** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Aug 1, 2011

puasa pertama bagi tahun ini.. (",)

salam semua...waaaa today is puasa laaa..puasa pertama...yiiipeeeee!!!! hihi....bahagia nya kerana aku masih punya waktu dan masa tuk menyambut bulan puasa lagi..terima kasih tuhan memberi ku peluang tuk menyambut bulan ramadhan ini untuk sekian kali nya...


mesti korang tengah masak tuk juadah berbuke kan?? tak pun ngan dok bersempit memanaskan diri kat bazar kan..alllllaaa bukan selalu ade bazar kan..bazar setahun sekali tuk bulan ramadhan..mesty banyak juadah yang sedap sedap bakal menjadi santapan korang kan..?? kan??


ramadhan yang penuh kontroversi?? cehh ko ingat ko artis..hahaa...ramadan yang akan dan bakal aku lalui dengan penuh kesabaran dan ketabahan. insyaallah segalanya di permudahkan oleh NYA..tapi agak sadis permulaan nya..kerana bersahur dengan air suam dan setengah dari roti aku makan..pastu makan ubat.aduiyaiii..sian nya kat aku.korang mesti sedap sedap kan sajian tuk bersahur untuk puasa pertama.. :)


sekarang ni aku ngah sediakan juadah tuk berbuke pulakk.. :) ngeeeeee :)


okeh t aku sambung oke!

0 tunding jari kat saya :

Followers

Template by:

Free Blog Templates