** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Aug 19, 2011

happy befday to me yipeee

assalamualaikum all.today is my befday..hahahha! sweet 24 oke! still sweet agy taw..tak sangka usia ku berarak berangkat pergi...huhuh..kini ku menjadi lebih dewasa agy.cehhh :P konon ar..padahal still gak mcm tuh.tak de pun perubahan.! adoiii! apa raii..

namun dalam ku meniti dan ingin menuju ke alam itu..kedunia 24..pelbagai dugaan aku tempuhi.sedih + sayu semua ada..bergaduh..semu apun ada.ntah laa.aku kah yang terlalu memikirkan nya sehingga smeua menjadi kelam kelibut..?adakah aku yang bersalah.aku juga tidak pasti.yaa mungkin!

maaf la kira nya diri ini buat diri mu sakit.diri mu rimas dan diri mu bosan! aku mungkin telah bertukar usia namun aku tetap aku..aku tak bisa menjadi seperti yang kau impikan..itu lah yang pasti menjadi kekurangan ku di bandingkan dengan insan insan yang mendampingi mu..itu la kelemahan ku di mata mu berbanding insan insan yang lain yang selalu bersama mu.gelak tawa..

mungkin bagi mu, aku tidak setanding dengan mereka.mungkin! dan pasti nya kira nya itu mahu mu...ucapkan la..aku mengerti semua itu.akan ku undur diri ini.! tapi sebelum itu ingin ku tanya akan..benar kah ? diri mu tidak menyayangi diri ku lagi? betul kah aku ini ingin kau hindari? seriuskan diri mu mengatakan diri ku ini tidak kau perlukan lagi? nyatkan la bahawa diri ku ini membosankan mu..


di hari lahir ku ini, aku bersyukur ke hadrat ILahi kerna masih memberiku peluang untuk terus hidup di muka bumi ini..di bumi TUHAN ini.untuk mencari sesuap nasi untuk mencari rezeki yang halal untuk aku dan keluarga ku..insyaallah aku akan menjadi insan yang lebih matang dari yang sebelum nya...sehingga ke hari ini duga yang di berikan OLEH NYA amat kuat dan besar sekali...insyaallah aku bisa untuk mengharungi nya..dengan izin NYA dan pertolongan dari NYA.amin.

akhir kata..aku ingin kata aku sayang semua insan insan yang teramat lah penting dalam hidup ku ini termasuk kamu en pencuri aty.kira nya kau tahu isi ati ku ini........................

terima kasih kerana menyayangi diri yang ada banyak kelemahan ini,terima kasih kerana berkerjasama dengan diri ku yang kerdil ini..dan berbanyak terima kasih kerana terlalu banyak bersabar dengan karenah ku ini.

semoga ari esuk bisa buat aku tersenyum.semoga ari esuk buat aku lebih matang dan rasioanal dalam membuat keputusan dan berfikir. (^_^)

amin...

with love,
1901

0 tunding jari kat saya :

Followers

Template by:

Free Blog Templates