...aku ni cukup bagus la nak di buat dan di main2 kan korang....kutuk aku...tapi aku relax je....aku marah pun kejap je..merajuk pun kejap je...tapi hakikat nya gurauan kau itu sememangnya bagi aku kurang ajar ar....


ni kau baru buat kat aku....cube misalnye kau buat kat org lain...ape kesss???? fikir sendiri la bro...!!


oke! adiioosss!! malam ni nak kuar g tengok wayanng!!!!!

KenaNgan bersama sista KU wanie



assalamualaikum

meh kite citer mula perkenalan....



perkenalan bermula di rumah no.36 tak silap..ngeeee..lupa umah no berapa...sory ika....hehehehhe....di kuala mengatal..mula mula segan..tak manyak mulut..pastu dari panggilan wani.....ko..aku..dan akhirnya akak....dan gurau senda sahut menyahut bermula diumah itu....




persahabatan itu diteruskan lagi sehingga akhirnya kami mengambil keputusan untuk tinggal berdua di seri maju sepanggar..bermula episode kami berdua menjadi rapat sebagai adikberadik...jangan tak tahu kami ni memang satu kepala....sorang nangis sorang akan menangis..hahaha....tak de la gurau je..hahhaha.....kalu nak menyakat tak kira la kat ne..abis sume org kami sakat..hahhaha....yang penting kesetiaan dan kejujuran itu penting....


rumah itu kami hanya tinggal berduaaa.....no more insan lain lagi...rumah kekcik so tinggal berdua la...kalau my fren mini turun g Kk dari sandakan dia akan tumpang tido kat umah..alaalalla...rindu lak ngan masakan mini..kari ayam mini....hehehehhehe.......:)) ape2 pun kita sambung lik....rumah itu alkisah nya di cari oleh my fren shafiq..hahahha...yaa.a...biarpun rumah kami itu di tingkat empat tapi tak kisah la janji ade umah..hahhaha..yang penting kelengkapan dan peralatan dan Tv adooo!!! kalau tak adoooo mmg mati kutu ar..hhih....


bermula di rumah itu la kami tolong menolong, tolak ansur bantu membantu....gurau senda..tangis ketawa.....pujuk memujuk...baling baling bantal...hahha..nyanyi teriak teriak mcm ape je..hahuhuhu....di umah itu la kita mengenal kesusaha bersama....kalau aku tak kekurangan sen..dia la yang sering bantu aku...kalau dia kekurangan sen aku la yang bantu biarpun hakikat nya dia tak akan kekurangan sen sebb en abg sentiasa membantu dari segi kewangan..hehehehe...rindu rase nye..seperti semua berlaku semalam...dan akhirnya kini dia pergi balik perak....come to perak ..bye bye sabah.....


kalau dulu masak aku dia mesti cuci baju...kalau dulu sama sama kemas rumah.kini....di kemas tuk husband nye laaaa..hahahahha......jangan malas malas agy taw......kene ari2 sapu umah..cuci pinggan...jangan simpan je..huahuahauhaua.....tak pe perlahan lahan menjadi isteri yang baik tuk suami..hihiihihih...


ingat semua pesanan dik oke sista!!..kalau ade ape2..just call me...or msg me...t kalau takbusy mesti adik reply...hehehehhe.....perpisahan bermula awal tahun ini....ya awal tahun ini...dah lame rupenye dia menyimpan rahsia ini..dan awal bulan 12 tahun lepas baru dia bagitaw aku yang dia kene transfer ke tawau....huhuhu....nak tahu diia bagitaw aku kat ne...kat dalam message...waktu keje...office kiterorg kat sebelah je..padahal mase tu kiterorg still duk satu umah...kejam tak?? huahuaha......aku faham perasaan dia....so tak pe...pelan2 aku nasihat kan dia bersabar dan bertahan kerna nk buat mcm ne kan..dh ade je yang jeles ngan diaorg ni.....tak menyempat nak kuarka dari office tu...mmmm...mcm2 pe el kan...dan ade satu ari tu dalam kete....kite org sam2 nanggis.....mase tu dia yang drive...aku tak drive pun....dia bersuara pelan2....aku msih ingat lagi ayat dia..."nanti akak mesti rndu ngan adik...nanti akak mesti rindu nak bergaduh ngan adik...nanti akak mesti rindu nak baling baling bantal ngan adik...tak de dah kawan akak.." ya msa tu aku sebak gak..tapi still kontrol...tak nak suasana menjadi tangis menangis lak kan...so aku senyum je..tapi akhirnya airmata ku mengalir jua bila aku nasihat kan dia..huhuhuh..sedih beb!


