** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jun 12, 2015

rindu itu menjadi tetamu malam.



minggu yang sangat mencabar...
fuh!
tetapi dalam kekalutan itu.
rindu itu bertandang mengetuk pintu menjdi tetamu hati.
adoiyaiii..

rindu please jauh dari ku.
kerana aku baru pulih dari kau.
dari angan yang seiring dengan hajat mu..

psst.
harapa rahsia hati ini menjadi kekal 

berhabuk sangat dah..

Cak!!

Assalamualaikum semeee..
dah lame rase nye tak update beog tersyg tercinta ni..
adoiyai..

terasa indah nya waktu dulu kan..
act tak bende pun nak dicoretkan.
sesaje je nak bagitaw saya rindu nak menulis macam dulu..
banyak sangat idea yang terluah
yang ngok ngek sekali pun..

 gambar ini diambik tahun tahun lepas agy..
hahahha...kat pc aku hanye ade gambar ni je .hahhaha
so letak je la kan..hahhaha


masalah akan terus hadir dalam kehidupan kita
so senyum lah menghadapi nya..
biarpun sedih pedih perit..
akan dicuba diharungi...
;)



kata kata akhir untuk ini,
 
kata-kata-mutiara-penuh-makna-terbaru 

okey sambung lain hari okey.

adioss..

Followers

Template by:

Free Blog Templates