** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jan 10, 2013

dulu dan sekarang buat kita jauh berbeza...

hai korang!!! assalamualaikum semuuuuaaa...:)

untuk kali ntah keberapa aku nengok entry lepas2 aku gelak sendiri....

first time aku berjinak jinak ngan blogger mase tu akak aku yang ajar...pastu konon konon nak buat entry pasal hati dan perasaaan je la..kire mcm dairy harian la..tak nak sharing ngan yang lain..segannn (wink) hahahaha....segan la sangat kan....habis ku canang smeua story ku dalam setiap entry ku..haahhahah...


pastu starting dah kejo..baru aktif gile2 wat entry bagai..adoi! hahhaha..tapi best..kat sini la kiter kenal bagai org...kiter taw story setiap orang..susah senang..suka duka kawan kawan...hhehehe :)

dulu mule mule starting berbelogger ni...post entry bagai nak rak..2 3 4 5 6 post sehari...hahaha..mcm macam idea di curahkan kat dalam belog aku ni..biasa la belog aku kan...entry aku...cerita aku..so suka hati aku la kan..hahha..tak kire la orang suka baca ke tidak...orang menyampah ke tidak...orang gelak ke tidak..yang penting aku happy dapat mencoretkan dapat berkongsi dan dapat meluahkan apa yang aku mau..hahhaha....korang ade ku kesah..tak suke sila tekan X kat sebelah kanan...hahahhaha..kejam dok kejam.tapi sangat halus berkata kata la tu...dah tu je ayat yang paling tepat tuk orang yang menyampah menyumpah kat belog aku ni.hahhah
kat belog ni la aku kenal kak nanie...kak yanie..ifa, asna.. dik awyn..semua la..taoi sekarang semua la busy dengan kehidupan masing masing..semua dah tak ingat kat aku ni...sebab dah jarang sangat hapdet belog kesayangan ku...hahaha..

terlalu banyak dugaan taw dalam berbelogger ini..aahhah! cehhH! ayat mcam menempuhi dugaan yang terbesar taw..hahahha...tapi seyesly..memang banyak dugaan nya..SEBAB?!! belog aku sering disalahgunakan oleh pendengki yang dasatttt!!! guna link aku dan burukkan orang lain..tak pasai pasai aku yang kena..huhu.cian aku :(

chat box aku kerap kali terpaksa di tutup akibat kesan degil yang melampau lampau singah kat chatbox aku..hahhaha....tapi sekarang dah tak de lagi...sebab aku dah makin slow tu berbelogger ni..tak tahu la kenapa susah sangat idea aku nak kuar macam dulu dulu tu..hahahah..biasa la usia makin meningkat..cehh! hahaaha.. ;p

tadi tetba mood mendatang nak baca entry dan post tahun 2009..perghhhh!!!! lucu kelakar dan buat aku gelak sorang sorang..sampai kawan kat opis tadi tanye kenapa dengan ko ni dida..?? hahahha! seyessssllyyyy....LUCU PLUS KELAKAR..macam tak percaya aje aku yang menulis ayat ayat chintan begitu..ayat nasihat ayat kelakar gile...adoiiiyaiii...kalau la aku boleh buat macam tu sekarang kan best.tak de la entry aku yang sedi sedih bagai oraang putus chinta bagai..hahahhaha..

tu la aku cakap dulu idea mencurah curah bagai tak leh nak tampung kat otak ni..tapi sekarang kalau nak buat entry mcam tu.mmg tak dan la..memang tak leh ar..sebab dah berbezaaaaa..:( rindu giler ngan waktu dulu itu.suka hati je nak tulis entry...hahhhha....sekarang kena ikut mood...ade mood idea banyak..banyak la kuar nye..hahahha..tetba mood sedih...entry sedih je memanjang...hahhahah...

rindu nak mcam dulu dulu.....seyesss sape jenguk belog aku sila la baca entry post tahun 2009..gileeeee ar..mcam aku tak percaya je aku yang manulis..tak pernah di otak aku tuk menaip tuk mencurah ayat ayat jiwang macam tu.hahhaha..pastu kalau di banding dengan ayat tu dan aku sekarang bagai langit dan bumi...kalau la aku bisa jadi macam dalam ayat tu kan best.....hahahahha..tak de la hipokrit sangat pun..hahahhaha...

sekarang ni macam bukan diri aku aje...hahahhaahah....

oke la dah panjang sangat aku melalut ni..aku nak sambung baca entry tahun 2009..baca dua tiga puluh kali pun tak pe..sebab mase tu aku STILL SINGLE..SO BANYAk KENANGAN YANG KITA CIPTA SENDIRI....takde ayat ayat sedih bagai nak rak!..kecewa bagai..semua happy jerr......starting 2010 aku rasa belog aku dah kecewa bagai..sebab aku mula mengenal apa itu cintaa! aahhahahahahh.....start la ade entry touching touching bagai...huhuhu....so..gud nite penchinta belogger! :))

Followers

Template by:

Free Blog Templates