** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jul 25, 2011

hanya sekadar berkongsi cerita .

perlukah kita bermasam muka?? perlukah kita berdiam diri...kenapakah semua ini terjadi...cehhh ayat semua nak chantek ini....hihih :) kenapa mesty harus jdi begini...ntah mokata aku ni tak hiprokrit..aku juga hipokrit..wahhh!!!! berterus terang kah aku ini..yaaa mmg laaaaaaa...tapi at least aku berterus terang..dulu nya aku budak yang baik..kakahka..mengaku baik siottttt!! geli anak tekak aku...ape nak wat kan..salah sape?? aku juga tak tawu..

kira nya lepas ni terjadi apa apa atas perhubungan ini..aku dengan rela hati...aku minta maaf tapi ini la luahan ati....dengan harapan kalian fikir la bebaik..aku hanya sekadar berkongsi apa yang aku rasa dan apa yang aku alami...kiranya ada yang terasa aty or makan aty..kihkih...maaf lah yee.....:P

luahan hati aku...mungkin akan menyakitkan hati org lain tanpa kusangaja..bukan niat tuk menyindir..bukan niat tuk mengata..namun ini lah hakikat nya..kenapa perlu kita berlaku begitu...kalau kira tidak puas hati just talking..tidak payah melarikan diri seperti aku ini along mengejar penghutang nya.....apa apa pun kita sebagai yang telah meningkat dewasa..kita kena berfikir rasional dan melangsaikan nya secara rasional...berfikir secara org yang matang..cehhhhh :P hahhaha...

ya mmg aku bercakap terus..cehhh pedas tanpa fikirkan perasaan org namun kadang2 apa yang aku ckap itu betul supaya orang itu sdar akan tindakan nya mahupun pa yang dilakukan oleh nya..jangan pandai menyalahkan orang lain tanpa memikirkan kesalahan diri sendiri..kesan nya salah faham berlaku...terus terang jika perlu biarpun sakit tuk diterima..biarpun pedih tuk di terima..jangan mengelak terus sampai akhirnya menimbulkan kesangsian dengan orang lain yang tidak bersalah..

oke! memang!! kamu tidak bermasam muka.tidak menyindir mahupun tidak mengeluarkan ayat ayat pedas dan sindir seperti diri ku.namun car akamu itu membuat orang orang yang somel seperti aku menganggap kau dan aku punya masalah.tanpa ribut dan taufan.tanpa ombak dan hujan jatuh ke bumi tetba diri mu mengelak dari ku.haiyaaa..kenapa juga perlu begitu.apa la salah nya bercakap direct.yaaaa!! mungkin takut kita terasa or sakit hati.berdendam mungkin! namun kira kita sudah matang kira kita mmg begitu.kita harus terima ia nya secara positif bukan menerima nya negatif.yang penting jujur dalam sebuah persahabatan atau perhubungan.titik!

seoramng sahabat yang ikhlas dan betulbetul dengan persahabatan nya ia akan buat yang terbaek untuk sahabat nya bukan sekadar NIAT TUK MEMPERGUNAKAN NYA.. TAPI kiranya itu terjadi..mungkin hak anda di luar sana...maaflah kira nya luahan hati ini menyinggung mana mana pihak yang tidak telibat. tapi jangan merasakan diri anda dipercakapkan sekarang kerana ini hanya ingin berkongsi rasa. ini pengalaman seorang rakan baik aku.

oke! titik.kita berhenti di sini.!

0 tunding jari kat saya :

Followers

Template by:

Free Blog Templates