biarpun aku baru kenal dia setahun lebih tapi banyak dah kenangan bersama...dia la ada di sisi aku bila aku mengadu itu ini..diala di sisi aku bila aku kehilangan insan tersayang....dia la ada bersama aku bila aku menangis menangis dan terus menangis mengingati org yang tak ingat aku..dia la ada disisi aku bila aku tencion....diala tolong aku driving..huhuhu...dia la yang ingatkan aku pada insan yang aku tolak satu ketika dulu..cehhh...dia la peneman di kala susah dan senang....dan kalau aku rasa ade yang tak puas hati..aku ckap je...saling ingat mengingati satu sama lain...itu la kami...k-Box...GSc...shopping..1 borneo...contre point...Suria sabah...Pantai Tg aru....KKIa, airport airasia terminal 2..segama..tg Lipat..adalah tempat yang selalu kiteorg pegi...meninggalkan kenangan buat dia dan aku...jadikan tempat tempat itu tenpat yang bakal dirindui....


dan kini....berita yang aku terima pada 2 3 bulan lepas menjadi terlebih cepat bila aku tahu penukaran penempatan dia pada 16 jun 2011..dan sepatutnya dia ingin menunda lagi tapi akhirnya terpaksa lapor diri ari isnin ari tu dan balik semula ari ni...17 jun 2011...so sad...tak sempat nak jumpe dia.ari tu pun tak sempat nak antar dia balik ke tawau....kerna aku g oT..huhuhuhu......arap2 keje kat situ oke laberbanding kt cni...biarpun belum mule keje dah ase nak nangis kan...bersabar kerna itu la ujian ALLAH buat kita umatNYA....bertahan la kerna itu la Dugaan buat kita.....TUHAN tidak akan menguji umat NYA kalau UMATNYA itu tidak mampu menghadapi nya...setiap ujian itu pasti ada disebaliknya..


adik bukan la adik terbaik dan kawan terbaek pernah akak jumpa tapi adik cuba tuk menjadi adik dan kawan terbaik kepada akak dan menjadi pendengar setia...syang dan rindu akak selalu..

ingat la kami kat cini..hehehhe..t awal dec adikbalik gak g situ..hehehe.yang penting adO yang ambik den...hehehehhe......:))

sekian..

Jun 16, 2011

puas hati Ku

assalamualaikum dan selamat malam.



haiiiiii!!! u all...mesty ade yang lepas ngah tengok drama nora elena rite??? and i already know..u all mesty dah puas aty ending cete ni kan....hahahha! i la pengarah nye..!! oppssss!!! statement tak boleh blah! hahahahahh!!.




hari hari apdate about nora elena..and today i last..erk..but about aaron aziz tak kan pernah berhenti...bukan mcm yvonne itu..akhirnya masuk penjara..hahaha..cian die....tak ksah la..yang penting kiter puas hati ..ngee :))




dan esuk bermula episod baru buat diri ku..yeahh leh ar kuar jenjalan kejap esuk tengok barang yang nak dibeli after gaji..ngeeee....




act aku nak bali spangebob..tapi yang ade biji2 kat dalam badan spangebob itu..so best je kalau di peluk..ahahkkk.....i likeee!!!! so i dah suruh my fren kat kl servay but just bantal je ade....so kalau tak dapat yang bantak ade biji2 kat dalam itu...aku nakbeli patung die ar..tak pe kan..hehehehehe.....amcm ??? boleh ke bagi ngan dak lelaki?? ahhaha..mesty korang terkejut kan..ape2 je la! hahahah..




