** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Aug 9, 2011

bila aKu mula rindu kau

alahaii...saya terpaksa g bercuti la..berapa lama?? saya juga tak tahu.! alahai..baek nye la wak ni..ahhahaha..dah dah henti kan lakonan kau semata mata itu.! ahazzz..!! jangan la marah!
saya memang sememang nya gediks..ahakzzz!!

BILA AKU MULA MERINDUI MU..
alahai jiwang nye mode aku ari ni...muka garang tapi jiwang..garang ke muke aiii!!! hikhikhik..sweet taw..! alamak! angkat bakul sendiri agy :P

apa anda akan buat if korang tengah merindu??adekah anda akan jadi mcm aku?? asyik melalak je 24 jam? hahaha..tak de la melalak kot....gile tuh...tapi aku mmg mesty akan berusaha untuk cari alasan untuk buang rindu itu.tapi mesty di tempat yang betul..namun selalu tak dapat lepas rindu itu?? hakhakhak..tak adooo! kekadng jewww...selalu meset jeww....jumpe tak adooo!!! kalau aku kuarkan statement atas satu name..confirmm..!! letus gunungberapi yang ke soploh!..hahhaaaa..kejam tak kejam tak aku?? tak aaiii..tak kejam..sebb aku lum buat segempak itu..kalau dahulu yee...aku berani...letak pic besar besar mention name die...sekrg ni..tak adooo!!! memang tak la aku akan buat..biarlah orang tahu pasal aku bahagia..pasal aku sedih..berduka berceria biapun dalam duka..tapi tak sorang akan tahu siapa disebalik wajah selamba itu..hahahahha ;)adil tak untuk dia?? ntahh! adil kot...adil laaaa...mayb kot..!! hhahahha...apesal seemua pun jawaan mcm tak pasti..sememang dan setepat nya mmg begitu la! tak pasti!...:)

act tak nak story about love, cehhh!! but itu je dalam kepala hotak aku..tade nye laa..bukan itu sahaja..ade banyak agy..tapi selalu if happy mcm mana pun tak dapat nak luah ngan member member tak leh nak mention name dia kat mane mane...so just write dan meluah je la keje aku ni..tak dapet den nak nolong nye..hehehehe :)

best kan leh tulis mention nama besaw besawww aku rindu awak la tuuuuuuuuuuuuuuutttttttttt!!! ahahahhaa..leh kann?? best kann???ahahhaha..konon nyee...tak pe tak pe insyaallah kalau tak de ape2 nanti akan diberitahu kelak itupun kalau ye ..! hahahhaha... :)

sekarang ni aku nak duk lu..sakit pinggang weii..oke! nak berbuke nasi ayam. nak g beli.kalau orang lain dah kenyang..aku lum agy sebb just berbuke ngan segelas coke je..hehahahha..nak juga!

okesss! t sambung g storyaboutmacammananakepassakithatiyangketerlaluan. :)

with love,
1901

alamak tak de tajuk la!

cerita ini bukan ingin menguris perasaan sesiapa..
cerita ini bukan ingin mengutuk sesiapa..
juga bukan ingin mengiyakan sesuatu..
kita hanya berkongsi pendapat..
berkongsi rasa dan berkongsi perasaan...

mungkin di kala korang mesty sebuk
tengah berfikri ape juadah nak buke nanti..
tak pun mesti korang tengah dok masak kat dapur..
menyediakan juadah tuk berbuka nanti..
wal hal aku kat cini..
masih bercoret mencurahkan perasaan bagai nak rak!
ahhahahha..kelaka tak???
mesty ar bagi korang pehal budak kecik ni tak abes...
abessssss ngan melalak kat belog die..
aisshhhh de ku kesahh..
takkkk adooo jawab nye...

