** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Dec 17, 2016

Happy weekend you all 😙

Assalamualaikum semuaaaa..

Cak! Akak muncul kembali merangka nukilan yang tak seberapa nak cun!

Aku ngah dok bosan bosan ini ngah tunggu bff aku dtg.nak lepak minum coconut shake katenye.tp aku gak yang sampai dulu.sebelum mereka mereka sampai ku coret la sesuatu tuk di tinggalkan tuk kalian.

Menunggu tak semudah yang disangka.
Menanti tak semudah yang di canang.
Ia sesuatu yang menyeksakan
Ia juga boleh buat kita lemas dalam penantian
Tambahan pulak bila kita berjauhan dengan insan yang ditunggu.
Maka muncul la kesetiaan di situ
Diharap kesetiaan itu berterusan.
Cehhh! Siap satu coretan yang tak seberapa nak cun!.

Okey la nak chow chin chow lu! Kawan dah sampai!aptenun saturday :)

With love,
Budak kechiQ

Kita lepak sat kat sini naaaa

Assalamualaikum dan selamat pagi you all.

Wah kali kedua lepak kat sini.setelah lamanya ku tinggalkan berhabuk bersawang.

Korang kompom ar tak rindu.bosan eh baca belog aku.biasa ar belog aku bukan belog tuk cri makan.belog info bagai.belog aku lebih sesi luahan perasaan mahupun sesi aku dan dunia ku.

Dah nama pun blog aku nukilan aku semua milik aku kan! Hahahah.jangan marah haaa...

Kalau nak baca lepak sini lepak je tapi kalau tak mo tak yah kutuk kutuk hina hina buang tahi kat sini eh.

Eh eh pehal lak aku membebel pepagi ni..

Pagi yang indah.harus dimulakan dengan benda benda positif kan.😙😙😙

Aku tak tahu nak borak ape ekceli tapi nak gak menulis.macam hati aku tu dicuit cuit tuk mengarang kat cni.hahaha adakah aku yang 2009 telah kembali? Hahaha..

Rindu weii rindu zaman dulu dulu kala.sebab masa tu ikut suka hang la nak borak nam tulis ape pun.dulu semua ade kat blog ni haaa..kenalagai ragam orang memacam pangai org kita akan kenal.yang saje cari gaduh.yang buat taik kat blog org lain yang kita kenal kat blog sampai sekrg akan jadi kawan kiter.wah rindu okey.rindu sangat.dari tak kawen dari zaman stdy sampai drng dah kawen dah.macam tinggal aku sorang je tak kawen kawen agy.hahahahhahaa

Gelak jap..hahahahahaha 😂😂😂😂😂😂😂😂😁😁😁😁😁😁😁😁😃😃😃😃😃😃

Ape ape pun aku tak pernah lupe korang wei.biarpun kiter tak bertegur sape kat facebook.tp aku still ikut perkembangan korang.

:.. ifa ku syg.adik ku awyn.lulu oh ya lulu! Inn kat mane ko dik non...hilang tanpa dpt ku jejak diri mu..mesti dah kawen gak kan..mcm lulu..tak sangka..hehehehe.naseb follow instagram ko dik.., kak ninie.kak nanie.sis yanie.biarpun kita satu kk tak pernah lepak same.hahahaha.ni kelakar..sygku lollypop.hahaha.bila la agak nye kiter nak jumpa kan.kalau balik key el pun tak sempat nak halo halo korang.hahaha agak nye mesti tersipu sipu malu atau malu malu cat kan..hahahah yg pernh jumpe tu untung laa.tak malu malu agy.hahahaha...and last sekali dik non ku syg.mane wei fb ko.akak kupe ape nama ko.hahaha t ar cri balik.erm kalau sape2 yang tertinggal nama arap maaf ye.akak cube nak ingat tapi tak lepas dr kotak fikiran ni haaa...almaklumlaaa.....hahahahhaha....:

Okey la dah banyak sangat bebelan ku pagi pagi ni..

Kiter jumpe waktu petang or malam ar.

See ya!

Happy weekend you all ;)



Mata tak leh nak lelap la pulak ! Adoi.

Assalamualaikum semua..para para silent reader ku..wah lama dah tak hapdet di waktu malam menjelma di waktu tengah malam.hehee.

Test test writing dr henpon lak.

Kepala ngah kusut..tu yang rasa nak menulis nuat sesi luahan lak kat sini.tapi idea tak muncul muncul.adoyai..apehal lak ni.tadi nak sangat menulis.

Banyak benda yang jadi sekarang ni.aku malas la nak start mengarang karangan pasal hati ni.kang tal pasai pasai orang meluat lak.tapi mmg eh kalau dah yakin sangat ngan gelfren pastu tak layan gelfren mcm mana nak dulu.taw la de masalah.gelfren pun de gak masalah tapi tak de la sampai lupekan buifren.huhu tak pe la cik dida ko telan la semua nya.luah same gak ko macam tak lua ataupun ko lebih sakit hati agy la.bertambah tambah sakit hati bergunung gunung kecik hati ko!.

Okey kita stop citer kisah cinta yang tiada penghujung nye ni.

Tp dalam aku kesedihan thankz to who make me happy and laugh.hahaha mcm org giler aku gelak sorang sorang.mase jalan tengok hp gelak sensorng sampai org tengok tengok.pe hal minah ni kan gelak sensorng.ade! Ade ku kisah semua itu.yg penting aku happy dan ketawa keriangan.hahahahhaha.

Sorry for who make me happy and thankz oso.!

For who make me sad and pain.thankz because of you make me strong.! And i love u.seyesly.ape pun yang u buat i still love strong with you.hahaha ciaciaciacia.

Doa je la baik baik kan.
Okey la buat masa ni kita stop kat cni dulu la.
Kalau de mase g kita lepak kat cni.

Good night you all.

With love,
Budak kechiQ😘💋❤💓

Followers

Template by:

Free Blog Templates