oke la..kita tamat kan di sini...kerna ade agy kerja nak di buat..t kalau ade cete paling best..baru aku apdate agy :))


selamat pagi dunia!

assalamualaikum chenta chenta ku...

selamat pagi buat silent readers ku...

sempat agy kan..


yipeeeee!!

ari ni hari hari ku mcm biasa...

ade ke tak de ke...same je...

tak de beza pon...ye kot! hahahah!!

perbezaan mayb aku akan mula rasai bila ku sorang2 kot!

ntah! insyaallah aku tak kan pernah berubah lagi

untuk kali kedua! cehhh!! best nye kalau aku bisa buat dunia ku

gembira dan hppy..

bukan itu benda yang sama je ke?? hahhah!!

wateva!


dulu.. perjanjian itu aku mungkiri...

sekrng aku harap aku akan bisa bertahan!

dulu dan kini...

buat aku terfikir sesuatu...

dan buat aku mengalir kan air mata...

again! and again!


dan mulai saat detik ketika ini..

couting days and hours, and second bermula......

alamak! perluke???

kamu tahu ape yang yang hitung???

rase nye tak perlu..cehhh!!! nak juga!

ahahah!!!!


di saat ini aku tengah mendengar lagu lagu dari

drma terhangat di pasaran..

** nora elena**


oke! aku pun fren ni dah mula membebel konon..

konon2 aku ni tengah meluah kat belog kesayangan aku ini..

suka ati aku la kan...

pee ar..

sot nye fren!!


okeh ar aku nak blah dulu..

t dia g bising membebel mcm mak nenek...

hahahahhahahhah!!!


adiousssss!!

Jun 15, 2011

jangan kau pergi :(

assalamualaikum semua..

selamat malam my silent reader..

malam kasih dari saya buat kesayangan saya.

cehhhh!!!


cik dida baru abes nengok cete nora elena episode second last..

hahahhahh..... episode 23..

pehhh!! yvonne mmg tak sayang mulut dan badan!!

kalau cik dida yang berada dalam cete tu kompom cik dida dah lame lastik2 yvonne!

hahhahahha..cehh konon2 kuat le ni...hahahhahah!!

tapi mmg yvonne mcm tahap gaban ar,.

meluat benci menci hate tahap tahap dewa!

pehhhh!! spae yang wat sinopsis cete novel ni..

asihhh!! mmg mcm ni ke jalan cete dia..

aishhh lau novel ni mahu di hempas2 novel tu..

dikoyak koyak..opppsss..tak de ar..beli mahal pastu koyak..

ilang akal ke ape..kahkahakh!!!

tak patut..tak patut....


tetiba..tetttt...cik dida kuar airmata!

ape kesss.....ade kaitan tak???

ade kot....mesti la adooo!!! kan setn tan a.k.a aaron aziz tu

kekasih pojaan hati ku..

cehhh!! wakakakkak!!! ahyat nak terbaek je wokk!!

tak de ar...tetba engat insan tercayang..

allamak!! ape kess..!!!

nak sambung cete...

esok la ekrk...

battery my pinky lappy ni nak abes nyawa dah..

malas nak nyambung nye..

so kite continue tomorrow is ado la!! ehehhehe..:))

ape2 pun..

gud nite all...


:))


muahhh!!!

ku di tinggalkan lagi...

assalamualaikum.....sebelum ape2 meh kita rindu sesame222...huhuh...mcm mana ni..


blurrr!!! binggung!! sedih berbaur2.....itu je yang mampu ku kata kan..

cehhh!!! mcm ditinggalkan laki je....huhuhuhu!!!


tak la tak ditinggalkan laki...

tapi ditinggalkan someone! cehhh!!

ayat semua nak terbest jer....

cube wat ayat paling buruk....

ape erkkk....?????



hhahahahhah!!

ngah lapar ni tengah tungu housemate masak...!

lapar jap agy nak g airport

nak antar my someone balik ....

huhuhuhuh!!!!!!!


