** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 15, 2012

perjalanan yang ditempuh..

selamat pagi semua.....hari ini aku tak kejooo..hikhikhik..biasa a sekrg ni waktu waktu kemalasan aku.cehhh!! agy pun ttak banyak kejooo ar kat opis...kunonnnn ar..hihihih...erm ac hari ini aku nak balik kampung......."..balik kamgpung...ooooo balik kampung....ooo balik kampung...hati girang....hahhha" sambil nyanyi lagu lagi siott...hihih.....

oleh kerna aku tak nak menyusahkan kaka kaka kesayangan aku kat opis itu..aku ambik lah cara lain..dengan menaiki bas mini ..huahuaha....erm dah lame tak naik basss ar..giloo ar...mcm mane ni...hahhahha....sanggup ke jalan kaki dari terminal bas mini ke terminal bas nak ke menumbok..haiyaaa...!! nak dekat 2 tahun seeehhh! tak naik bas..last pun naik sebb terpaksa ari tu...awal tahun ari tu..sekali je..ppas tu tak de dah naik bas...hahahhaahha.....tak de minyak keteeee tak jalan la ar kete tu..hhihihi..so now i use busss to go bandar kota kinabalu..hahahha!! kelakar kan...sebb lame tak naik bas..tapi bessst gak lau tak ramai org..hahahha..kalau kene berdiri...adoiiii!! penat weiii..hahahhahahha......ape2 pun aku nak makan dan bersiap lu..choWWW!!!


ari ini aku menghitung ari lagi..weeeee!!

Mar 7, 2012

tencion!!!

malam yang bosan!! hari hari bosan! teda mau dikacau.! hahha.hishhh!!! mcm mana ba ni lama betul ni.apa rasa nya ar kalau kita busy n org yang tnggu msg kita tu..apa la itu org rasa..penat tunggu mcm kita tunggu ka ar..huhuhu..mesty nda kan..cehh!! buat kesimpulan sendiri kan..tapi kdg2 hakikat nya mmg bgitu..!! hishhh!!!! jauh2 kan la negatif thiking. dan penat dah aku mau begni huhuhu...sakit rasa nya tawuu!!!..oke.selamat petang!

menanti dan menunggu itu sudah pasti

today dah tiga hari my someone tiada..huhu...so miss him la dengan dia..hahha...balik2 ceta pasal my dear someone kan..hahhah..menghitung hari je la ai ni kan..huhuh..pas tu hari hari send mesej jiwang kat dia.hahaha..baru padan muke dia...

sunyi nye tanpa encik someone...nape la susah sangat nak buang rasa risau ni erk.huhu..pa la yang ada ngan encik someone sampai orang tertarik dengan dia...hahah!! len la kalau ai ni.chh!!! ai kan kekasih di hati dia..wakakkakak!!! gelak sepuas hati ope!! nak buat mcm mane ni..ari2 terasa kalau encik someone tak call tak reply mesej..huhuh..kenapa kah begini ek aku rasa....bukan tak percaya ngan encik someone.tapi risau takut semua ada..tambah tambah agy dia ngan sakit mase nak g kursus itu...haishh!! risoo taw tak?!

encik someone jangan nakal2 oke...huhuhu...

:-(

3 days more...

Followers

Template by:

Free Blog Templates