perasaan ini bukan suatu paksaan...
dan ia berbentuk dalam pelbagai jenis..
suka, duka, cinta sayang, benci khianat,
emua itu berbentuk perasaan..
eh eh silap khianat is perbuatan rite??
hahahhah..ahhh lantak laa...de ku kesahh!!
namun satu perasaan itu akan tumbuh mekar dalam diri kita.
biarpun kita pura pura tidak mengendahkan nya.
alaaaa paling pun mesty akan ckp mcm ni.
"ehh..mane ade..kawan je laa...bukan aku suka punnn..."
tak pon mcm nieee!!! "eh not my taste" eh betul ke tuuuuuwww?? !!
namun tanpa sedar perasaan itu sudah terrlalu sukar untuk
di usir pergi dari tempatnya..
sebab dia sesuatu yang keras aty, muka tembok.! taw tak..
mane taw nak pergi pergi dari tempat nya.!
halau laaa mcm mana pun..
menjerit laaa mcm mana pun..
marah la mcm mana pun! if dia tak mo pergi...
dia tak kan pergi! namun ketika kamu ingin ia bersama sama
duduk semeja, makan sepinggan, tidur sebantal
minum segelas, mandi??? tak leh ar sesame...
dia kan berlalu pergi seakan dan seolah olah
kamu langsung tak wujud depan mata!
seoalah olah kamu yang membuang jauh dia dari kamu.
meskipun hakikatnya kamu tidak langsung berbuat begitu.!
kejam kan perasaan itu...

sungguh perasaan itu menjadi begitu atas tindak tanduk tuanya..
sekiranya tuan nya itu setia..jujur...
maka dia akan stay sehingga dia tak kan jemu.
namun kiranya tuan nya itu cepat mulai lupa akan kamu.
maka perasaan itu akan cepat pergi..
benar kahh??? ntah la. aku buat tafsiran sendri..
so korang jangan la ikut.! hahahh!!!
kejam tak kejam tak??? ;p

mungkin kamu selalu lupa
kita kehidupan ini..tidak selalu di atas
dan tidak akan selalu menuju kebahagiaan..
kerna mana mungkin kita akan merasa kebahagiaan itu
tanpa kita merasa keperitan dan kesengsaraan dahulu..
biarpun hakikat nya sepertti un fair..
but itu la realiti kehidupan yang kita perlu hadapi.
biarlah kita sengsara menangis air mata ungu sekali pun..
dan atas usaha bertahan sendiri
berkat kesabaran dan pohon doa dari NYA..
maka kita kan beroleh kebahagiaan yang orang yang
tak mampu menghalang nya dari kita.
mungkin ketika itu orang lain akan jeles yang teramat.
kerna kebahagiaan yang mungkin suatu ketika dulu mereka
pernah kecpi kini dalam gengaman kita.
yang juga mungkin bagi mereka kita tidak layak memiliki nya.
ahh persetan semua itu.manusia sekejam itu tidak layak
memanggil ku sahabat!
dan ketika itu juga kesedihan bertukaar dengan sekelip mata..
menjadi sebuah kegembiraan yang sukar digambar kan..
seeee ?? sape kate kita ttak leh bahagia..

alamak! dah melalut la pulak.
seee....nta ape je aku tulis ni..ahahahh...
ape ape pun ikut suka ati aku la...
adoo aku kesah! ahaha mcm dah jadi tradee mark la pulak!
ahhahaha

oke stoop!
ape pun pun aku sangat sangat sayang en pencuri aty ku :)
smiling from us :)

bosan dowh!

alahai nape la ari ni sangat sangat malas erk... sangat sangat mengantuk...semalam migrain..dah abesss migrain...mengantuk lak sampai dah..haiiiii!!!! nila ni susah nyaa....mate ni..asyik nak titun jewww!!!

ari ni ku harap masa berlalu dengan pantas dan lari selaju nye..pecut 100 meter oke! sungguh aku tak mampu menanggung nya.! cehhhh!!! kuasa puasa ramadhan..rasa nak menjiwangkan diri mula lagi...........tapi nanti laaa....banyak sangat keje..sampai tak terabies dowhh!! keje ! mmg tak kan abess kan?? kalau kje abiss..makne nak kiamat la tu..huhuhu!!

okes! stop!


Followers

Template by:

Free Blog Templates