benda paling tak suke!

mcm nak berlaki je nie....

hahahhahah!!!

tak agy......

tunggu ar lau ade jodoh!

sekrg tak nak borak pasai2 benda2 mcm ni..

t tak jadi buat penat je...

benda2 yang lepas banyak beri pengajaran kat aiiii taw!!!!


okeh! makanan dah terhidang!

aiii nak makan oke!

perut masih sakit lagi!

assalamualaikum semua.....

hari ni perut cik dida sakit lagi! aduh! cik dida pun tak tahu lagi mcm mana!harap harap ianya tidak berlaku lama sangat! haha! cik dida risau ni.! cehhhh konon nye =p..

korang ngah wat pe tuh..mesti ngah busy ngan keje...tak pon nggumpat...kan..kan??? hahahah!! ape2 je laa...... yang penting cik dida sangat sangat mengantuk..aisshhmennn!! ni la ni...tak de keje lain aggy la nak di buat tu.hahahah.....

sekrang ni kat office ngah kesejukan.....tadi pagi mase turun keje..hujan turun ngan lebat nye..huhuh....!! mo hubby..oopppsss tetba lak! tak de kaitan lol!

tadi pepagi dah tencion giloer tahap babun! aishhh susah ar nak cakap...keje org lain org lain lak yang susah..pastu kene marah2..aiisshhh..susah mcm ni.....malas tul! kaau mcm ni poning ar kepala den! hahha! ape2 pun hidup mesti diteruskan..betul tak??? keje tetap adoo!!

petang ni ade latihan bola jaring agy! so all...tonite ni baru apdate agy oke! tunggu mase nak chow la ni..jhakahakh!! keje?? tetap ado..tapi hold on koz ade problem! so keje tak de sangat la.! ahahah! pon adoo!!

okez...see u all tonite! muah!

Jun 14, 2011

tadaaaa..gud nite dunia!

selamat malam dunia!! haiii lum tidor g keee??? hahahhah....cik dida belum tido..jap agy nak tido ar ni pas apdate belog ini! heheheheh...erm ari ni tenguk cete Nora eLena!! pehhhh..gile ar..mmg menci hate gile tahap gaban ar...benci nengo yvonne!! bodoh nye yvonne!!!..c seth tun mcm kene pukau je ngan yvonne tuu...boleh lak die percaya semua cete yvonne tu...geramm tahap dewa lol!!

dari awal agy cik dida nengok cete t..tapi baru ari ni ase nak borak pasai cete tu..eeee..bab cik dida geram dah kan..hhuhuhu...benci siottt!!!!....ape nak di buatkan naseb buat pengarah dan penulis cete ni....kalau bace novel nye mahu di hempas2 buku itu..hahahahaha... :))

ari ni last ar cik dida bermanja berborak ngan en kesayangan cik dida....sapeee die?? tuttt..tak perlu tahu name koz kalau benda baik t baru di bagitaw..kahkahakh!! doakan je la cik dida oke!
pasni dia bercuti panjang tak panjang ar..lame tu tak lame ar..adelah dalam soploh hari..huh....lame tak???? korang fikir r sendiri.!!

ntah ape2 je cik dida membebel kan....ape2 pun i wish he take care him self...:))

ape2 pun i love him so much more more more! hahahah!!

gud nite! tadaaaaa!! daaaaaaaa

saya rindu kamu

assalamualaikum


saya tengah merindu...cehhh cehh..,ngah rindu sape tu.....saya tengah rindu manyak org...kalau boleh saya ckap kuat kuar kat Fesbuking saya kan best..tapi hakikat ade benda saya takleh nak ckap..huhu..sungguh saya rindu....bermula esuk saya akan counting day and hours....hOhohoho.....10 days....


tadi waktu di office saya makan mangga masak..tapi waktu tu tak terfikir lak..namun sekrg perut saya sejuk..dek kerana saya makan mangga itu...adakah perut saya masuk angin???? huhuhu..saya juga tak tahu..yang penting saya kurang selesa kerana saya rasa mcm nak pitam! erk..dia membuat rasa rasa pening kepala....sungguh....


dan tadi masa meeting my OC ada tanya nanti masa hari raya mo masak apa??? ayam masak merah!! waahhhsedapnyee!! di waktu itu teringin la sangat nak masak ayam masak merahh...tapi sampai umah nak masak ayam masak kicap lak..aisshh perut ni tetba lak pandai bertukar tukar....ish ish ishhh....


ape2 pun saya masak ayam masak kicap la..huhu....esuk2 la saya masak ayam masak merah! hahahah!!!!



chow dulu!

Jun 13, 2011

selamat hari bekerja

pagi semuaa!!

haissshh lupe lak..

assalamualaikum semeee...

haiiiii sihat ker???


mesty ade yanbg belom bukak mata kan..

cik dida dah ade kat office nieh..

wahh rajin kan..

hahahahhaaah......


ape² pun selamat pagi chenta!

kesayangan cik dida dah sihat ke belom...

huhuhuhuh..belom agy laar :(

still sakit..

today cik dida ade meeting act bukan meeting taklimat jer..

hehehehheheh :P meeting esuk bermula...aduiyyaii...

malasnye nak g meeting @ taklimat...

tapi jangan silap taw..taklimat sebelah petang ari ni....

meeting pengurusan sebelah pagi esuk nye...

mendengar mendengar celoteh..

aduiyaiiii....!!!


keje keje keje!!

mmm manyak agy ni belom ciap lagi...

ape² pun t agy cik dida apdate oke!


assalamualaikum...

Jun 11, 2011

BimBang

assalamualaikum semua...

hari ini hari sabtu....

hari untuk orang bersuka riaaa...

release tencion....

but now i worried about my sayang..

HUhuhuhuHUhu...


sakit dia lum elok g...dia tengah menahan sakit yang amat..

aduiiyaii cian nye u sayang..

i hope u sihat dan sembuh cepat ye sayang.


today,

nak g teman die g bank...

nak teman die nak g beli ape2 ar lau dia nak beli somethink...

nthen baru fikir nak kuar ngan member..** biarpunhatytetapbimbang**

alahai...mcm mana i nak tinggalkan my sayang nie.

nanti die tak tahan sakit..

huhuhuhuhuhu


* binggUng**


ape2 pun sayang

i tetap sayang u oke!

muahhhh!

Jun 10, 2011

risau..

oleh kerana my kesayangan sakit..

risau pun adO laaa..a

aduiyaiii..


eh pe ni! masuk masyuk umah tak bagi salam ni..

assalamualaikum seme...

ok start balik dari awal...


my kesayangan sakit...

sakit pe??

bia la i sorang je yang tahu..

t tak pasai2 dia malu lak..

dah 2 ari dia tak de selera makan..

oleh kerana i baik aty..

i g beli kan dia bubur ayam macD..

itu je yang dia nak makan..

cian u sayang....


get well soon oke

babe!!

muahhhhh!!

Jun 8, 2011

kiNi ku Kembali berwajah Baru

salam semua...

hai korang tengah buat pe tuh..

kat ne sekrg??

kat umah...!!

oh My God...

percaya tak...tak percaya pun kene percaya...

hahahhahah!!

aku baru abis exam tadi..

so balik umah ar jawab nye...

kihkihkih..

kalau ikutkan di suruh datang opis..

tapi malas ar..

cuti tanpa rekod kan..

mesti la gune kan peluang yang ada..

kihkihkihkih


so apa story ni petang2 nie..

act petang agy..jam 4 ade match netball..

ffriendly match with felcra....


nak story la about my dalink.

aaron aziz..

kekasih pOjaan hati Ku itu yang pernah ku bisikKan dulu


hahahahhaha...gila tak...

tapi dia la buat aku jadi gila tuk sementara waktu...

dulu kini dan mayb tuk selamanya..

hahahhahah.

ape2 pun...


dida nak masak tuk petang dan malam ni...

so tak susah g kan...kihkihkihkk..

Followers

Template by:

Free Blog Templates